kesäkuu 01, 2020, 07:35:59 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


NPhoBiazin kausi 2015

Aloittaja NPhoBiaz, joulukuu 30, 2014, 09:36:09 ap

« edellinen - seuraava »

NPhoBiaz

Äiteen kanssa ostettiin yhteiseksi vehkeeksi sienikuivuri - taidanpa tänään käydä ostamassa myös Krups-kahvimyllyn, joten josko tänä viikonloppuna saisi tehtailtua ensimmäiset jauheet. Olen laittanut reilusti Scotch Bonneteja pakkaseen, niistä voisi tehdä koe-erän.

Taas tuli noukittua vajaa 200g tavaraa puskista. Tällä hetkellä seistään 774 grammassa. Tuo kilo tulee aivan helposti täyteen, kun katsoo oksilla killuvia raakileita. Hyvä niin, olen tyytyväinen. :) Ja pääasiahan on se, että sato täyttää omat tarpeet.

joseplluissans

Kiinnostaako muuten ens kautta ajatellen joku kuvan paprikoista? Guindilla on tulinen. Ostin itelleni noi ja niistä liikenee parit siemenet myös halukkaille. Jos koko pussin haluaa, ehdin hakea ennen täältä lähtöä, hinta 1,25 €.


Sent from my GT-I9506 using Tapatalk

Bassoa länkyttävä chilinsyöjä Tampereelta.

NPhoBiaz

Mietin tuota jo aiemmin, kun näin ilmoituksesi asiasta. Mulla on jo parille seuraavalle kaudelle kasvatit aika pitkälle mietittyinä, niin en viitsi ottaa lisää houkutuksia... ;D Paukkuu muuten taas yli resurssien ja pitää sijoittaa puolet kasveista isäukolle. ::) Mutta kiitos huomaavaisuudesta! :-*

joseplluissans

:D

Sent from my GT-I9506 using Tapatalk

Bassoa länkyttävä chilinsyöjä Tampereelta.

NPhoBiaz

Myllyt oli loppu vakikaupasta, joten odotellaan ensi viikkoon jauhekoetta. Kuivuri kyllä toimii hyvin.

Järjestelin vähän olohuoneen chilejä uusiksi, tai ainakin sen verran mitä niitä pystyy enää liikuttamaan... Samalla tuli tehtyä Herpiilille mielenkiintoinen sivuhuomio Scotch Bonnetista: Podien urakkatuotanto on alkanut, mutta missään ei tunnu näkyvän häntiä. ??? Joten risteymästä ei siis ainakaan voi enää olla kyse. Lievätkö pölytyksen aikana vallinneet olosuhteet olleet sitten ihan hyvät tässä erässä. Lämpöä tässä kämpässä edelleen kyllä piisaa, ja valoa sen verran mitä muillakin. ::)

Jani M

Lainaus käyttäjältä: NPhoBiaz - heinäkuu 30, 2015, 06:23:05 ap
Samalla tuli tehtyä Herpiilille mielenkiintoinen sivuhuomio Scotch Bonnetista: Podien urakkatuotanto on alkanut, mutta missään ei tunnu näkyvän häntiä.


Hännättömiä minullakin uudet podit. Risteymästä ei ole kyse, onpahan vaan Scotch Bonnetien muotovalikoimassa näemmä tuollaisia hännällisiäkin kavereita.

NPhoBiaz

Tänään tuli tämän kauden satotavoite täyteen, eli 1kg. :)Goronongeja alkoi tulemaan ihan kivasti, ja nyt maisteltiin myös ekat Jalapeño "Gauchot". Aitoa Gauchoa en ole ennen maistanut, joten vertailukohdetta ei ole. Nämä ovat kuitenkin oikein maukkaita ja perustulisia jalluja, joten kelpaa mulle! ;D Ja vihreinä ovat mielestäni parempia, eron punaiseen huomaa selkeästi.

