lokakuu 22, 2020, 14:40:02 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Rakettir kausi 2014

Aloittaja Rakettir, marraskuu 13, 2013, 12:03:08 ip

« edellinen - seuraava »

Rakettir

12.9
Laastipaljussa alkoi podit nahistumaan joten päätin kerätä podit ja nakkasta kasvit (Yellow Pointy ja 7 Pot Jonah) tunkiolle. Nahistumisen syyksi paljastui juurimätä. Podeja tuli kerättyä ihan mukavasti vaikkakin 99,9 prosenttisesti ne olivatkin raakoja. Muutaman maistoin ja kyllä niissä ihan mukavasti oli poltetta, joten seiska padat päätin kuivata ja Pointyt heitin pakastimeen odottamaan soossien tekoa.


Yellow Pointyssa oli ihan mukavasti kerättävää (1426 g)

Seiska padoista ei tullutkaan otettua kuvaa, mutta kyllä siinäkin ihan mukavasti oli otettavaa (1039 g).


Juuripaakut... Oikealla Yellow Pointy ja vasemmalla 7 Pot Jonah.

2.10
Viimeiset sadot tuli kerättyä. Pubeja 300g ja caribbean redia 45 g... Ihan siis penkin alle meni noi etten pahemmin sanois....

Vielä tässä lähipäivinä jos jaksais lenssultaan kirjotella yhteenvedon kaudesta niin eiköhän tämä kausi ollut pulkassa.

Satoa tähän mennessä tullut 8124g
KAUDET
2013
2014
2015

Rakettir

KAUSI 2013-2014

Idätykset
Kausi alkoi 13.11. pubescencien idätyksillä. Idätystekniikkana käytin hyväksi ja tehokkaaksi toteaamaani lautta+digiboksi yhdistelmää. Pubet itikin kaikki jo 10-13 päivässä.
Seuraavana vuorossa olivat chinenset.. Lautalle nuo pääsivät 2.12. ja itämisprosentti oli 91%.  Itämisaika vaihteli 6-29 päivän välillä.
Lopuksi idätysvuorossa olivat annuumit, baccat ja frutet. Annuumit itivät 82%:sti, baccat 90%:sti ja Frutet 100%:sti.

Sitten hiukan kasvatuksien kulusta.

Pubet
Kaikki pubet elelivät turvemullassa ja taivasalla. Idätykset menivät ihan putkeen ja tammikuun Lapin reissun aikana niissä tapahtui valtava kasvupyrähdys. Kasteluautomatiikka petti kyllä siinä mielessä tuon reissun aikana, että kasteluveden pH pääsi laskemaan liian alas. Tästä syystä mahtava alku muuttuikin selviytymistaiseluksi. Brown Rocotot ja Turbo Pubet ottivat eniten takkiinsa ja tiputtivat kaikki lehtensä. Kasveille suoritin rajun typistyksen ja kastelin mullan rajulla kädellä ihan umpimäräksi jolloin sain mullan pH:n oletettavasti nousemaan sen verran, että uusi kasvu alkoi olemaan tervettä. Kasvit selvisivät, mutta mahtava alku oli menetetty. Kesä tulikin sitten loppujen lopuksi ja pubet alkoivat kukkimaan... vain aivan liian myöhään. 2.10 keräsin pääsadon raakana puskista ja heitin kasvit tunkiolle.
Pubet siis menivät penkin alle ja reippahasti. Kokonaissato 6 kasvista oli vaatimattomat 567g.
Mitä tästä opin? Noh kun olisin taas hetken pitempään miettinyt niin onhan se nyt aivan selvää miksi se Lapin-reissun kasteluautomatiikan veden pH laski niin rajusti. Lattialämmitys ja avoin laakea vesisäiliö... eihän siinä yhtään vettä haihdu... eihän... prkl!

Chinet
Chineistä pääosa kasvoi turvemullassa lukuunottamatta yhtä Yellow Pointya ja yhtä 7 pot Jonahia.
Idätykset menivät näilläkin mallikkaasti ja kaksi pääsivät lautalta kivivillaan ja muut multaan. Mullassa olevat kasvoivattenkin tasaista mukavaa tahtia ja vain muutama otti siipeensä kloroosin muodossa tuosta samaisesta syystä kuin pubetkin... kasteluveden pH Lapin-reissun aikana... Kivivillassa olleet veijarit sitten olivatkin ihan henkihieverissä samaisesta syystä jälleen.. Onneks selvisivät ja tuottivattenkin sitten aika mukavan sadon laastipalju-NFT:ssä. Alkukesän kylmät palju oli sisällä lamppujen alla, joten kylmät ei paljon tuota haitanneet. Ainut miinus oli se, että keli ei suosinut tarpeeksi kauan jotta olis kerkiny mollukat kypsymään. Ja kun kasvihuone oli varattu mullassa oleskeleville chineille niin palju oli pakko sijoittaa taivasalle. Multa-chinet pääsivät paljon aikaisemmin ulos kuin palju ja ottivattenkin nokkiinsa kylmistä ja rajusti. Satoa ei tullut näistä oikeastaan nimeksikään. Multa-chinet( 7 kasvia ) tuottivat 899g ja NFT-chinet( 2 kasvia ) 2465g.

Annuumit(ei Cayennet), baccat ja frutet
Idätykset ja muut välivaiheet menivät vallan mainioisti näiden kohdalla siihen saakka kunnes tuli ulosmenon aika. Noh nämähän oleskelivat mullassa ja paikka oli aurinkoinen chiliaita. Nämä ottivat nokkiinsa kylmästä alkukesästä ja sateista niin rajusti, että ei näistä ole oikein mitään hyvää sanottavaa ja muutama varataimista paloi kun oikea kesä tuli. Persiilleen meni. Kokonaisuudessaan satoa tuli 859g ja kasveja oli parisenkymmentä.

NFT-cayennet
Nämä menikin sitten oikein mallikkaasti omasta mielestäni. Lasitetulla parvekkeella oleskelivat ja kasvoivat reilu parimetrisiksi. Satoa neljästä kasvista tuli 3334g. Kuivatin nämä ja jauhoin jauheeksi , jota tulikin melkein litran purkillinen. Tällaisia lisää ensi kautena... KIITOS!!

Kaikenkaikkiaan kaudessa oli siis ylä- ja alamäkiä. Kokonaissadoksi tuli 8124g. Kauden alussa asetin itselleni tavoitteeksi kymmenen kiloa. Alkukesän kylmät saivat tuon tavoitteen laskemaan 5 kiloon, kun huomasin chiliaidan menevän mönkään ja rajusti. Eli ihan mukavasti tämä kausi meni vaikkakin kaikki kiitos siitä kuuluukin NFT-kasveille.

Uuden kasvihuoneen suunnittelu on jo alkanut ja siitä tulee melkeinpä kokonaan vesiviljelyyn perustuva tuotantolaitos. Vanha kasvihuone saanee alkukeväästä pienen ehostuksen tiivistyksen muodossa, jotta siellä yölämpötilat olisivat edes hiukan korkeammat. Nyt siellä vallitsee öisin aivan sama lämpötila kuin ulkonakin. Tähän ei ole edes auttanut tuo vanha niksi eli iso vesisäiliön kasvariin sisälle. Päivisin tuo lämpiää ja öisin laskee hitaasti lämmön takaisin lämmittäen kasvihuonetta.

Semmoinen kausi se! Ei muuta kuin leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä, virheistään oppia ottaen...
KAUDET
2013
2014
2015