heinäkuu 13, 2020, 21:47:07 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Neem-öljy

Aloittaja Whili, kesäkuu 05, 2014, 05:54:19 ap

« edellinen - seuraava »

Whili

Minkäslaisia liemiä porukka on neemistä lanttaillut ja kuinka on tehonnut ??

turaukko

Minä olen käyttänyt Juso:n esille tuomia ohjeita. Aloitin ruiskuttelun jo taimivaiheessa neljän viikon välein. Nyt, kun kasvit ovat siirtyneet kasvihuoneeseen niin olen ruiskuttanut kahden viikon välein. Ainakin toistaiseksi chilit ovat pysyneet ötököistä vapaana vaikka kasvihuoneestakin on jo kirvoja bongattu (kop, kop, kop).  Olen käyttänyt NEEM:iä 5ml / litra + tippa fairya.

bluesman

kesäkuu 05, 2014, 11:36:50 ap #2 Viimeisin muokkaus: kesäkuu 05, 2014, 21:08:02 ip käyttäjältä bluesman
 Sama vastaus kuin edellisellä, ehkä olen kuitenkin vähän harvemmin käsitellyt kasvustoja, n.6 viikon välein. Ei ötököitä.
Kaalikasvien taimista katosivat kirpat yhdellä Neemkäsittelyllä. Piparjuurikasvustossa lehdet  on perinteisesti olleet reikiä täynnä, nyt ei mitään. Omasta puolestani voin suositella ko. ainetta.

wille

Sama täälläkin. 5ml (en tosin kertaakaan ole mitannut) neemiä ja snadisti fairya litraan lämmintä vettä.

Käsittely ehkä noin kerran kuukaudessa, tai silloin kun muistaa. Alussa tiheämmin. Käsittelyn olen aloittanut, kun kasvit siirtyvät kasvihuoneen.
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

Miquel

Onko fairytippojen funkitona ainoastaan rikkoa pintajännitys jotta öljy sekoittuu veteen? Jos fairyn vaihtaa mäntysuopaan ja annostusta lisää niin paraneeko teho?  ::)
Koska kukat ovat mitättömän pienet ja marjat syömäkelvottomia, käyttöarvo perustuu lehdistöön.

Kausi -13: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12313.0
Kausi -14: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=14231.0
Kausi -15: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=15663.0

wille

Sehän se tarkoitus on. Olen aiempina vuosina käyttänyt nimenomaan mäntysuopaa, mutta fairy liuottaa rasvan tehokkaammin veteen IMO.

Invaasion kimppuun hyökätessä käyttäisin varmaan edelleen mäntysuopaa. Toivotaan kuitenkin, ettei siihen tarvitse mennä.

Vilpittömästi voin kyllä Neemiä kehua. Chilikaupassa oli Jannen aikana Neemulgan-nimistä tahmaa. Se sekoittui veteen sangen mahtavasti. Kärsähän voisi tutkia läytyykö sitä vielä jostain.
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit