lokakuu 24, 2019, 02:00:22 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Pakastus

Aloittaja Anonymous, lokakuu 01, 2005, 14:35:32 ip

« edellinen - seuraava »

Jingle Bell

Pystyykö pakastettujen chihilijen siemeniä käyttää vielä pakastamisen jälkeen? Saako ne itimään ja kasvamaan?
- Chilit on tulevaisuus :)

LupeKani

Lainaus käyttäjältä: Jingle Bell - heinäkuu 25, 2013, 20:01:50 ip
Pystyykö pakastettujen chihilijen siemeniä käyttää vielä pakastamisen jälkeen? Saako ne itimään ja kasvamaan?
Ei jos ne on tuoreena pakastettu. Ilmeisesti mitä olen ymmärtänyt, niin täysin kuivana pakastetut siemenet saa vielä itämään, ainakin kun tätä ajattelee: Huippuvuorten siemenholvi

chipe

No niin, ensimmäinen pakastustesti tehty sen arvioimiseksi onko tuo toimiva tapa säilöä satoa.

Laitoin yhden tuoreen hyväkuntoisen Lemon Dropin noin viikko sitten pakkaseen puolitettuna ja siemenet poistettuna, tiiviisti muovipussiin, josta pyrin poistamaan ilman mahdollisimman hyvin. Rullailin ylimääräisen pussin osan moneen kertaan tuon ympärille makujen eristämiseksi ja pakastimessakin oli vieressä vain tyhjää hyllyä.

Sulatin tuon nyt ja maistelin sellaisenaan. Rapea rakenne oli muuttunut nahkean sitkeäksi ja sitruunainen maku lähinnä kitkerän karvaaksi. Tulisuus toki on tallella mutta ei tuota kyllä mielellään syö. Ja tuo tosiaan vain viikon muhimisen jälkeen.

Ei nyt oikein tuo pakastaminen vakuuta säilöntämuotona :(.

Whili

Parhaiten makunsa säilyttää paksulihaiset lajikkeet. Lötköksihän ne menevät, mutta kun laittaa suoraan pannulle niin ei haittaa.

Myös Martat suosivat paprikan pakastusta: http://www.martat.fi/ruoka/sailonta/pakastaminen/kasvikset-ja-sienet/

Huru-ukko

Lainaus käyttäjältä: Whili - elokuu 19, 2014, 06:49:47 ap
Parhaiten makunsa säilyttää paksulihaiset lajikkeet. Lötköksihän ne menevät, mutta kun laittaa suoraan pannulle niin ei haittaa.

Myös Martat suosivat paprikan pakastusta: http://www.martat.fi/ruoka/sailonta/pakastaminen/kasvikset-ja-sienet/


Paprika häviää ehkäpä vähiten pakastuksessa, se on "ihan hyvää" mm. salaattien lisäkkeinä joina sitä itsekkin viime vuotisia käytin kevääseen saakka.
Tuorekäyttö suoraan suuhun pakastimesta ajatellen chilit menettää ryhtinsä ja ovat kuten Whilikin sanoi lötköjä. Toki isoimmista pubeista saa tehtyä maistuvia täytettyjä chilejä. Ja yleensäkkin ruoaksi laittaessa se ei haittaa, etenkin jos tuoretta vaihtoehtoa ei ole omasta takaa.

chipe

Tuota rakenteen menettämistä osasin odottaakin mutta tuo maku oli se suurin pettymys. Toki tuollainen sitruunainen maku on varmaan hankalalimmasta päästä. Sen verran kitkerä tuo kuitenkin oli, että laitoin leipäni väliin mieluummin 5 päivää jääkaapissa puolitettuna ollutta bolivian rainbowta...

Pitää kokeilla tuo pakastus vielä Starfishillä pikaisesti, koska noita nyt ainakin pitää jotenkin säilöä.

hahonen

Meillä ajettu tyhjiökoneella pussi tyhjäksi ja kuumasaumattu. Tämmöinen paketti säilyttää rakenteen ja maut aika samankaltaisena tuoreeseen verrattuna jos malttaa sulattaa hitaasti.

Miquel

Lainaus käyttäjältä: hahonen - elokuu 19, 2014, 20:33:52 ip
Meillä ajettu tyhjiökoneella pussi tyhjäksi ja kuumasaumattu. Tämmöinen paketti säilyttää rakenteen ja maut aika samankaltaisena tuoreeseen verrattuna jos malttaa sulattaa hitaasti.


Olet siis pakastanut vakumoitua chiliä ja se säilyttää rakenteensa, niinkö?
Koska kukat ovat mitättömän pienet ja marjat syömäkelvottomia, käyttöarvo perustuu lehdistöön.

Kausi -13: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12313.0
Kausi -14: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=14231.0
Kausi -15: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=15663.0

hahonen

Kutistuu tietenkin tyhjiöitäessä mutta palaa alkuperäiseen muotoonsa sulatettaessa kun vakuumi puretaan. Minusta paremmin säilyy näin kuin minigripissä pakastettuna. Ei ole kosteaa velliä sulatettuna vaan tuorean oloisia ovat.  Vakuumikoneena Lava V.300 jolla tyhjiöinnin voi suorittaa hallitusti. En sano mitenkään tämän olevan ylivertainen tapa kuivaamiseen tai muuhun verrattuna, mutta minusta pakasteessa näin säilyvät hyvin. Vuodesta 2002 olen koittanut erilaisissa muodoissa säilöä satoa ja tällä tavoin voin sulattaa pussillisen vaikka kesken talven ja tehdä siitä mitä haluan.

Max_7Pot

Soseutan kaikki pakastettavat chilit ja jäädytän soseen jääpalamuoteissa. Tosi helppo napata pakkasesta kuutio tai pari kaikenlaiseen ruoanlaittoon. Menee iso määrä chiliä kompaktiin kokoon.  ;)
En ole huomannut minkäänlaisia muutoksia rakenteessa, värissä enkä maussa.