lokakuu 26, 2020, 00:20:28 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Vesipinaatin viljely

Aloittaja Jalapeno-nam, marraskuu 16, 2014, 15:57:32 ip

« edellinen - seuraava »

Jalapeno-nam

Nyt alkaa sitten (omasta mielestäni) kummallisemman Asian greenin viljely. Sain ystävältäni Kang Kongin eli vesipinaatin siemeniä.
Ja kun nettiseikkailin sen parissa se mainittiin yhdeksi parhaaksi vihreäksi, mitä voi syödä.
Tosin haastettakin löytyy:
https://www.youtube.com/watch?v=O0__nuQFNaA       juu'u se on järvi, mutta en minä sitä järveen työnnä vaan purkkiin. Sekin kuulemma onnistuu helposti Australiassa ja Kaliforniassa  ;D
Laitan sen tonne pienoiskasvihuoneeseeni nyt ja sitten maahan mahdollisimman vetiseen paikkaan- ei kuitenkaan järveen tai jokeen, jos se vaikka sattuisi leviämään ja aiheuttaisin ekokatstrofin  ???

Onko muut kokeilleet jo tätä plaatua?

Jalapeno-nam

No nyt nuo itivät.
Itämiseen meni aikaa varmaankin normaalia enemmän kun pöhlö koirani kävi tökkimään itämisastiaa ja se lensi sitten just keskelle mattoa ja voipuoli alaspäin. Silloin hoksasin, että on nuo itäneet kun oli semmoisia noin puolen sentin ituja siellä täällä mullan joukossa. Kaappasin mullat ja idut sellaisenaan astiaan takas ja kastelin sen läpimäräksi. 
Sitkeä rehu kuitenkin kun nousi.
Toinen, mitä en ole nähnyt vielä koskaan on, että tällä on neljä sirkkalehteä tai sitten se yksi sirkkalehti on jakaantunut kahtia. Outoja ovat kuitenkin. Nyt niitä semmoisia rypistyneen kukan kaltaisia ituja puskee sieltä sun täältä siinä purkissa.

bluesman

 On tullut kokeiltua. Kahtakin sorttia. Köynnöstävää sekä Bamboo shoot l.bambunlehtiversiota.Sopii hydroon, varsinkin jos haluaa kasvarin täyteen viherkasvua. Heinäkuun lämpimillä keleillä kasvoi melkein puoli metriä päivässä.
Kasvihan on Ipomoea aquatica ja kasvaa Malesiassa ojissa ja vesiväylien varsilla. Kasvaa niin älytöntä vauhtia että on jossain toivottu maailman nälän torjujaksi. Sukua bataatille. Bambunlehtiversio on hillitympi kasvutavaltaan.
Maultaan melko mitätön mutta siellä missä tätä syödään on se wokkiin sopiva yleensä kunnolla maustettuna. Chili-valkosipuliyhdistelmä passaa hyvin.
Varauksella suositeltava kasvi, jos on kuutiokaupalla kasvarissa tilaa niin sitten sopii hyvin. Pieni muutaman neliön kasvari täyttyy nopeasti.

Jalapeno-nam

Juts semmonen, mitä kaipaa tähän kaamokseen.
Onko nuo sinun kasvaneet myös keskitalvella?

bluesman

 No eivät ole. Vaatii vähän samat olosuhteet kuin kasvihuonekurkku; lämpöä, valoa ja korkeaa ilmankosteutta. Unohda talvikasvatus.

Jalapeno-nam

Hei Bluesman. Kuinka kauan noiden taimettumiseen meni. Ovat yhä sirkkalehdellä eivätkä ole kasvaneet milliäkään.

bluesman

Lainaus käyttäjältä: Jalapeno-nam - joulukuu 08, 2014, 00:51:49 ap
Hei Bluesman. Kuinka kauan noiden taimettumiseen meni. Ovat yhä sirkkalehdellä eivätkä ole kasvaneet milliäkään.


Jos on valoa, lämpöä ja lannoitetta riittävästi niin kasvaa todella nopeasti. Nyt juuri on huonoin ajankohta tällaiselle tropiikin vihannekselle.
Ilman riittävää valoa eivät kasva kuin sienet.
Laita vaikka 250W ESL tai natikka niin johan lähtee vauhtiin.

Jalapeno-nam

Ne kasvaa mulla  noin 150 litran akvaariossa, jossa on kaks loisteputkea päällä. Sumuttelen niitä aamuin illoin ja vettä on aikas paljon juurella.

bluesman

Lainaus käyttäjältä: Jalapeno-nam - joulukuu 09, 2014, 00:50:30 ap
Ne kasvaa mulla  noin 150 litran akvaariossa, jossa on kaks loisteputkea päällä. Sumuttelen niitä aamuin illoin ja vettä on aikas paljon juurella.


Eipä tälle triffidille riitä loisteputket. Natikka pitäisi olla muttei oikein sovi akvaarioon. Hommaa Kärsältä iso ESLi niin saattavat jopa kasvaa.
Muussa tapauksessa suosittelen aloittamaan idätykset vasta kun on riittävästi luonnonvaloa l. maaliskuun lopulla.

Jalapeno-nam

Ok kiitos enpä ihmettele enää.

Mirka

Laitanpa tähän toisenlaisenkin kokemuksen talvikasvatuksesta. Itse nimittäin olen saanut rehun kasvamaan loistareillakin. Mulla on noilla keittiön hyllyillä siis tuommoiset 2x55 w putket noin 40 cm korkeudella. Märässä, ilmavassa alustassa kunnolla lannoittamalla kasvaa kyllä ihan tukevaksi. Tietty mitään köynnöstä tässä ei kasvatella kun loppuu tuo korkeus kesken. Eli voipi olla, että palstan guru ei vaan laske tätä pientä näperrystä oikeastaan kasvuksi lainkaan.  :Dbluesman

 Toki loistareillakin saa kasvamaan vaan luonnonvalossa ja riittävässä lämmössä on varmaan kaikkein hurjimmin kasvava vihannes.
Jotkin kurpitsalajikkeet yltävät samaan vauhtiin. Lagenariaa l. pullokurpitsaa kasvattelin kerran appiukon kasvarissa ja se ylsi liki metrin kasvuun vuorokaudessa. Eikä ollut edes hydrossa.
Jos oikein kunnon satoa haluaa niin ebbi tai nft on kova sana. Kylvö vasta maaliskuun puolivälissä.

Mirka

Sitä lottovoittoa odotellessa täytyy tyytyä näpertelemään näissä kerrostalo-olosuhteissa.  8) Siispä meinasin kyhätä kasville hydron. Pistokkaat näyttivät puskevan juuren kahdessa päivässä, eli on tuo varmasti melkoinen kasvi kunnon olosuhteissa!

Mirka

Kasvaahan tuo hydrossa. Eli tästä lähdettiin:Siirsin tuon siis mullasta hydroon. Siinä rehu 22.2 juuri siirrettynä. Hetken aikaa kasvi pohti uutta kasvualustaansa ja keskittyi juuria kasvamaan. Viisi päivää kasvettuaan oli näky 27.2 tämän näköinen:Tuossa kuvassa ei kunnolla näy tuo nopea kasvin haaroittuminen ihan tyvestä asti. Tämän jälkeen rehu olikin jo tottunut hydroon ja nyt on alkanut raivokas kasvu. Tänään vesipinaatti näyttää tältä:Tossa välissä on siis valopaneelia nostettu ylöspäin. Tommosen 35 cm on venähtänyt tässä parissa viikossa ja suurin kasvu on tapahtunut viimeisen viikon sisään. Ei hassummin.