toukokuu 26, 2020, 14:41:16 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Ekonyymin 2015

Aloittaja ekonyymi, tammikuu 05, 2015, 19:25:49 ip

« edellinen - seuraava »

ekonyymi

Avataan nyt sitten uusi kausi. Viime kausi meni vähän pitkäksi ja osin sen takia on tullut vähän lokaa on tullut niskaan, mutta koetetaan sinnitellä mukana.

Talvehtijoita ei ollut tarkoitus ottaa, mutta niitä jäi sitten muutama. Bonchi aihioita laitettiin kaksi, Naga ja Cayene. Cayene kuivui pois melkein saman tien, mutta Naga on kovasti pukannut uutta lehteä. Aji Cristal oli niin hyvännäköinen ja teki melko myöhäisiä podeja, se näyttäisi jääneen henkiin pienen karsimisen jäljiltä. Cherqui on myös vielä pystyssä, mutta vihreässä rungossa ei ole yhtään lehteä - henkiinkäännistä ei ole suuria odotuksia. Herculenaum Pompeii on tehnyt joitain uusia lehtiä, mutta kuivunut muuten kovasti.

N. 10 lajiketta on idätyksessä tällä hetkellä. Lista siis vielä elää hiukan ennen julkistusta.

0lli

Noniin tää kausi sitten hyvissä ajoin liikkeelle! Menestystä kaudelle 2015! :)
If you want to be happy for a lifetime, be a gardener.

ekonyymi

Kiitos ja samaa toivottaen. Hienoa satoa oli sullakin vielä joulukuussa  :P

Tässä nämä vaatimattomat talvehtijat.

ekonyymi

tammikuu 10, 2015, 13:51:34 ip #3 Viimeisin muokkaus: tammikuu 11, 2015, 11:19:01 ap käyttäjältä ekonyymi
Onhan se mahdollista, että tämä vielä hieman tästä elää, mutta idätykset tuntuisivat olevan aika hyvin menossa. Tämän vuoden lista:

c.annuum


 • Early Jalopeno

 • Hungarian Hot Wax

 • Thai Rawitc.baccatum


 • Aji Amarillo

 • Aji Fantasy

 • Lemon Drop

 • Sugar Rushc.chinense


 • Fatalii

 • Datil

 • Murupi Amarela

 • Scotch Bonnetc.pubescens


 • Orange Rocoto11.1. Edit, typo

ekonyymi

Jeezuz mitä kuvia, mut ei jaksa eikä kerkee nyt viilata. Anyways, laitoin sen airamin perus kasvilampun ympärille elmukelmua, jauhelihapaketista alusta ja kivivillat tonne. Siellä on suomi-trooppinen 25 astetta ja aikasten hyvin ovat voineet. Eihän täällä taaskaan natikkajengille kampoihin laiteta, mutta perästä kuulutaan.cossuone

miksi elmukelmua lampun ympärille?  :o

ekonyymi

Lähinnä se roikkuu kasvatettavien ympärillä, luoden mini-kasvihuoneen siihen. Tämä kasvuhuone on muutoin jotain 20 astetta lämmin.

fiba

Eikö 20-astetta ole juurikin hyvä? tulee tanakampia taimia.

ekonyymi

Tiedä häntä ?! Viime vuonna laitoin publeriin ekat joukuun puolella ja se pärisi pannuhuoneessa, jossa on n. 15-18 lämmintä. Tuli kyllä melko tiheitä kasveja, mutta "isoksi" ne kasvoivat oikeastaan vasta heinä-elokuussa.

Nyt nuo on lähteneet hyvin liikkeelle eikä ne kohta mahdukaan 25 asteen leikkiamazonasiin.


ekonyymi

Nämä muut ei sitten niin hirveän isoiksi ole äityneet, mutta kaipa ne siitä pikkuhiljaa. Ei ne nyt aneemisiltakaan näytä, kasvu vaan on ollut hitahaista.

Murupi Amarela tulitikkuaskin vieressä ja Orange Rocoto:Chilifestiä 2015 tuli kannatettua, toista kuukautta sitten, onko kukaan saanut kangasmerkkejä tai jotain muita elonmerkkejä ?

ekonyymi

Parin päivän reissun jälkeen näyttäisi että muutamalla saralla olisi pientä kasvua havaittavissa.

Aji Fantasy pääsi jo ennen lähtöä omaan publeriinsa ja taimipublerissa on taaimpana Aji Amarillo, joka seuraavaksi pääsee omaansa.Aji Fantasy on nyt ollut uudemman kiina ledin alla (puna-sininen). Taimipubler on valkoisemman valon viime vuotisen kiina -ledin alla.

ekonyymi

Puoliofftopiccia:

Mancage, chilien kanssa puuhastellaan, ISTV:stä Vänttisen matsia odotellen.


ekonyymi

Tunnistaako kukaan tällaista ilmiötä, jonka kuvaus on suunnilleen "menköön nyt näin, sitten ensi kaudeksi rakennan näille kunnon systeemit".


Jone1970

Lainaus käyttäjältä: ekonyymi - maaliskuu 02, 2015, 19:04:24 ip
Tunnistaako kukaan tällaista ilmiötä, jonka kuvaus on suunnilleen "menköön nyt näin, sitten ensi kaudeksi rakennan näille kunnon systeemit".

Tunnistan. Vähän liiankin hyvin...  :-\
Mikä ei tapa sattuu ihan hel*etisti.

ekonyymi

Nyt näkyy jo nuppuja Amarillossa:Ja ihan kukan alku Early Jallussa:


ekonyymi

Äsken meni kuivattua Bondaa morttelin kautta lounasmättöön ja kiinnittyi huomio siihen, että Orange Rocoto on viihtynyt melko hyvin passiivissa.


ekonyymi

Pitkästä aikaa töitä riittänyt vähän normityönajan ylikin. Voi olla että olis muutenkin käynyt, mutta publerit tietty kaatu ennenkuin kerkes tukemaan...Kaatumiskuva on 5pv aiemmin otettu, joten eiköhän ne henkiin jääneet.


ekonyymi

Just kerkesin ton edellisen kuvan nappaamaan, niin tänään vaimo kertoi että on vähän ylimääräisiä chilin ystäviä ilmestynyt Murupin oksille ja lehdille.Vähäks lähti nopeasti raid-huoneeseen. Hyvä että on sopiva kylppäri, siellä kun on oma poisto, niin voi vetää raid:t sisään ja mennä nukkumaan ilman hajuhaittoja.