elokuu 05, 2020, 16:19:12 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


PP:n 2014

Aloittaja PP, tammikuu 12, 2014, 22:18:04 ip

« edellinen - seuraava »

PP

Mahtoi naapurit katsoa lopullisesti hulluksi, jos olivat hereillä yhden aikaa, kun hääräsin kasvarissa halogeenin valossa. Sain vaihdettua Montufarin alalaatikon hanalliseen versioon ja viriteltyä toisen laastipalju-NFT:n käyttöön.


Tämä on saavutus vain täällä, ei hyvillä kasvarin paikoilla.


Krookuksetkaan on harvoin näin aikaisia meillä.


Väljää ja sotkuista.


Montufar tuettuna.

Oksat alkoi kaatua pituutensa vuoksi, eikä kasvariin voi virittää naruja, koska se puretaan kennolevyjen ja uusien muovien asennuksen aikana. Viritin laatikon kulmiin puolimetriset kierretangot ja niiden kautta tukilangan. Tuo vaatii silti ainakin yhden leikkaamisen ennen pysyvää sijoitusta vapun tienoilla.


Podeja edellisessä.


Podeja kookoksessa kasvavassa Montufarissa.


Peru Cusco kukkii vahvasti.


Laastipalju-NFT:hen muutti Campane ja Sugar Rush.

Saa nähdä muuttuuko Campanen vointi, kun olosuhteet muuttui radikaalisti. Päivälämpö nousi, yölämpö laski, mutta ennenkaikkea kasvarissa on yöllä liki 100% kosteus ja päivälläkin korkea, kun tallissa on koko ajan kuivaa.


Tämä kuva on ennen edellisten poistoa. Tilaa on lähes ruhtinaallisesti, mutta kyllä nuo kasvaakin, varsinkin tomaatit.


Cajamarca kukkii rajusti, mutta yhtään podia ei ole jäänyt kiinni. Lehdet on varsin hyvävointiset Cajamarcaksi, ainakin minun sellaiseksi.

PP

Nyt lämpenee kunnolla. Kasvarin päivän maksimit: epä"virallinen" (tummapintainen) mittari 39 C, vajaan 2 m korkeudessa 33 C ja lattialla 31 C. Aiemmat lukemat on olleet noita epävirallisia eli todellisuutta korkeampia. Luvut tunnu muista miltään, mutta on täällä huhtikuussa saavutus.

Yleensä kasvari on keväällä ja alkukesällä kuiva, mutta nyt kostea kuin viidakko. Kuplamuovit on täysin tiiviit, eikä tuuletus vaikuta välikaton alapuolelle. Kasveja ja lehtimassaa on enemmän kuin ikinä tähän aikaan, ja katossa ja seinillä pisaroina varmaan pari litraa vettä.

PP

Tällä kertaa en sano mitään rehuista vaan mainostan kolmen viikon päässä olevaa Ravintolapäivää. Tarjolla tulee olemaan mm. savupororocotopiirakkaa, leipiä monilla valinnaisilla täytteillä, rocotomakkaraa, brookieja, muffinsseja ja varmaan vielä muutakin. Kaikki syötävät makkaraa lukuunottamatta saa normaali- ja chiliversioina, leivät tarpeen mukaan terästettynä. Juomapuolella kahvin ja kaakaon laadussa ei säästellä ja hinnat on kokonaisuudessaan varsin kohtuulliset.

Cafe Capsicum Facebookissa ja Ravintolapäivän sivuilla.

Köpä

Laitetaan tuo ravintolapäivävinkki korvan taakse,
olisi fillarimatkan päässä jos ei mitään reissua pukkaa tuohon aikaan.

Minbaari

Täältä saatettaisiin tulla koko porukalla jos vaan viikonloppuvapaa sattuu tuohon.
#816

PP

Tervetuloa kaikki chilipäät ja chilipäättömät myös. Kasvari on tietysti yleisölle auki, ja siellä näkee NFT:t, Blumatit, Autopotit ja muut systeemit, jos ne ei vielä ole tuttuja. Jos kävijöitä on viime kerran tapaan, voi olla etten itse ehdi tiskin takaa pitkäksi aikaa.

PP

Saa nähdä, missä kunnossa rocotot, puolet tomaateista ja muutama muu chili on parin päivän päästä. Saivat kasvihuoneremontin yhteydessä ensin suoraa aurinkoa osa jopa pari tuntia ja päälle kunnolla lumirakeita.

Huonot kelit on hidastaneet hommia ja remppa on vielä kesken. Huomenna ehkä pientä raporttia.

