heinäkuu 04, 2020, 02:19:47 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


onko sinulla hyvä toleranssi?

Aloittaja naga morich, toukokuu 26, 2009, 15:03:57 ip

« edellinen - seuraava »

onko sinulla hyvä toleranssi?

Erittäin hyvä.
18 (4.6%)
Hyvä.
40 (10.2%)
Kohtuullinen
161 (40.9%)
Ei kovin hyvä.
139 (35.3%)
Huono mikä huono...
36 (9.1%)

Äänestäjiä yhteensä: 381

Homejuustosipuli

Hikka ainakin taitaa johtua jostain nopeasta lämpötilanvaihtelusta ja oisko pallealla ollut myös jotain tekemistä. Aiheuttaisko kapsaisiinin "kuumuus"

unenkuva

Lainaus käyttäjältä: Homejuustosipuli - lokakuu 03, 2013, 07:56:19 ap
Hikka ainakin taitaa johtua jostain nopeasta lämpötilanvaihtelusta ja oisko pallealla ollut myös jotain tekemistä. Aiheuttaisko kapsaisiinin "kuumuus"


Tämä kuumuushan ei ole oikeaa kuumuutta, vaan ennemminkin reaktio kapsaisiiniin aistitaan kuumuutena, jos lyöt vasaralla peukaloon, niin tuntuuhan sekin kuumalta :)  Tokihan keho voi paikallisesti ehkä hieman lämmetäkin, esim vilkastuneen verenkierron myötä, mutta eihän kapsaisiini oikeasti kuumaa ole. Ärsyke ruokatorvessa ja mahalaukussa aiheuttaa hikkaa, ja saattaahan kapsaisiini hivenen ruokatorvea ärsyttää :)  Itse en kyllä muista, että koskaan olisin saanut hikkaa chilistä :)

Jomppe

Vanha topikki mutta nostan silti.
Toleranssista en tiedä, mutta nyt se testataan. Kaupasta löytyi Ugandalaisia punaisia haboja, vieköhän miehen kenttään ;D
Here we go.. >:(

Jomppe

joulukuu 31, 2015, 12:35:06 ip #123 Viimeisin muokkaus: joulukuu 31, 2015, 13:33:21 ip käyttäjältä Jomppe
Ohhoh, huhhuijaa, kuumaa on ::) Sietämättömän rajoilla mutta ilman lieventävää kuitenkin menee.
Ei tulisempaa, ei vielä. Vastasin kyselyyn että Ei kovin hyvä.

Edit. Vatsan toleranssi vieläkin heikompi, vetää miestä kaksinkerroin.. Sattuu :)

kasvattaja

On.

Mukana kulkee jauhettua Carolina Reaper: ä, jota tulee lisättyä päivän kaikkiin muihin ruokiin, paitsi aamupuuroon.
Kesällä tuli huomaamatta taukoa ruuan maustamisesta chilillä. Nopeasti ohi menevä mahakipu ja poltteen lieventämiseksi tekemä ns. "läähätys". (Kuulostaan poltteesta tietämättömän korvaan ei niin täysjärkisen ruokailulta) loppui nopeasti.
         
Chili korvaa suolan ruuanlaitossa. Lajikepuhtaita Hainan yellow latern -siemeniä myytävänä. Ota yhteyttä kurkiasko(at)gmail.com

Redfox

Eipä oikeastaan ole ollenkaan toleranssia. Jalapeno pizzaa en pysty syömään kun on liian tulista. Varmaan "tulisin" ruoka jota voin tällä hetkellä syödä on Atrian Hornet broilerin siipipalat.  ::)  Mutta nyt on chilin siemeniä itämässä ja tulevaisuudessa toivon mukaan tulee omaa satoakin niin kyllä se siitä lähtee. ;D  :thumbup:
Oh no of course not, after all if I were me then you would have to be you and we just can't have that.