syyskuu 20, 2020, 06:41:29 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Kausi 2014 - puhtaalta pöydältä.

Aloittaja Jani M, syyskuu 19, 2013, 21:07:44 ip

« edellinen - seuraava »

M

Taas tuli vastaan täysin uusi lajike mistä en ollut ennen kuullut mitään, ja pitihän se tietenkin heti käydä tutkimassa tuon Cili Coronongin tietoja netistä. Vaikutti kaikin puolin ihan mielenkiintoiselta kasvilta.

Jani M

Pääsiäislomilta palattu, lomalla saatiin aikaan mm. Suomen Chiliyhdistys Ry:n Pohjois-Suomen aluejaosto. Tästä varmaan lähiaikoina tulee lisätietoakin. Asiasta voi lukea lisää esimerkiksi tuolta: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=15020


Asiasta takaisin kukkaruukuille, nimittäin lomalta palatessa oli mukava nähdä kaikkien kasvien selvinneen hengissä ja hyvinvoivana. Havannanpaprika oli jopa aivan riehaantunut kukkimaan, sekä kohta myös näkyy kevään ensimmäiset baccatumin kukat tässä huushollissa, kun trepadeira werner aukaisee nuppunsa.

Kukkiva habanero.

Jani M

huhtikuu 26, 2014, 13:26:01 ip #122 Viimeisin muokkaus: huhtikuu 26, 2014, 13:43:22 ip käyttäjältä Jani M
Kukkijoiden kastiin ovat nyt ilmoittautuneet myös Trepadeira Werner ja Biquinho.

Trepadeira Werner


Biquinho


Kävin myös pääsiäisen aikaan I-tarvikeliikkeessä...

Isoja trofasteja oli tasan valkoisia, pienempiä oli noita kahta väriä. Muutama vihreä välilaatikko siellä olisi ollut, mutta en viitsinyt poiketa kaavasta, joten täysin valkoisilla mennään.

Jani M


Jalapenon tyvi alkaa olla jo ihan hyvän kokoinen.


Kukkiikin se.

Jani M

toukokuu 05, 2014, 23:48:44 ip #124 Viimeisin muokkaus: toukokuu 08, 2014, 21:50:31 ip käyttäjältä Jani M
No, nyt se sitten tapahtui. Gaucho otti ja kaatui ja katkoi tukinaruviritelmiä. Piti tehdä vahvempi tuki, eli bambukeppiä pystyyn ja sitä sitten rautalangalla tukemaan nft:n kanteen. Köytin myös kiinni vähän tuohon jallun varteen, jos se vaikka pitäisi tuota keppiä hieman paikallaan. Saisi se kesä tulla nopsasti, että saisi nuo parvekkeelle ja tuettua narulla parvekkeen kattoon...


Edit: Tarkempi tarkastelu muuten paljasti tuolla olevan jo kymmeniä podinalkuja.

Edit2: Eipä oo jalapenot tähän mennessä vielä näin hyvältä näyttäneet ennen ulossiirtoa:

Miquel

Koska kukat ovat mitättömän pienet ja marjat syömäkelvottomia, käyttöarvo perustuu lehdistöön.

Kausi -13: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12313.0
Kausi -14: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=14231.0
Kausi -15: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=15663.0

Dada

Life is what you make out of it

Jani M


Jani M

Kesä on saapunut tänne pohjoiseenkin, vaikka usko jo meinasi melkein loppua. Chilit on nyt siirretty parvekkeelle.


