kesäkuu 01, 2020, 05:57:10 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Rikkaruohot 2015

Aloittaja Rikkaruoho, tammikuu 11, 2015, 14:15:00 ip

« edellinen - seuraava »

Rikkaruoho

Mikäs tämä juttu nyt on. Olen käsittänyt, että Rocotoissa olis violetit kukat...??   :o :o
Kärsineen näköinen on..Jani M


Viime kaudella PI 585273 teki myös muutamia täysin valkoisia kukkia.

Rikkaruoho

maaliskuu 30, 2015, 15:54:27 ip #22 Viimeisin muokkaus: maaliskuu 30, 2015, 20:17:43 ip käyttäjältä Rikkaruoho
Käynyt kenties siemenien kanssa taas jokin pikku kömmähdys tai tiedä sitten mikä on. Molemmissä pitäisi olla HSD, mutta eipä näin taida kuitenkaan olla :S
Oikeanpuoleinen vaikuttaisi olevan jopa HSD. Vasen on sitten samanlainen taas kuin Rocato lapulla varustettu ruukku   ::)
Kun kastelu ym. touhuihin rupesin niin vaihdoin sitten NFT litkut uusiin samalla.


Habanero Chocolate tuli laitettua suoraan taimipurkistaan 10L ämpäriin kun ei sattunut olemaan mitään muutakaan välimallia.
Eiköhän se tuosta lähde hyvin kasvamaan. Kasvualustana on nyt pari litraa kekkilän puutarhaturvetta ja noin 1,5L ruukkusoraa. Loput Greencare puutarhamultaa.
Muutama reikä ämpärin pohjaan ja letkunpätkä alakastelua varten. Avòt.


Rikkaruoho

Chilejä kasteltu taas ja vaihdoin NFT litkut sitten samalla. Hieman väkevämpää nyt kun kasvuakin on tapahtunut. 10L veteen 9ml puutarhan kesää.

Unohdin viime viikkoisen kasvukuvan ladata tänne mutta kyllä se otettuna oli. Reilussa viikossa on aika paljon tullut kasvua   ::)

7pot 30.3


Ja tänään 9.4 uusine litkuineen. Juuriakin puskee kuutiosta läpi.Muuta seurakuntaa:


Vasemmalta oikealle: Naga morich, Tobago Sweet, Scotch Bonnet, Aji amarillo.

Kukkiva rainforest


Ämpäreissä chocolate habanero ja fatalii chocolate. Amppeleissa Turbo pube (leveilee) ja red peruvian.


Sitten ovat nämä kaksi surkimusta jotka surkeasta lookista huolimatta teki kasan kukkia jotka ovat jo pudottaneet. Ei kasvua juuri tapahtunut. Ei mitään
Kohta saavat kasvatella itseään kompostissa. Vievät vain tilaa
   >:(


HSD Puskee ensimmäista podiaan   8)

Rikkaruoho

Viikko kulunut taas. Ylihuomenna tulisikin tasan kk siitä kun siirsin tämän 7potin sirkkalehtien kanssa tähän ikean looraan :)
Leveyttä kasvaa kovasti..

 

Rikkaruoho

Nyt alkaa tila olla kyllä kortilla, että saisi ne kelit alkaa pikkuhiljaa lämpiämään    :-X7Pot Burgundy trofastissaan..
 

Odottavan aika on pitkä. Ensimmäinen HSD maistiainen tuloillaan...    Myös Tobago Sweet puskasta löytyi pikku raakile.

   

Ainoat kiinni jääneet podit ovat tällä hetkella nuo kaksi sekä lisäksi big bomb, josta maistiaisen jo sainkin. Perus jalapeno matskua eri muodossa...
Kyllä kieltämättä alkaa olla liian paljon puskaa yhden kiinanledin alla :S Olisi edes lasitettu tuo oma parveke niin helpottaisi. Mutta ei...
Vaikka päivä olisi lämmin niin tuulen puuskat kiusaavat  :(

Rikkaruoho

Trofastiin uudet litkut vaihdettu taas. Ilmeisesti on ihan onnistuneet liemet tulleet kun ei mitään ongelmaa lehdissä ole havaittu ja kasvukin on reipasta :)

Haarautuminenkin havaittu vihdoin. Lehdillä alkaa olla kämmenen koko..Rainforestiin on pari marjaa jäänyt kiinni ja kukkii kovasti


Myös habanero chocolate puskee marjaa. Ensimmäinen kerta täällä kun chinense puskee podin ensimmäisistä kukistaan  ::)

Rikkaruoho

Taas on kulunut aikaa viime päivityksestä.. Viikon verran kun on poissa kotoa niin ihmeitä tapahtuu.

