heinäkuu 15, 2020, 04:57:00 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Kookkain chili

Aloittaja Mikki666, heinäkuu 20, 2014, 14:06:26 ip

« edellinen - seuraava »

Mikki666

 :o Moro kertokaas höpönassut mulle mikä chili on ns kookkain?Luin että joku oli n.2 m pensas en tietty nimeä muista  :-\ 

0lli

Vesiviljelyllä monista chileistä saa erittäinkin kookkaita, ei riitä kaksi metriä :) Muistelisin lukeneeni että starfish kasvaa ainakin kookkaaksi.
If you want to be happy for a lifetime, be a gardener.

Chilivaari

Melkein mistä tahansa chilistä (paitsi pienikokoisista) saa parimetrisen, kun laittaa hyvään paikkaan (valoa ja lämpöä) ja lannoittaa hyvin isossa astiassa. Parvekkeen parhaalla paikalla baccatumit ovat järjestään kasvaneet yli kolmimetrisiksi. Bluesmanin päiväkirjoista näet, miten kasvihuoneessa kasvaa. Kattoon asti tietysti ja siellä jatketaan matkaa vaakasuoraan.

Ulkona kasvatin kerran saavissa Rocoto Rieseniä ja sen vaakasuorat lonkerot taisivat olla viisi metriä leveällä ruohikossa ja marjapuskien päällä.

Aikainen aloitus keväällä ja sitten hyvät kasvuolosuhteet, ei siihen muuta tarvita.

Jani M


NPhoBiaz

Lainaus käyttäjältä: 0lli - heinäkuu 20, 2014, 14:45:13 ip
... että starfish kasvaa ainakin kookkaaksi.


Jep, tuosta on saatu nelimetrisiä ainakin.
En tiedä, meinaatko kookkaalla pelkkää pituutta, vai leveyttä myös. Joku annuum on saatu kasvamaan (ilman kemikaaleja) 5,25m korkuiseksi. linkki


Aji Inferno

Hyvissä kasvihuoneoloissa 4-5m ei ole mitenkään mahdotonta etenkään baccatumpaprikoilla. Luonnossa eräät villichilit kasvavat jopa seitsenmetrisiksi puiksi.