heinäkuu 11, 2020, 01:21:13 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


C.chinense ongelma

Aloittaja maurimöyrinen, heinäkuu 11, 2014, 17:53:51 ip

« edellinen - seuraava »

maurimöyrinen

Eli kyseiset lajikkeet eivät kasva jostain syystä. Ainoastaan 7pod, joka 3viikon kylmäkauden aikana lähes kuoli, on saanut uutta elämää osakseen. Auringon valoa ja lämpöä ollut reilu viikon tarjolla aamu kuudesta ilta kahdestaan koko ajan. Ravinteita ja vettä olen myös tarjonnut. Anuumini BR ja Black scorpion tongue ovat viikon helle jakson aikana kasvaneet korkeutta kolmen kertaiseksi, vaikka valoa, lämpöä ja ravinteita olen antanut samanverran. Viikko sitten kasvit ovat olleet kooltaan samankokoisia, joten missä vika? Luulisi helteiden vaikuttavan edes jotenkin Chinenseihin, mutta mitään ei ole tapahtunut. linkitän pari kuvaa havainnollistamaan koko eroja.Ja vielä kuvaa 7podista, joka sinnitteli puolellatoista lehdellä montaviikkoa, ja jonka luulin jo olleen menetetty.

Chilijamppa

heinäkuu 11, 2014, 18:41:57 ip #1 Viimeisin muokkaus: heinäkuu 11, 2014, 18:59:15 ip käyttäjältä Chilijamppa
Onko nuo taimet idätetty pienissä kivivillakuutioissa?

Minulla oli joillakin taimilla vastaavan oloinen ongelma kivivillakuutiossa idätettynä. Pistin kivivíllakuution multaan, pinnan tuntumaan ja juuret eivät joillakin taimilla ruvenneetkaan kasvamaan kasvualustaan, joten ne jäivät pitkäksi aikaa tollaiseksi kitukasvuiseksi.

maurimöyrinen

Lainaus käyttäjältä: Chilijamppa - heinäkuu 11, 2014, 18:41:57 ip
Onko nuo taimet idätetty pienissä kivivillakuutioissa?

Minulla oli joillakin taimilla vastaavan oloinen ongelma kivivillakuutiossa idätettynä. Pistin kivivíllakuution multaan, pinnan tuntumaan ja juuret eivät joillakin taimilla ruvenneetkaan kasvamaan kasvualustaan, joten ne jäivät pitkäksi aikaa tollaiseksi kitukasvuiseksi.


3kpl:tta on ollut kivivillassa (7pod, Carolina Reaper ja Black scorpion tongue), mutta nypin sen pois, ennen kuin laitoin multaan, ja multaan laittamisestakin on jo yli puolitoista kuukautta. Loput chilit idätetty lautalla, ja siirretty multaan ennen sirkkalehtiä.

Oon ymmärtänyt, että Chinenset nimenomaan vaatisivat valoa paljon, ja sitä onkin ollut paljon tarjolla.en vain ymmärrä mikä tässä mättää. Anuumit kasvaa hienosti eikä ongelmia ole. Pitää varmaan ruveta pitämään niitä varjossa, tai jotain ja katsoa kuinka käy. Selvästikkään suora auringon paiste yli 12h /päivä ei toimi. Eniten riipii, kun kaveri on saanut omansa kasvamaan pelkällä vedellä jo 20cm kokoisiksi, mutta itse olen yrittänyt oikein hienostella, eikä tulos ainakaan kovin mairea ole.

Jani M

Ulkona on kyllä nyt aivan optimit olosuhteet, taimissa on nyt selkeästi joku ongelma, joka ei johdu valosta tai valon määrästä. Lähtisin etsimään ongelmaa jostakin juuristotasolta, ehkä mullan vaihtaminen voisi olla jonkinlainen ratkaisu, mitään takeita siitäkään ei kyllä ole. Minulla on joskus joku taimi jäänyt jumittamaan tuolla tavalla, vaikka on ollutkin täysin samoissa olosuhteissa kuin muut.

Puolessatoista kuukaudessa taimen pitäisi ollakin jo reilu 15-25cm korkea tuuhea puska.

maurimöyrinen

Mullat vaihdettu kaksiviikkoa sitten ja nekin on keitetyllä vedellä "steriloitu" ennen purkkiin vaihtoa. Multa aivan vastaavaa ollut aina, ja Anuumit myös samalla mullalla olleet. Ihan kukkapenkin multaa olen käyttänyt ja viimeksi purkin vaihdon yhteydessä tutkin juuria, ja kaikki oli hyvän näköisiä. Avasin juuripaakuun ja siistin juuria ennen multaan sijoittamista. Ötököita ei chinenseillä ole edes ollut, mutta anuumeihin niitä ilmestyy harvakseltaan, mutta vauhti ei ole hidastunut. Alkaa keinot loppuun itsellä. Kaikki mahdolliset asiat on tehty, mutta mikään ei tunnu auttavan. Kasvit ovat viellä päälisin puolin hyvännäköisiä, joten sekään ei anna osviittaa mihkään.

maurimöyrinen

Päivitetääs tilannetta. Vieläkään ei ole pituuskasvua juurikaan tullut, mutta jostain syystä chinenset ovat alkaneet puskeen lehteä ihan hirveästi rungosta. Paksuutta näyttäisikin tulleen ainakin nelinkertaisesti verrattuna saman ikäisiin anuumeihin. Onko kenelläkään ollut tällaista ilmiötä? Voin uppia toki kuvaakin tänne, jos jotain asia kiinnostaa.

bobster

Mulla on Rocaton ja Orange habaneron kanssa ongelmia, niin kasvussa kuin lehdissäkin. Aattelin et olkoon, en jaksa ressata. Nyt kuitenkin 15cm korkea haba podittaa. Niin ne on isoissa ruukuissa,
Freedom's just another word for nothin' left to lose- Kris Kristofferson