NPhoBiaz

Maistelin myös ensimmäistä kertaa rinnakkain Jamaican Scotch Bonnetia sekä Goronongia. Ovat hyvin samankaltaiset, mutta eroja on. Aromi on JSB:ssä voimakkaampi, kuten makukin. Goronongissa maku on miedompi ja pehmeämpi. Poltteeltaan ovat molemmat samaa kastia, maistamistani yksilöistä JSB:ssä oli aavistuksen enemmän poltetta.

Pilkoin puolukkapodit jauhelihan sekaan, joka tuli tortillojen täytteeksi. Nams! 8)

Huru-ukko

Onko tämä Jalapeño "Gaucho" se jonka tilasit Tsekistä?.

Eilen maistoin yhtä omaani, (samasta kaupasta) joka oli vielä mielestäni vihreänäkin "liia'an raaka", eli podin rakenne oli vielä liian hajoava.....
Maku ei ollut ehkä vielä siksi kehittynyt kovin hyväksi, mutta nopeasti nousevaa tulisuutta löyti siitä podista paljon.....
Ainakaan tämän podin perusteella sitä ei pysty alkuperäiseen yhdistämään; kehujen perusteella, vaikka en sitä ole itse maistanutkaan.
Ehkä seuraava voi olla parempi. Jalluja on itsellä ollut kasvamassa n. parikymmentä lajiketta, ja joka rehussa podeissa on aika paljonkin ollut vaihtelua, etenkin tulisuuden suhteen, ei niinkään maun.
Se voi tietysti johtua kasvatusolosuhteista, ne on olleet ulkokasvatuksessa melkein kaikki.

NPhoBiaz

Niitä juuri. Olet oikeassa rakenteen suhteen, se oli vähän "hajoavampi" kuin yleensä vihreissä jalluissa. Toisaalta poimimani podit olivat hyvin tummia, eivät kaukana värin vaihtumisesta. Joten minua ei tuo häirinnyt. :) Ei tämä myöskään ylivoimainen ole muihin jalluihin nähden, joten tuskin on sitä aitoa kovin kehuttua. Eipä sillä, todella hyvää silti.

joseplluissans

Heittäkääs mielipide, mitä jallua kandeis ens kaudelle ottaa kasvamaan?
Bassoa länkyttävä chilinsyöjä Tampereelta.

NPhoBiaz

Lainaus käyttäjältä: NPhoBiaz - tammikuu 17, 2015, 23:35:11 ip
Innostuinpa nyt kuitenkin vielä illalla ruukuttelemaan taimet. :)
Tein samalla päätöksen: Jos tavoitteeni 1kg satoa sattuu tulemaan täyteen tällä kaudella, ensi vuonna pyrin eroon mullasta. Onko ratkaisu sitten kookos vai vesiviljely, se jää nähtäväksi. Mutta jotain askelta eteenpäin. :)


Jaa, niin. Noinko sitä on tultu sanottua. :D Eikai se auta...
Hieman toki tässä kohtaa arveluttaa, että onko minulla tarvetta päästä mullasta eroon. Tämä kausi on mennyt kaikilta osin nappiin, vieläpä ötökkävapaasti. Lisäksi Raumalan multa-kookosvertailu ei ole antanut kovin vakuuttavia tuloksia. No, se tekosyistä, luvattu mikä luvattu. ;)

Ajattelin laittaa 3-4 kasvia kookokseen, yhden vesiviljelyyn ja yhden perinteisesti multaan (ihan vaan varuiksi jos menee kaikki muu reisille). Kerrostalokaksiossa en ota riskiä, että NFT:n hurina saisi aikaan tatin ääniherkän vaimoni otsaan, joten ajattelin ebbiä. Saatan jopa vähän tehdä edistyksellisemmän värkin, jossa olisi Arduino-ohjaus. Taitaa senkin rakennus tulla ajankohtaiseksi syksyllä.

Lainaus käyttäjältä: joseplluissans - elokuu 10, 2015, 14:16:06 ip
Heittäkääs mielipide, mitä jallua kandeis ens kaudelle ottaa kasvamaan?