Jani M

Habanero:


Trepadeira:


Gaucho:


Siinäpä nuo kovimmat satotoiveet. Gauchosta ekat maistiaiset jo saatu, mutta ne oli sisällä kasvaneita ja jokseenkin mietoja tapauksia. Montufar on viherkasvi eikä kuki sitten millään. Chinenseistä ainoana habanero tekee podeja, muut vielä kylvää kukkaset parvekkeen lattialle. Villit on villejä ja kasvavat, kukkia ei vielä näy missään. Unohdin sitä paitsi vaihtaa nimilaput uusiin purkkeihin, kun vaihdoin isompiin. :D

NPhoBiaz

Lainaus käyttäjältä: Jani M - kesäkuu 06, 2014, 15:41:33 ip
Unohdin sitä paitsi vaihtaa nimilaput uusiin purkkeihin, kun vaihdoin isompiin. :D


He, ilmoittaudun kerhoon... ::)

Jani M

Räimin nyt jonkinlaisen kuvapitoisen päivityksen kasaan. Pääpiirteittäin hommat menee kuitenkin näin: Ainoa satohommista innostunut chinense on edelleen havannanpaprika. Gaucho nyt puuhaa ihan reippaastikin satoa, se on positiivinen juttu kyllä. Trepadeira werneriinkin jää pieniä vaaleita möllyköitä kiinni yhtä soittoa.

Kaikki muu sitten... No, eipähän nuo edelleenkään ole kuin viherkasveja. Nuppuja alkaa näkyä, mutta myöhäistä se nyt jo on. Eli tämän kauden sato on melkein kauttaaltaan sitten gauchoa ja havannanpaprikaa. Ei kai huono sekään.

Siinä havannanpaprikan oksilta kuvia.


Jalapeño Gaucho


Trepadeira Werner

Jani M
Cumari Pollux. Hauskasti menee iltapäivän paahteessa terälehdet nurin päin.


Gaucho kypsyttelee, havannanpaprikassa satoja peukalonpään kokoisia nappuloita, osa kasvaa, osa ei. Trepadeira werner aikoo ilmeisesti olla tämän kauden satokone. Bondassa raakileita, samoin kookoksessa kasvavassa Scotch bonnetissa. Biquinhossa pari raakiletta, pudottelee kukkiaan jatkuvasti joten satotoiveet tämän suhteen hylätty. Cumari polluxissa myös muutamia raakileita. Montufar villiintynyt oikein kunnolla, mutta liian myöhään, tuskin ehtii mitään kypsyä kesän aikana. NFT:ssä scotch bonnet tekee vasta nuppuja, mutta idätysajankohta olikin varsin myöhäinen. Jos ehtii sen verran tehdä podinalkua, että näyttää oikeanlaiselta bonnetilta, niin kypsyttelen sisällä sen verran, että saa siemeniä ensi kaudeksi.

Jani M

Eipä mitään uutta kerrottavaa. Peukalonpään kokoista habaneroa kypsyy koko ajan, raakileet on vähän isompia jo. Trepadeira Werneriä riittää ns. kotitarpeisiin. Bonda ja Cili Goronong yllättivät, olivat tehneet piiloon muutaman oksan, joilla kivasti podeja roikuskelemassa. Rasselta saatu Scotch bonnet tekee lupaavan muotoista tavaraa, joskin pirun vähän. Gauchosta saa keräillä miltei päivittäin kypsiä pois, itse kasvi kyllä ei voi enää kovin hyvin, koska janoisena oli hörpännyt NFT:n reson tyhjäksi ja huomasin tilanteen vasta kun kasvi oli jo oikeasti kuivan näköinen. Lehtiä siis varisee nyt massoittain pois, katsotaan mitä tämän kanssa käy.

Pohdiskeltiin Pohjois-Suomen aluejaoston kanssa tuon Gauchon pohjalta samantyyppisen Jalapeñon stabiloimista, mutta ainakin nyt näyttää siltä, että en ole yhtään kasvia talvettamassa millään tasolla, koska sillon tällön teen punkkihavaintoja tuolla chilipusikossa ja joudun suihkutteleen spruzitia säännöllisesti pitääkseni punkinpirut hallinnassa.

