marraskuu 19, 2019, 12:57:47 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Ötököiden tunnistaminen (kuvista)

Aloittaja MiM, joulukuu 30, 2014, 22:37:25 ip

« edellinen - seuraava »

MiM

joulukuu 30, 2014, 22:37:25 ip Viimeisin muokkaus: joulukuu 30, 2014, 22:46:05 ip käyttäjältä MiM
Edit: HÖH, heti löytyi "mikä tuholainense tämä", enkä pysty tätä edes poistamaan

Yritin metsästää täältä yleistä ötököiden tunnistamistreadiä, sellaista kuitenkaan löytämättä. Joskus kauan sitten (2002) asiasta on ollut keskustelua, ja jostain löysin linkkejä muualle tunnistamissivuille, mutta vanhat linkit (esim. www.uku.fi/~holopain/ento/Kasvintuotannon-lajisto.htm) eivät enää toimineet, enkä onnistunut löytämään kyseisiä ilmeisen hyödyllisiä sivuja googlellakaan, liekö siirtyneet suureen bittiämpäriin. Toki olen nähnyt mm Chlivaarin blogin erinomaisine kuvineen, mutta haen tässä enemmän interaktiivisuutta.

Joka tapauksessa ajattelin, että tällainen treadi voisi olla monellekin hyödyksi, eli eikun toimeksi.

Pistin jo aikaisemmin kuvan todennäköisestä ripsiäisestä yleiseen fotoalbumiin, siellä käydyn keskustelun perusteella kyseinen ötökkä on melko varmasti tunnistettu (toki erilaisia ripsiäisiä lienee satoja, mutta minulle riittää "ripsipäinen"):
kuva 1.


Tässä minun arvauksen mukaan ripsiäisen toukka (näitä eleli samalla kukalla äskeien kanssa):
kuva 2.


Sitten minulle uusi mysteerielukka. Tämä paljain silmin tuskin havaittavissa oleva musta piste löytyi kellumasta chilien alla olevasta hedelmäkärpäsansassa (sitruunaviipaleen päällä). Onko joku muu tuholainen, vai jotain muuta?
kuva 3.


Seuraava kuva kertoo edellisen koon, eli tässä on tavis hedelmäkärpänen (banaanikärpänen) samalla suurennoksella
kuva 4.


Nämä tässä tällä kertaa. Olisi kiva, jos joku tunnistaisi sen yhden pienokaisen (kuva 3), ja vielä kivempaa jos muutkin innostuu kuvaamaan chilejä syöviä öttiäisiään ja laittamaan tunnistuskelpoisia kuvia näytille.

Viime vuodesta opin sen asian, ettei kannata aloittaa liian aikaisin ja ravinteita voi antaa myös vähemmänkin. 8)
-Chilijamppa-