lokakuu 22, 2020, 18:25:10 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Laastipaljut hydrossa?

Aloittaja sorrii, joulukuu 03, 2009, 14:47:44 ip

« edellinen - seuraava »

bluesman

 Kävin tässä Hongkongin tavaratalossa aikeinani ostaa laastipaljuja kun alkaa tuo muutto (oma ja chilien)kasvariin uhkaavasti lähestyä.
Olipa erilaisia paljuja vaikka aluksi näyttivät samoilta mitä käytin viime kaudella. Limaisentuntuinen pinta, ikäänkuin öljyinen. Hajua en tuntenut mutta voin kuvitella että tarkemman hajuaistin omaavat aistivat hajua. Ei tullut kauppoja. Eikun keskieuroopan ihmerautakauppaan.

-mtk-

Kevään edetessä taas tuli mittailtua kasvihuonetta ja todettua kuinka taas kerran kohta yritetään ahtaa makkaraa nakinkuoreen, eli kaikkia kasveja pieneen kasvihuoneeseen. Tästäpä tulikin taas mieleeni neliskulmaisen muodon ihanuus verrattuna pyöreään noin tilankäytön kannalta...
Asiasta joulukuuseen, eli mahtaisikohan kenelläkään olla tuollaista 90 litran suorakaidelaastipaljua ja mittaa saatavilla (tai hyvä muisti), kun ei millään tunnu löytyvän ko. tuotteen tyypillisiä mittoja. Alkuperäistarkoitukseen kun niillä mitoilla ei taida olla väliä, vain tilavuudella. 65 litraiset tuntuu olevan tyypillisesti jotain luokkaa 70*40*40, kuten tässäkin ketjussa jo aiemmin todettiin.

bluesman

Bauhausissa 90 litran paljun mitat ovat lev 52, pit 82, kork 31cm. On hiukan isompi kuin viime vuonna ostamani. Ehkä sentin korkeampi ja leveämpi.
65 litran vastaavat mitat; 39 - 70 - 30.

laumat

Sitä peroksidia saa joka apteekista taitaa olla 30% se niitten tavara. Jos kysyvät että mihin niin rehellisesti, että puutarhakäyttöön. Suosittelen että kotona laimentaa sen ainakin 15% toikin on niin vahvaa että kannattaa silmät ja kädet suojata. Toi Vetyperoksidi muuttuu resossa hapeksi ja samalla reaktio hapettaa hengiltä kaikki bakteerit ja levät. Tota kannattaakin pitää vaikka ihan varalta jääkaapissa jos alkaa juuri ongelmia tulla ni on sitten apu lähellä.
 
Judgment

Ekaa NFT settiä kasailemassa, tuntuu PE/PVC pohjaisilta kaikki laastipaljut. Näin vähän foliohattuna ajattelin pelata varman päälle ja mennä PP-muovisella astialla, mistähän näitä saa? Tai vaihtoehtoisesti voisi ehdottaa jotain hyvää pinnoitetta/suojamuovia paljuun.

Memsie

Lievä foliohattuisuus vaivaa täälläkin, joten ajattelin, että elintarvikelaatuinen muovi on pop. Siksi ostin näitä:
http://www.hongkong.fi/fi/koti-ja-asuminen/taloustavarat/sailytyslaatikot-ja-amparit/sangot-vadit-kauhat-ja-saunajakkarat/orthex-60-l-palju/p/2615101/
Kokoa toki vähemmän kuin isoilla laastipaljuissa, mulla suunnitelmana on, että kaksi tuollaista yhdessä toimivat isomman NFT-kourun resona.

bluesman

 Mustia laastipaljuja hydroina käyttäessä tulee joko hulluksi tai kuolee. Olen käyttänyt paljuja vuodesta 2009.