tammikuu 15, 2021, 19:23:33 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


San-M toinen kierros

Aloittaja San-M, joulukuu 03, 2014, 15:21:37 ip

« edellinen - seuraava »

NPhoBiaz

Lainaus käyttäjältä: Chilivaari - tammikuu 24, 2015, 12:46:53 ip
Kaltsu suoritti vastaavassa tilanteessa leikkauksen itämättömille, koville siemenilleen ja sieltähän putkahti juuri ulos:
http://chilicapsicum.blogspot.fi/2015/01/itamisen-hankaluutta.html


Auttaisikohan tuo leikkaaminen jonkun verran myös kypäräongelmaan?

San-M

Aikalailla 24h leikkaamisesta ja toinen työntää jo itujuurta ulos :) Lupaavaa...

Kaltsu

http://chilicapsicum.blogspot.com/

So many peppers, so little time!

San-M

On tää vähän hölmöä kytätä joka päivä noita pikkutaimia ja miettiä et "ei ne kasva yhtääään..."
Kun kattoo viikko sitten otettua kuvaa ja tänään otettua kuvaa niin kyllä ne kasvaa!
Yhdeksän päivää sitten ----- Tänään

NPhoBiaz

Kukapa tuohon samaan ei syyllistyisi... ;D

niko.m

Itse olen varma että viime vuonna ~20w eslin alla oli nopeampaa kasvua kuin nyt 180w ledin alla. Olen myös varma siitä että taimet kasvoivat "kouluvalaisimen" alla nopeammin viime vuonna, kuin nyt saman valaisimen alla. Itäminen oli myös nopeampaa viime kaudella. Ilmeisesti kasvu hidastuu chileillä joka vuosi  ::)

San-M

Tumbling tomit meni lauttailemaan.

Kahdeksan päivää siementen leikkaamisesta, ja tässä tilanne. Odotan vaan että toihan kuolee tonne kypäräänsä.


Toinenkin itää, mutta paljon hitaammin.
Tossa ynnäilin, niin olen laittanut kuusi CGN 21500 siementä, joista kolme on itänyt ja yksi selvinnyt taimeksi asti.

Siementen leikkaaminen tuntui auttavan. Kymmeneen päivään siemenissä ei tapahtunut mitään, ja päivä leikkaamisen jälkeen oli jo juuri ulkona.
Kannattaa kokeilla ainakin niille jotka ei tunnu itävän.

Jani M

Leikkaa jostakin paperista pieni pala, laita se kostutettuna tuohon kypärän päälle ja toivo parasta. Kosteus usein pehmentää tuota kypärää sen verran. Voit myös trimmata sitä hieman lisää, mikäli näkyy esim. lampulla läpivalaistessa selvästi sirkkalehdet siellä sisällä.

San-M

Onnistuin leikkaamaan CGN21500 kypärän kokonaan pois päästä. Toivotaan että se tuosta lähtee. Aikamoista tekohengitystä yhden taimen takia :D


Ihmetyttää kun toinen scotch bonneteista on niin tumma ja toinen ihan vaan vihreä...


Mansikoiden sirkkalehtiset taimet on aiiiiiiika pieniä. Aikaisemmin kivivillaan siirretyt kasvattelee jo oikeita lehtiä


Minikasvarissa alkaa olemaan jo ahdasta, mutta kaikki viihtyy. Puutarhan kesää menee edelleen 1tl/10l


Toinenkin Aji golden siirtyi turvemultaan, koska alkoi kasvattamaan juuria kavereiden villakuutioihin. Lehtien kärjet kuivuu heti kun ottaa noi pois tuolta mukavan kosteasta minikasvarista...

San-M

Tumbling tomien itämistä ei paljon tarvinnut odotella. Nää on laitettu itämään 4 päivää sitten, ja siirretty tänään kivivillaan.


San-M

Olin viikonlopun poissa ja minikasvarista oli jäänyt kaikki tuuletusluukut kiinni.
Lehtiin oli ilmestynyt "sokeria" jonka tulkitsin ödeemaksi. Ei ihme, koska minikasvari oli suht kostea.
Tumma "scotch bonnet" oli hurjimman näköinen


Toivoin kookkaita jalapenoja (erityisesti vintage-cheddarilla täytettäväksi), ja foorumin kautta löytyi jalapeno hercules siemeniä.
Kiitos Kalapatto!

Jani M

Joo, noin voi käydä jos juuripaine työntää johtavuudeltaan väkevämpää nestettä kasviin vaikka kasvi ei voi edes haihduttaa siellä solukoissa jo olevaa vettä pois.

