heinäkuu 15, 2020, 19:55:10 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Ongelmia chilien kanssa

Aloittaja lemondrop, lokakuu 22, 2014, 10:16:52 ap

« edellinen - seuraava »

lemondrop

Moikka!

Mikä ihme on alkanut chilejämme vaivaamaan. Chilit olivat koko kesän takapihan terassilla ja viihtyivät todella hyvin. Satoa tuli kaikkiin enemmän kuin koskaan. Syksyllä kun ilmat alkoivat kylmetä, siirsin chilit sisälle. Aluksi kaikki näytti olevan hyvin, mutta nyt parin viikon aikana on ilmennyt ongelmia ja pelkään chilien puolesta.
Ensi alkoi pikku hiljaa lehtiä tippumaan lattialle ja nyt tuntuu etteä lähes kaikki lehdet putoilee. Lisäksi black nagan lehdissä näkyy sahanpurumaista muutosta. Olisiko kyse jostain tuholaisesta? Ruiskutin kaikki 10 chiliäni Raidilla. Muissa chileissä en ole havainnut sitä "sahanpurua". Mitään lentäviä ötököitä en ole havainnut.
Kaksi chileistäni ( Harold st barts ja Yellow fatalii habanero) ovat myös nyt muuttunut kärsivän näköiseksi. Lehdet roikkuvat ja kuivuvat käppyräksi. Hedelmät nahistuu ja rypistyy vaikkeivat ole vielä täysin kypsiä. Vettä olen chileille antanut n. kerran viikossa ja samassa yhteydessä aina lannoitetta. Tarvitsen nyt kipeästi apua teiltä viisaammilta chilien kasvattajilta.  :P

NPhoBiaz

Ihmettelin itse myös tänä vuonna kesällä, kun tuota sahanpurumaista putua oli kaikkialla. Se johtui juuri kuoriutuneista kirvoista, joita en heti myöskään havainnut. Piileskelivät suurimmaksi osaksi lehtien alapinnoilla. :D Kuulostaisi samalta sinunkin tapauksessasi. Kannattaa kokeilla antaa perään Spruzitia, niin katoaa ne kuoriutumattomat munatkin.

Ps. jatkossa kannattaa suunnata kysymykset aloittelijoiden kysymysketjuun sen sijaan, että luo uuden aiheen. :)

Huru-ukko

Siirto sisälle aiheuttaa lehtien tippumista sisäilman kuivuuden takia ja myös tod.näköisesti sisävalaistus ei pärjää auringolle. Et maininnut valaistuksestasi, jos siellä hehkuu 400w natikat, niin silloin kesä jatkuu.
Lehtien pudottelu johtuu oman oletuksen mukaan juuri vähentyneestä valaistuksesta, kasvi pudottaa ne lehdet pois joita se ei pysty ylläpitämään.....

Suosittelisin lannoituksessa pidättäväisyyttä, lehtien purut viittaa sinnepäin.....
Myös lehtien sumuttelu mainitaan olevan alkuun avuksi kasvien viihtyvyyteen.
Samoin jos valoja ei ole tarpeeksi sadottamaan, kannattaa harkita kukkien ja pienien podien poistoa kuten myös "turhien" oksien. Tarkoita juurakosta lähteviä pitkiä rimpuloita, joita yleensä ilmestyy chileihin syksyn ja valon lähetessä/vähetessä.
Itse en ole talvetellut muuta kuin yhtä pientä Bolivian Rainbow:ta, siitä saatu kokemus on nollatasoa.
Kun olet aikasi seurannut tätä foorumia, niin voit todeta että viisaampia on vähemmän kuin niitä jotka vain sattuvat tietämään enemmän foorumin annin ansiosta ;).
Itseni lasken jälkimmäisiin, joten tämä vastaus ei ole siitä osoitteesta mistä pyysit  :o...

Kuvat olisi kivoja.

lemondrop

Kiitos teille vastauksista. Huoneessa on kukkavalo päällä aina muutaman tunnin illalla. Tarkoitus olis asettaa sinne ajastin, jotta kukkavalo olisi päällä pidemmän ajan vuorokaudesta. Täytyy varmaan vähentää lannoitusta. Missä sitä Spuzitia myydään? En ole koskaan kuullutkaan kyseisestä aineesta.

NPhoBiaz

Spruzitia myydään Chilitarvikkeessa Tampereella ja Helsingissä, ja kyllä sen myös hyvinvarustetuista kaupoista löytää. Prismoissa sitä ainakin on (en tiedä onko kaikissa?? ???).

Jani M

Lainaus käyttäjältä: lemondrop - lokakuu 22, 2014, 12:08:20 ip
Kiitos teille vastauksista. Huoneessa on kukkavalo päällä aina muutaman tunnin illalla. Tarkoitus olis asettaa sinne ajastin, jotta kukkavalo olisi päällä pidemmän ajan vuorokaudesta. Täytyy varmaan vähentää lannoitusta. Missä sitä Spuzitia myydään? En ole koskaan kuullutkaan kyseisestä aineesta.


Mikä on tämä kukkavalo?

Whili

Lainaus käyttäjältä: Jani M - lokakuu 22, 2014, 19:11:26 ip
Mikä on tämä kukkavalo?

Se on sitä "hamppuhöpöä"   ;)

Ja kirvat lähtevät Provadolle tai mikä se vastaava nykyään on..