helmikuu 27, 2020, 19:43:47 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Mitä chililleni on tapahtunut?

Aloittaja maurimöyrinen, heinäkuu 24, 2014, 16:22:34 ip

« edellinen - seuraava »

maurimöyrinen

4 päivää sitten chilini oli kaunis tuuhea ja tummanvihreä. Vaihdoin chilin uuteen isompaan astiaan. Avasin juuripaakun ja leikkelin juuria kuten aina ennenkin. Nyt Chili tiputtanut puolet lehdistään, jäljellä olevat lehdet ovat nahistuneet ja irtoavan näköiset, lehdet laikukkaita ja myös kaartuneet koppuralle. Onko chilini menettetty tapaus vai voisiko sen vielä pelastaa?


Huru-ukko

Juurten leikkelyn asemasta voi hyvin vetää rungon poikki tyvestä, sama tulos mutta on vaivattomampi.

Tietysti jos on tarkoitus talvettaa nyt, niin silloin niitä juuria voi leikellä.

Eli kun sinä poistit juuristoa, niin sitä ei ole tarpeeksi jotta se pystyisi pumppaamaan vettä ja ravinteita kaikille lehdille.

Pari kolme viikkoa vahingon laajudesta riipuen menee ennenkuin lehdet on ryhdissä. Lehtien ryhti palautuu pikkuhiljaa, niitä ei kannata poistaa vaikka roikkuvatkin. Kasvi poistaa ne sitten itse.
Ja lisäksi, se ottaa ensin talteen lehtivihreän lehdistä, jonka takia ne muuttuu keltaiseksi ja sitten lopuksi tippuu. Käyttää sen lehtivihreän rakennusaineena muualla...


TheMoonOnTheSun

Erittäin hyödyllinen Mitä tiedät?
Olen hyvin utelias oikeaan aikaan

wille

Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit