marraskuu 30, 2020, 06:15:19 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Nipsu ja vuosi 2014

Aloittaja Nipsu, maaliskuu 15, 2014, 08:47:35 ap

« edellinen - seuraava »

Nipsu

Hoi,

yritetään tänä vuonna saada tänne vähän ahkerammin päivityksiä.

Vuoden käynnistyi karmeimmmalla mahdollisella tavalla, vajasta kolmestakymmenestä taimesta sinnittelee yksi urhea 7 pod brainsrt. Moinen pistää pienviljelijän mielen matalaksi, syytä on miettitty ja kaikkea epäilty. Taisin löytää syyllisen tai ainakin oletan sen olevan kuivahuoneilma, kannen kanssa varustetulta lautalta jossa on todella kosteat olosuhteet siirto multaan ja kannettomiin taimikippoihin oli liian suuri muutos. Kannen lisääminen pelasti 7podin vaikka se oli jo pahasti kuihtunut. En ole ennen käyttänyt kansia, nyt käytän ainakin hetken multaan koulimisen jälkeen.

Kasvatuslista meni aika uusiksi yllämainitun takia, pubet jäivät pois kokonaan ja chinenset vähenivät aika reilusti.

Kasvatus lista 2014:

Villit
Hromboideum
Lanceolatum
Galapagoense
Flexuosum
Torvarii
C. praetermissum Cap1478
Bacca var. bacca PEA

Chinese
7 pod brainstr. red
Petenero
Jigsaw
Tobago Sweet

Baccatum
Sugar Rush
Co4321
Cap455
Omnicolor
Aji Verde
Aji Golden
Heart Trhob
Lemon Drop
Aji Cristal
Starfish

Annuum
Jalopeno Gauhgo
Jalopeno Hercules
Jalopeno Grande
Ancho Boblano
Serrano
Peperoni Corni Di Toro
Greek Peperoni

Ideana kasvatella villit ulkona ja siirrellä ne syksyllä sisälle bonchi ja huonekasveiksi. Parvekkeelle lasien taakse menee chineset ja pari baccaa. Loput joutuvat suomen arvaamattoman kesä armoille ulkokasveiksi.

Muista pienviljelijän herkuista tarinoidaan chilin ohella, onhan noita itse kasvatettavia herkkuja paljon. Vielä varskin kokemattomana on kiva kokeilla ja kerryttää kokemusta, kaiken näköisistä uusista herkuista.

Vielä hyvää ja onnistunutta vuotta kaikille foorumin käyttäjille.

-Nipsu