PP

Olihan homma. Ilmainen vinkki: kennolevyjen asennus muoville suunniteltuun puurunkoon ei ole kivaa, nopeaa eikä halpaa. Vain katto ja päätykolmiot kennotettiin, mutta seinän uudelleenmuovituksen kanssa hommaan meni kaikkineen kolmelta mieheltä noin kolme työpäivää. Lämpimässä kaikki olisi ollut helpompaa ja nopeampaa eikä olisi tarvinut tehdä pikapelastuksia raekuurojen takia ja asentaa pressua tilapäiseksi katoksi kolmea kertaa.

Lopputulos näyttää sentään kohtuu hyvältä vaikka seinien pintapuut on vielä maalaamatta. Uudet muovit laitettiin rimojen kahta puolta 15-20 mm raolla eikä rungon kahta puolta kuten ennen. Katossa riitti miettimissä ja ruuvattavaa ja muutama juttu kuten luukkujen yläreunan tiivistys piti tehdä pikaratkaisuna.

Alareunojen listat puuttuu vielä, mutta päädyn puuttuva ruuvi on paikoillaan. :) Lisää kuvia paremmalla ajalla.

PP

Lehtien polttaminen ei vaadi paljon. Se pari tuntia suoraa paistetta perjanjantaina riitti Montufarille.

Ei tuolla onneksi ole mitään hätää, kun palanutta on korkeintaan joka kymmenennessä lehdessä. Ihme vaan ettei rocotot ole palaneet ollenkaan aiempina vuosina, kun olen siirtänyt ne kasvarista terassille. Ilmeisesti pari tuntia aamupäivän aurinkoa ei riitä polttamiseen. Sen jälkeen valo tulee valokatteen läpi eikä sen pitäisikään polttaa.

PP

toukokuu 06, 2014, 15:42:34 ip #109 Viimeisin muokkaus: toukokuu 06, 2014, 15:58:53 ip käyttäjältä PP
Ehkä liikaa sanottu, että tuo näyttäisi hyvältä, mutta paljon paremmalta kuin ennen. Kaiken peittävä muovi ei ole kiva näköistä eikä ennenkaikkea tee hyvää puulle. Kyllästetty runko oli kuitenkin kaikkialta riittävän hyvässä kunnossa vaikka olikin paikoin todella märkä. Uudessa rakenteessa muovien välissä on seinissä vain listat ja ne oli asentaessa suhteellisen kuivat.

Kasvihuone suureni ainakin periaatteessa rempan yhteydessä, koska muovit siirtyi ulkopintaan. Pinta-alaa tuli huikeat 0,6 neliötä ja tilavuutta 0,5 kuutiota. :)


Tasapaksu kuva pilvisellä säällä.


Rocotoja sotilaallisessa rivissä.

Nyt pitää vaan ehtiä ruukuttaa ja siirtää kaikki rehut tuonne noin viikon sisällä ja ainakin osa rocotoista ulos, kun yöt lämpenee viikonloppuna. Muistutan taas ravintelipäivän tapahtumasta.

bluesman

 Täytyy laittaa ravintelipäivä kalenteriin joka on melko tyhjä, ei mitään tekemistä.
Vois samalla vakoilla Rocotomestarin virityksiä. Ja kerrankin maistella keittiön tuotoksia!

Mörkö_.

Hei PP, minkä kokoisia amppelita noi tiilenpunaiset on sun kasvarissa? Pärjääkö ne niissä koko kauden?

PP

Lainaus käyttäjältä: Mörkö_. - toukokuu 07, 2014, 18:36:39 ip
Hei PP, minkä kokoisia amppelita noi tiilenpunaiset on sun kasvarissa? Pärjääkö ne niissä koko kauden?


Luulin 9-litraisiksi, mutta ilmeisesti ne on n. 7-litraisia. Pärjää hyvin koko kauden, mutta isommista voisi olla hyötyä, jos rocotot kasvaa kahden viime kauden tapaan jättikokoisiksi.

PP

Lainaus käyttäjältä: bluesman - toukokuu 06, 2014, 22:26:57 ip
Täytyy laittaa ravintelipäivä kalenteriin joka on melko tyhjä, ei mitään tekemistä.
Vois samalla vakoilla Rocotomestarin virityksiä. Ja kerrankin maistella keittiön tuotoksia!


Tervetuloa. Saa nähdä, mitä keittiössä ehditään saada aikaan, ja onko kaikki viritykset vielä pystyssä 17. päivä. Tarjoilun potkutasoa ei ole mitoitettu sinulle, mutta voin tietysti vääntää espresson korvaamalla puolet kahvista Nagalla tai ylöjärveläisellä 7 Potilla. :)

PP

toukokuu 09, 2014, 12:25:31 ip #114 Viimeisin muokkaus: toukokuu 09, 2014, 12:28:24 ip käyttäjältä PP

Rocoto Montufar, ikä n. 4,3 kk.