Itselläni herahti vesi kielelle Penan Biker Billyistä, saatan kokeilla niitä ensi kaudella. :)

0lli

Osta ehdottomasti "laadukkaampaa" kookosta eli cocostar ja mitä näitä on, eron tuntee selvästi tuon tokmannin kookosen ja chilitarvikkeesta ostetun välillä ihan näppituntumallakin. Tuo laadukkaampi selvästi ilmavampaa. :)
If you want to be happy for a lifetime, be a gardener.

NPhoBiaz

Lainaus käyttäjältä: 0lli - elokuu 11, 2015, 14:28:45 ip
Osta ehdottomasti "laadukkaampaa" kookosta eli cocostar ja mitä näitä on, eron tuntee selvästi tuon tokmannin kookosen ja chilitarvikkeesta ostetun välillä ihan näppituntumallakin. Tuo laadukkaampi selvästi ilmavampaa. :)


Joo, ihan periaatepäätöksenä ostan kaiken muutenkin Chilitarvikkeesta, vaikka muualta saisikin halvemmalla. :)

Whili

Lainaus käyttäjältä: NPhoBiaz - elokuu 11, 2015, 13:44:25 ip
Lainaus käyttäjältä: joseplluissans - elokuu 10, 2015, 14:16:06 ip
Heittäkääs mielipide, mitä jallua kandeis ens kaudelle ottaa kasvamaan?

Itselläni herahti vesi kielelle Penan Biker Billyistä, saatan kokeilla niitä ensi kaudella. :)

Penan Biker Billyt ovat F1-hybridejä, joten niistä otetuista siemenistä saattaa tulla mitä vaan.

NPhoBiaz

Lainaus käyttäjältä: Whili - elokuu 11, 2015, 16:15:58 ip
Penan Biker Billyt ovat F1-hybridejä, joten niistä otetuista siemenistä saattaa tulla mitä vaan.


Hyvä huomautus! Omani olivat kaikki tosin vihreitä, etten niistä siemeniä edes ottanut. Pitää siis yrittää metsästää siemenet jostain. :)

NPhoBiaz

Vihdoin sain haetuksi kahvimyllyn, ja jauhoin malttamattomana jo ensimmäiset erät kuivaamiani chilejä. Ensin kokeilin myllyä ihan vain muutamalla Minipaprika Orangella, ja sitten pistin tomuksi kuivattamani Scotch Bonnetit:Ja koska (tietysti) mennään kaikessa persus edellä latvaan, niin tulin ajatelleeksi vasta jauhamisen jälkeen, että mihis minä tuon jauheen laitan... Ei kait se auta kun metsästää jostain sopivia puteleita. :D

Eipä tässä kohtaa taaskaan oikein muuta sanottavaa. Chilit kasvaa jatkuvasti, ja satoa tulee ripotellen sieltä täältä. Huomasin muuten, että syystä tai toisesta Goronong on porukan janoisin. ??? Joka päivä se on ensimmäisenä lehdet velttona, vaikka on samassa ruukussa kuin muutkin. Samalla hoidolla, samalla kastelulla, samalla valolla jne. Eikä ole edes isoin kasveista. Janoinen kaveri, niinkun näin kesällä kuuluu ollakin. 8)

0lli

"Mini" kokoiset minigripit pirun käteviä eikä maksa paljoa :)
If you want to be happy for a lifetime, be a gardener.

Raumala

elokuu 19, 2015, 21:34:58 ip #178 Viimeisin muokkaus: elokuu 19, 2015, 21:38:22 ip käyttäjältä Raumala
Kysy mistä PP hommannut näitä näytteenottopurkkeja, taisivat tehdä kimppatilauksen jostain. On muuten käsittämättömän näppäriä käyttää, annostelulusikkakin mukana ja taisivat maksaa joitain senttejä/purkki.

Jupe56

elokuu 19, 2015, 21:51:04 ip #179 Viimeisin muokkaus: elokuu 19, 2015, 22:07:55 ip käyttäjältä Jupe56
Jos haluat olla yhden päivän onnellinen, ota humala.
Jos kolme päivää, mene naimisiin.
Jos kahdeksan päivää, teurasta sika ja syö se.
Jos haluat olla ikuisesti onnellinen ryhdy puutarhuriksi.
Ps. Pahin asia on se että siihen VOI jäädä koukkuun.