Tämä kirjoitus menee hipaisten ohi otsikon aiheesta, mutta eiköhän se tähän ketjuun kuitenkin uppoa.
Kävin eilen Jyväskylän Amarillossa konsertin alkua odotellessa. Otin sieltä listalta Nagaburgerin, otsikon annosta ei ainakaan listalla ollut enkä sitten sitä erikseen kysellyt. Nagaburgerissakin on tuota nagacremeä, mutta se mikä jo ensi maistamalla kiinnitti huomiota oli nagan chinense-aromi. Tai siis tarkemmin ilmaisten sen aromin täydellinen puuttuminen. Poltetta oli suht passelisti, 5-10 minuuttia aterian jälkeen vielä oli lämmittävä tunne. Mutta makua annoksesta jäin kaipaamaan.
Keskustelin sitten tarjoilijan kanssa annoksen koostumuksesta, ja hän pahoitteli, että nagacreme ei voi millään vastata sitä, mitä tuoreista aineksista saisi. Eli se on annoksessa poltetta antamassa, erityisemmin aromia siinä ei ole. Hän kertoi nagapyreen tulevan heille (Amarillon keskitetyltä hankintaketjulta?) valmiina, he sitten jatkavat sitä vedellä ja sekoittavat crème fraîchen kanssa. Ymmärsin tarjoilijan kommenteista, että he yrittävät kyllä hankkia parhaansa mukaan myös tuoreita chilejä (mm. habanero), mutta saatavuus on monesti ongelma.