Vetin rehun naruilla pystyyn. Tuo on ikäänsä nähden ylivoimaisesti suurin ja tiheäkasvuisin chili, jonka olen koskaan kasvattanut. Alhaalta on poistettu lehtiä ja pieniä oksia sieltä täältä, mutta se ei edes näy. Satoa on alhaalla jonkin verran, ylhäällä taas on jonkin verran kukkia ja paljon nuppuja. Nostin EC:n eilen n. 3:een, ennen se oli 2-2,5 satunnaisesti sen mukaan, miten muistin lisätä lannoitevettä.

PP

Sisäkasvatuskausi loppui äsken. Kaikki on nyt kasvarissa ja tilaa on vaikaa kuinka niinkuin pitääkin tähän aikaan. Chilejä jää ensi lauantaina myytäväksi 8-10 kpl, tomaatteja 3 tai 4.

Kausi on mennyt tähän asti hyvin, mitä nyt muutamat lajikkeet on kasvaneet hitaahkosti ja pari huonosti, missä ei ole mitään ihmeellistä. Nyt tuli vastaan ensimmäinen todella outo juttu. Kahdessa kookoskuidussa kasvavassa Campanessa ja yhdessä annuumissa (MiT tai Alma) ei ollut juuria juuri lainkaan. Kymmenen sentin ruukusta yli puolet alhaalta oli juuretonta. Kasvit oli kuitenkin muuten OK eivät ollenkaan pienimmästä päästä. En ruukuttaanut enempää kuin chilejä ja veikkaan, että noita on enemmänkin.

bluesman

 Järkynkokoinen Montufar. Tuo kun alkaa satoamaan niin saadaan hienoja fotoja näytteeksi NFT:n tehosta ja tämän lajikkeen kypsymisnopeudesta. Annatko kasvaa miten haluaa vai vieläkö leikkelet? Mun ekat Montufarit turpeessa vaihtoivat väriä mutta kasvit ovat kooltaan kymmenesosa tuosta sinun monsteristasi. Orange rocoto on NFT:ssä jokseenkin samankokoinen. Saa arvata mihin kasvatussysteemiin sijoitan pubet ensi kaudella.

PP

Lainaus käyttäjältä: bluesman - toukokuu 11, 2014, 03:11:39 ap
Järkynkokoinen Montufar. Tuo kun alkaa satoamaan niin saadaan hienoja fotoja näytteeksi NFT:n tehosta ja tämän lajikkeen kypsymisnopeudesta. Annatko kasvaa miten haluaa vai vieläkö leikkelet?


Annan kasvaa nyt vapaasti kunnes tulee tilaongelmia viereisten kanssa tai menee kattoon asti. Saa nähdä, miten sadon kanssa käy, koska kasvari kuumenee alkukesän paisteisina päivinä ehkä turhan paljon rocotoille.

PP

toukokuu 12, 2014, 00:55:42 ap #118 Viimeisin muokkaus: toukokuu 12, 2014, 00:59:17 ap käyttäjältä PP
Juurettomuuden syy on ilmeisen yksinkertaisesti se, etten n. kuukausi sitten purkanut juuripakkuja siirtäessä kasveja pikkupurkeista 10-senttisiin. Suurimmassa osassa kookoskuidussa kasvaneista chileistä ei ollut juuri lainkaan juuria alkuperäisen tiheän paakun ulkopuolella. Katsoin yhden baccan kunnolla, ja juuret näytti terveen vaaleilta, joten eiköhän ne siitä leviä ennenpitkää.

Kaikki chilit ja tomaatit ylimääräisiä lukuunottamatta on lopullisissa ruukuissaan. Yhdessä NFT:ssä tosin on vielä kolme chiliä ja yksi on bubblerissa eli olen yhtä tai kahta NFT:tä vaille valmis. Jos kaikki ylimääräiset menee, ja miksei menisi, chilien kappalemäärä on tänä vuonna vain 29, mikä on vähiten kolmeen vuoteen. On syytäkin olla, koska 11 chiliä NFT:ssä 10 neliön kopissa muiden kasvien lisäksi on paljon.

Loppuviikon ennusteet näyttää yölämpöjen osalta pahalta. Jos arvio pysyy nykyisessä 1-2 asteeessa, rocotot jää vielä kasvariin, koska tuosta on selkeällä säällä liian lyhyt matka pakkaseen.

PP


Ei kummempaa. Keskellä alhaalla ja oikealla autopottien vieressä on ylijäämätaimia. Osa niistä on isompia kuin pienimmät itselle jäävät. Tumbling Tomeissa ensimmäiset tomaatit on pian kypsät eikä ensimmäisten Montufarien punastuminen ole kaukana.


Onko moni tulossa lauantaina syömään tätä ja paljon muuta? Kelin ainakin pitäisi olla kohdallaan.