kesäkuu 06, 2020, 00:50:43 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


kasvihuonehydrosta siirto sisälle talveksi

Aloittaja Mascot28, syyskuu 19, 2013, 02:09:10 ap

« edellinen - seuraava »

Mascot28

syyskuu 19, 2013, 02:09:10 ap Viimeisin muokkaus: syyskuu 19, 2013, 08:27:56 ap käyttäjältä Mascot28
Tarkoitus on siirtää, ehkä noin kuukauden sisällä  chilit kasvihuoneesta sisälle, kun myöhään aloitetun kauden johdosta podit vielä kypsyvät (pakkasvahti sillä välin käytössä).

Probleema; tai ehkäpä ajatus on ottaa chilit ruukkuineen (kevytsorassa) sisälle ja laittaa ne ämpäreihin, jossa kevytsoraa, ehkä välipohjalla varustettuna. Taustalla ajatus helpottaa tulevaa kautta; ei mullanpesua keväällä kun menevät takaisin kasvariin eikä pulputusta ämpärihydroissa talvella (15kpl chilejä).

Mitä pitäisi huomioida, vai onko jo tuhoon tuomittu ajatus?
- 1.5m rangan trimmaus lyhyeksi, pari kasvukohtaa jättää
- Vesijuurista 0,5m trimmaus 0,2m
- Ravintoa (PK) säästeliäästi ja vettä kun tarvitsee
- Valona 12kpl 36w 6400k putkia
- Ämpärin koko 5 vai 10 litraa
- Myrkytys ulkona leikkauksen jälkeen, ötökkäinvaasion välttämiseksi

Vai, heitänkö chilit kompostiin ja aloitan jo saaduilla siemenillä uuden kauden ajoissa, joka sinällään ei houkuttele kun on niin maan komiat chilit saanu kasvatettua 8) ?

Edit:willen vinkki myrkytyksestä lisätty listalle.

Michilin

Ite oon aatellu samaa asiaa ja todennu että kaikkea ei saa onnistumaan vaikka kuinka haluais... Muutaman vois saada pelastettua ellei asu jossaki 300 neliön omakotitalossa.
Kokemusta ei ole mutta visioita riittää!

wille

Lainaus käyttäjältä: Mascot28 - syyskuu 19, 2013, 02:09:10 ap

Mitä pitäisi huomioida, vai onko jo tuhoon tuomittu ajatus?Myrkytys, ennekuin raahaat kasvisi sisälle. Kasvihuoneilmaan verrattuna kuivassa ja lämpimässä huoneilmassa saattaa alkaa elukkain karnevaalit, jotka pahimmillaan pilaavat tulevan talven/kevään idätyksesi.

Muutoin suunnitelmasi on ihan toimiva.
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

Mascot28

Lainaus käyttäjältä: Michilin - syyskuu 19, 2013, 06:43:31 ap
Ite oon aatellu samaa asiaa ja todennu että kaikkea ei saa onnistumaan vaikka kuinka haluais... Muutaman vois saada pelastettua ellei asu jossaki 300 neliön omakotitalossa.


Tarkoitus tosiaan oli leikata noi matalaksi ja kun ei tulisi letkuvirityksiä sisälle niin aika kompaktiin tilaan nuo 15 kasvia pitäisi mennä. Tietysti jos liikaa valoa, lämpöä ja lannoitteita tuppaa saattaa ruveta rehottaa talvella ja sitten täytyy ryhtyä uusiin toimenpiteisiin.

Kävin tänään leikkaamassa rosvot pois, josko podit kypsyisivät hieman nopeammin ja chilit tajuisivat, että syksy tulee ja eivät enää tuhlaisi energiaa kasvuun vaan sopeutusivat ehkä uuteen elinympäristöönsäkin paremmin...aika näyttää.l