Kirjoittaja Aihe: Hapanchili eli chilin säilöminen hapattamalla  (Luettu 37136 kertaa)

Poissa Vuorikaskas

  • Habanero
  • *****
  • Viestejä: 1223
    • Profiili
Vs: Hapanchili eli chilin säilöminen hapattamalla
« Vastaus #60 : Huhtikuu 23, 2018, 10:35:43 ap »
Jos vasta odottaa käymisen alkamista, voihan suolaa lisätä jos tuli virhe määrään.  Mutta eihän toi nyt tuhoon tuomittu ole noinkaan.. .vielä.  :-) 

Lämpötiloista ja bakteerikannoista  kannattaa lukea ajatuksella "porkkanatiedosto" edeltä. Siinä on tietoa, mikä huonommista esityksistä puuttuu.
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 23, 2018, 10:39:25 ap kirjoittanut Vuorikaskas »
Ilman tärkeyttä ei moni näissä hommissa hoksota.

Poissa miiksuli

  • Aji Cristal
  • ***
  • Viestejä: 296
    • Profiili
Vs: Hapanchili eli chilin säilöminen hapattamalla
« Vastaus #61 : Huhtikuu 23, 2018, 10:57:27 ap »
@Vuorikaskas

Käyminen on jo alkanut. Oon kyllä tehny suolakurkkuja hapattamalla ja ihan maukkaita tullu. Tosiaan sillo oli enempi suolaa. Nyt tuli joku aivopieru.  Pitää lukasta kunhan kerkee.

Poissa miiksuli

  • Aji Cristal
  • ***
  • Viestejä: 296
    • Profiili
Vs: Hapanchili eli chilin säilöminen hapattamalla
« Vastaus #62 : Toukokuu 05, 2018, 22:20:22 ip »
14 vrk antanu olla.  Vaikuttaa ihan lupaavalta. Yllättävän hyvin näyttäis pysyneen kasasssa chilit. Veikkaan että liikaa mausteita ja muuta niin peittää chilin oman maun vaikka varmaan ihan hyvää soosia tulossa. Jostain ne pohjat pitää kuitenkin hakea. Omille chileille varmaan tulee ihan vedettyä suolaa, sokeria ja ehkä tippa sitruunaa.

Edit. pH 4,3. Aika hapanta. Sopiva suola. Sopivat mausteet. Antaa nyt vielä olla jos sais sinne alle neljään kun ihan mahdollista. Liemi maistui hyvältä  :thumbup: Tuoksu aromaattinen ja hapan.

« Viimeksi muokattu: Toukokuu 10, 2018, 14:42:07 ip kirjoittanut miiksuli »

Poissa miiksuli

  • Aji Cristal
  • ***
  • Viestejä: 296
    • Profiili
Vs: Hapanchili eli chilin säilöminen hapattamalla
« Vastaus #63 : Toukokuu 10, 2018, 14:39:35 ip »
Nyt on sitten purkitettu. Tein enemmänkin tommosta tahnaa. Happamuus ei ollu vuorikaskaan oman soosin tasoa. Maku ei niin kompleksikaan mutta mausteet toimii. Vähemmän suolaakin kuin vuorikaskaan soosilla. Poltetta enemmän ja hedelmäinen. Pitää antaa vielä tekeytyä. Noukin vain chilit ja jätin suurimmat sipulit ja valkosipulit laittamatta pohjalta. Ihan näin pienelläkin ajalla saa jo ihan maistuvaa soosia. Tulee jatkossakin säilöttyä parhaimmat chilit näin ja tai sitten kuivattamalla.


Poissa miiksuli

  • Aji Cristal
  • ***
  • Viestejä: 296
    • Profiili
Vs: Hapanchili eli chilin säilöminen hapattamalla
« Vastaus #64 : Kesäkuu 01, 2018, 18:04:55 ip »
Nyt on sitten bhuttiki pistetty puteliin ja jääkaappiin. Sitruksinen ja hedelmäinen. Ihan naturellina siellä jos suolaa ja sokeria ei lasketa. Tulisuus noh vaikea sanoa mutta sanoisin että jotain poppamiehen scorpionin tasoa, ehkä jonkin verran alle. Nyt ei ole scorpion soosia jääkaapissa niin vaikea tehdä vertailua. Mutta ihan käyttökelpoista. Oliko mulla vähän päälle 200 grammaa ja 20-30 ml vettä. Osa tulisuudesta laimenee veteen. Tähän voisi kyllä yhdistää jotain muutakin chiliä. Täytyy vielä kuivattuna kokeilla.


266ml puteli