7pot burgundy on sen verran kasvanut, että näytin parille pisimmälle oksalle jo saksia. Laitoin ne nyt mukiin kokeilemaan tulisiko juuria..
Seuraavaksi pitäisi keksiä millä tuen tuon, edelleen nojailee pelkkään kanteen...

 

Ensimmäinen HSD maistiainen tuli, 3/4 podia meni tuoreeltaan ja sitten alkoi vatsalaukkuun palaa reikä. Piti mennä pitkälleen puhaltelemaan   ;D

Habanero Chocolate kypsyttelee vielä paria ensimmäistä podiaan. Niiden pitäisi olla vielä tiukempaa tavaraa kuin HSD, joten saas nähdä..

 

Hallaharsot pitäisi viritellä parvekkeelle kunhan vain saa aikaiseksi. Rocotot ovat jokusen yön parvekkeella viettänyt. Olkoot siellä kun eivät mitään muutakaan järkevää tee ja tuntuvat ottavan kaikesta nokkiinsa. Auringossa kuihtuvat ja yöllä on kylmä... Ei kuki. Ei tee mitään.

Rikkaruoho

Kyllä tuo Poppamiehen Fatalii chilimurska on pakottanut tekemään päätöksen, että ensi vuodelle metsästän kyseisiä siemeniä ja laitan kasvamaan.
Löytyy poltetta ja hedelmäistä makua. Kaiken lisäksi hieno keltainen väri. Tykkään. Tuoreeltaan tuskin napostelemalla menee, sen verran tulinen kuitenkin.

p.s Harmi kun löytyy vain 50ml "maistiaspullossa"   ;)


chilifellow

Poppis on käyttäny aitoa C.c. Yellow Fataliita? Jaiks! Onko jo myynnissä vai...?

Mulla ois Y.F. siemeniä ja niitä saa www.fataliiseeds.net 😈
# www.chiliyhdistys.fi / jäsen 058 #

Rikkaruoho

Jeps. Siellähän noita pikkupulloja on poppamiehen verkkokaupassa... http://www.poppamies.fi/kauppa/index.php?cPath=125
Vielä on itellä Trinidad scorpion, Chocolate habanero sekä serrano pullot kaapissa odottamassa vuoroaan.

Rikkaruoho

Tänään siirsin melkin kaikki kasvatukset parvekkeelle ja virittelin vähän hallaharsoa päälle. Ainoat, jotka jätin sisälle ovat podia tekevät Habanerot sudden death ja hot chocolate. Lisäksi trofastissa asuva 7Pot burgundy jäi vielä ledin alle. Odotellaan, että löytyy jostain paikka jonne sen laittaisi/veisi... Jos ulkona olevat palelee niin ei voi mitään, saahan noita sooseja kaupastakin.

Rikkaruoho

Tuulista on ja se näkyy parvekkeella olevien chilien kunnossa :/ Heivasin ainokaisen starfishin ja aji amarillon kompostiin, sen verran kärsineitä oli, ettei niistä tänä kesänä olisi ehtinyt maistiaistakaan saamaan.

Sisällä HSD tekee podin kerrallaan tahdilla ja suklaa habanero edelleen kypsyttelee paria podiaan.

7Potin reson vaihdoin toissapäivänä isompaan malliin ja laitoin 20L tavaraa. Aika yllättävän nopeaan alkanut litkut maistumaan kun parissa päivässä on jo muutaman sentin tullut alaspäin.. 

Tuntuu, että kasvilla on oikeasti kokoa enemmän kuin miltä kuvissa näyttää.
Tämän kun saisi vietyä aurinkoiseen ja suojaiseen paikkaan, voisi odottaa hyvääkin satoa  ::)


Rikkaruoho

Heikkolaatuinen puhelinkuva taas kehiin.

Nyt alkaa olemaan kokoa sen verran, että saksilla nappasin joitain päitä poikki. Kukkii jokapuolelta, muttei vielä podeja kiinni.
Siirtyy nyt parvekkeelle ja sitten pitäisi saada autolla kulkemaan anoppilaan parempiin kasvatusolosuhteisiin tässä kun kerkeää.
Toivottavasti nyt ei kuole tuolla pihalla komean kokoinen kasvi. Toivo on menetetty monen muun ulkokasvatin kanssa jo...5 päivässä on resoliemi maistunut puolilleen näköjään..  ;D