helmikuu 24, 2020, 19:44:29 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Ripsiäiset

Aloittaja Junttipentti, marraskuu 07, 2014, 09:23:01 ap

« edellinen - seuraava »

Junttipentti

Onko kellään omakohtaista kokemusta ripsiäisten torjunnasta? Ovat mokomat käyneet kiinni chileihin ja yritän parhaillaan hävittää niitä.
Chiliwikin mukaan torjuntaan voi käyttää sumutepulloa ja mäntysuopaliuosta, mutta onko tämä tarpeeksi toimiva metodi, vai kannattaako ottaa järeämmät aseet käyttöön?

Chilivaari

marraskuu 07, 2014, 11:33:07 ap #1 Viimeisin muokkaus: marraskuu 07, 2014, 11:41:01 ap käyttäjältä Chilivaari
Sekä Puu-Tolulla/Mäntysuovalla tai Raidilla/pyretriinillä ovat hävinneet, mutta eivät lopullisesti. Muutaman kuukauden päästä ne taas putkahtavat jostakin. Ruiskutuksia pitäisi tehdä useampia viikon välein ja kaikki kodin kasvit pitäisi käsitellä.
Liian kova homma. Olen alkanut torjunnan vasta, kun niitä on riesaksi asti. Satokaudella olen vain seurannut, kumpi ehtii ensin, sato kypsyä vai ripsiäiset valloittaa koko kasvin. Saastuneita alalehtiä poistamalla voi hidastaa leviämistä. Suopaa voi myös ruiskia vain alaosaan ja jättää kypsyvät chilit puhtaiksi.

Lisätietoa:
Tolun torjuntasivu:
http://tolu.fi/vinkki/miten-voin-torjua-kasvien-tuholaisia/
Ripsiäishavaintojani:
http://chilivaari.blogspot.fi/2010/06/ei-toivottuja-vieraita_05.html
http://chilivaari.blogspot.fi/2014/09/ripsiaisen-tuhot-leviavat-hitaasti.html


Junttipentti

Kiitoksia neuvoista!  :)  Mahtavatko chinenset olla kovinkin herkkiä kyseisille tihulaisille?
Aloittelijana olen nyt ensimmäistä kertaa tekemisissä kasvituholaisten kanssa enkä oikein tiedä minkälaisella vakavuudella asiaan tulisi suhtautua.

raritti

Aloin tässä taas sotimaan noita ötököitä vastaan, ripsiäisiä nuo kait ovat?


mikroskoopin läpi huonolaatunen kuva, ruskian harmaita ovat, n. 2mm


piirros samaisesta

Se vaan ihmetyttää, kun ei tässä muutaman kuukauden aikana ole nähnyt lentävän kuin muutaman harsosääsken, eikä tarroihinkaan ole muita ilmestynyt.. Lehdissä noita on kulkenut, mutta nyt vasta huomasin ruukkujen aluslautasten vilisevän noita. En oo kuullu, että niitä sieltä löytyis.

Muuten noiden kanssa pärjää, mutta harmittaa kun yrttejä ei voi kasvattaa ellei noista pääse kokonaan eroon. Ei tee mieli maiskutella ripsiäisentoukkia vaikka terveellisiä varmasti ovat.

Kaipaan neuvoja ja tukea... :-\

MiM

Veikkaisin että tuo on hyppyhäntäinen, ei ripsiäinen. Erityisesti jos niitä on paljon mullassa. Hyppyhäntäiset ovat lahottajia, eikä aiheuta vahinkoa eläville kasveille. Löytyykö lehdistä tyypillisiä ripsiäisen merkkejä? On myös mahdollista että sinulla on useammansorttisia vieraita.

https://www.google.fi/search?q=hyppyh%C3%A4nt%C3%A4isi%C3%A4&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=uigHVaysJuq_ygOWnYGQBQ&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1440&bih=745#tbm=isch&q=springtail&imgdii=_

Voit katsoa kuvaa myös minun päiväkirjasta

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=14675.msg307765#msg307765
Viime vuodesta opin sen asian, ettei kannata aloittaa liian aikaisin ja ravinteita voi antaa myös vähemmänkin. 8)
-Chilijamppa-

raritti

Jep, sama otus. Saa siis huokasta helpotuksesta sen osalta, ripsiäisten kanssa vielä taistelen. Pitänee nyt suihkutella nuo kerran viikossa kunnolla suihkussa ja sumuttaa mäntysuopaa päälle. Jospa niitä yrttejä vielä joku päivä..