Tämä tietty tuo vähän epätoivoa F1-sukupolven suhteen, koska minulla on vain YKSI aito Gauchon siemen jemmassa. Jos jollakulla on myydä pari oikeaa alkuperäistä Gauchon siementä, niin voisin lunastaa tätä projektia varten.

Seuraava ongelma onkin sitten tila, jos jokainen Gaucho kasvaa tollaseksi, kuin tuo NFT:ssä möllöttävä kaveri, ei mun parvekkeelle mahdu neljää enempää. Eli en periaatteessa saa kuin yhden F1-sukupolven kasvin ja kolme F2-sukupolvista tuonne, mutta kai niissäkin tuurilla sattuu ehkä ihan variaatio mukaan. Mene ja tiedä. :D

Raaka-Arska

Tuo goronong on kyllä ihme satokone, toki hedelmät on aika pieniä. koska huono kesä :-[ !

Aion melkoisella varmuudella ottaa myös ensi kesäksi kasvatukseen, on nimittäin erittäin maukas chili  :P !!

Ja toivotaan edelleen pitkää ja lämmintä syksyä...
Missä menee tulisuuden ja myrkyllisyyden raja?

Chilioni

Sain noita gauchon siemeniä kesäkuussa eräältä chiliyhdistyksen standilta. Muistaakseni 5 kpl oli pussissa. Saat kyllä jos kerran hyvään tarkoitukseen menee, ihan tuolla kuori kuoressa systeemillä. Itse en jalapenoista niin välitä, tosin tuota gauchoa ei ole tullut maistettua.
Itse tekemällä saa just sellasen kun haluaa. Tai ainakin sinnepäin.

Jani M

Lainaus käyttäjältä: Chilioni - elokuu 11, 2014, 17:34:10 ip
Sain noita gauchon siemeniä kesäkuussa eräältä chiliyhdistyksen standilta. Muistaakseni 5 kpl oli pussissa. Saat kyllä jos kerran hyvään tarkoitukseen menee, ihan tuolla kuori kuoressa systeemillä. Itse en jalapenoista niin välitä, tosin tuota gauchoa ei ole tullut maistettua.


Mmmjoo, haussa on kuitenkin ensimmäisen sukupolven hybridit, eli kyse on kaupallisista siemenistä. Puolitoista euroa kipaleelta yleensä hinta, väriltään hennon pinkkiin vivahtavia. Jos sulla sellasia on, niin mikä jottei, mutta mulla noita ekan sukupolven jälkeläisiä on aika reippaasti, siemeninä.

Chilioni

Ok. En osaa sanoa minkä sukupolven siemeniä yhdistys kojuiltaan jakelee, mutta voin katsoa löydänkö niistä pinkkiä vivahdetta jahka töistä joskus illemmalla kotiudun.
Itse tekemällä saa just sellasen kun haluaa. Tai ainakin sinnepäin.

Chilioni

Tuossa siemenpussissa lukee ainoastaan
Jalapeno DRH-7400
C. annuum
www.chiliyhdistys.fi/seeds
Ja alla joku viivakoodi. En noista mitään pinkkiä vivahdettakaan osaa erottaa, eli eipä taida olla kaipaamiasi siemeniä?
Itse tekemällä saa just sellasen kun haluaa. Tai ainakin sinnepäin.

Jani M

Lainaus käyttäjältä: Chilioni - elokuu 11, 2014, 19:25:38 ip
Tuossa siemenpussissa lukee ainoastaan
Jalapeno DRH-7400
C. annuum
www.chiliyhdistys.fi/seeds
Ja alla joku viivakoodi. En noista mitään pinkkiä vivahdettakaan osaa erottaa, eli eipä taida olla kaipaamiasi siemeniä?


Juu, tuskinpa. Kyseessä kuitenkin on kaupalliset siemenet, niitä tuskin kukaan ilmaiseksi jakaa pois. Todennäköisesti nuo siemenet on f2-, tai myöhempääkin sukupolvea.