Matinpoika

Vielä kerran ole hyvä vaan. Itselle ei yksinkertaisesti mahtunut nuo Jalapenot enää vaikka olisin halunnut, mutta nyt voin seurata sun edistystä niiden kanssa. Täytyy itse täyttää sitten vaikka habanerot cheddarilla  ;D

San-M

Pohdiskelin tänään miten ja minne tulisin järjestämään taimet sitten kun kaikki ovat mullissa. Yhden 36w kiinaledin keila on kuitenkin rajallinen, ja sen alle pitäisi mahtua ~15 taimimaitopurkkia + minikasvari. Jotkut tulevat saamaan huonommin valoa, mutta se on vaan hyväksyttävä. Kotona pysyvät kasvit parhaille paikoille ja kavereille menevät sinne reunoille  ;)
Kohta tämäkin operaatio on tehtävä, koska nuo alkavat kasvattamaan juuriaan naapurin villakuutioon.

San-M

helmikuu 10, 2015, 20:54:00 ip #34 Viimeisin muokkaus: helmikuu 11, 2015, 00:29:04 ap käyttäjältä San-M
Kuuden viikon ikäisinä on chilit siirrelty turvemultaan. Mahtuihan ne jotenkuten kiinaledin valokeilaan.

Vähäsen joutui juuria katkomaan. Baccatumeista leikkelin radikaalisti sirkat veks ja istutin saman tien vähän syvemmälle. Sieltä ne lopulta kuitenkin pisimpänä kurkottelee...
Tällä hetkellä omia kasveja olisi maltillinen yhdeksän. Kymmenen jos saan jamaican hot chocolaten vielä johonkin mahdutettua. Valmistelen itseäni siihen että se ei sitten mihinkään mahdukkaan.

Minikasvarissa jatkaa muutama pikkuchili, tumbling tomit ja temptation-mansikat.Ainiin... Onhan vielä noi talvetetut mysteeriannuumi -ja pube..

San-M

Koska kysymys ei ole tällä hetkellä ajankohtainen, ajattelin heittää sen ihan tähän päiväkirjaketjuun. Jos joku vesiviljelijä sattuisi huomaamaan...

Tarvitseeko vesiviljelyyn (NFT/bubbler) aina jonkun EC-mittarin?

Toisinaan aina kiinnostaa vesiviljelyn tehokkuus, mutta turvemulta tuntuu tutulta ja turvalliselta.

Enzeit

Ec mittari ei ole pakollinen, mutta helpottaa huomattavasti, kun ei tarvitse vesiä vaihtaa, lisää vaan vettä/ravinteita sen mukaan miten ravinnepitoisuus on elänyt. Ilman mittaria on hankalaa pitää ravinnepitoisuus kurissa muuten kuin vaihtamalla koko neste säännöllisin väliajoin, kun ei tiedä paljonko kasvi on ravinteita imenyt.
Voin olla väärässäkin.

fiba

EC-mittari helpottaa hommia.
Jos ei halua paljoa rahaa käyttää, niin tilaa ulkomailta:http://www.ebay.com/itm/Hydroponics-Aquarium-EC-Conductivity-Tester-Meter-S-cm-Quality-Water-SPA-/181664341621?pt=AU_Seed_Starting_Hydroponics&hash=item2a4c09de75
Itsellä saman näköinen ja toimii riittävän hyvin.

Jani M

En ole kahteen vuoteen jaksanut käyttää mittareita. Riittää kun lisää sinne säiliöön vakionestettä aina kun näyttää, että vettä menee. Bioponisena käytän noita omia NFT-lootia. Ei ole ongelmia ollut, normaalisti ec on 2.2 - 2-5 siinä liuoksessa, mitä sinne resoihin aina lisäilen.

San-M

Laitoin Rügen-mansikat tänään itämään ja siirsin jalapeno herculeksen villaan.
Temptation-mansikat voi toistaiseksi ihan hyvin villassa, vaikka jostain luin että mansikka ei vesiviljelyssä niin viihdy...
Testin vuoksi laitoin muutaman rügenin itämään multaan. Katotaan onko eroa sitten mullassa ja villassa alkunsa saaneilla..


Prismasta tarttui mukaan merileväuutetta, jospa sillä puhaltaisin eloa noihin talvehtineisiin rusinoihin. Mysteeriannuumi aloitti kukkimisen jo tammikuun alussa, ja kokoajan puskassa on vaan enemmän kukkia. Aika laihoilla lannoitteilla menee vielä, koska valon määrä on tasan se mitä ikkunasta saa.