helmikuu 25, 2020, 07:12:00 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Wipsun vuosi 2015

Aloittaja wipsu, tammikuu 05, 2015, 22:49:49 ip

« edellinen - seuraava »

wipsu

Bonchi pohdintaa


Keväällä haaveilin saavani jonkun taimikarsinnoista pelastettua bonchiaihion, mutta näin ei käynytkään  :'(  Jäljelle jäävät omat chilini: Aji fantasy 1 kpl, Poblano 1 kpl ja Locato 1 kpl. Virheitä ei siis enää saisi tulla, tai jää bonchit tekemättä  ;D

Tilanne on nykyään tämä:


Aji Fantasy tuottaa podeja ja kukkasia, mutta sillä olisi vähän puista vartta ja sopivasti (anteeksi hämärässä otettu kuva) varren varjossa matalalla yksi kasvupiste pienellä lehdellä. Mutta kypsiä podeja on vielä 5 ja uusia saman verran, plus sitten hirveästi kukkasia:


Locato on satoa tuottamaton, rungoltaan rääpäle, pienilehtinen jo valmiiksi... Kooltaan tällä hetkellä kompaktimpi, eli helpompi tuollaisenaan säilyttää talven yli ja lisäksi isoimmassa ruukussa. Toisaalta se on kesän alussa selvinnyt kahdesta karsimisesta. Oli vähän tuulista tuolla parvekkeella.


Poblano kasvattaa hurjia roikkoja nuppuineen ikkunan ylä puolelle. Varsi on ihan pikkiriikkisen puutunut mullan ylä puolelta. Anteeksi hämärässä napattu kuva. Mutta surkeaa kuitenkin.


Poblanon haluaisin parsia kasaan, mutta sen runko on tylsä suora tuppi. Aji Fantasyn rungossa olisi vähän mutkaa, röpelöä ja luonnetta, mutta en haluaisi tappaa ainoaa sadon tuottajaa  ;) Locaton olen jo unohtanut...
Yks
Kaks
oho.

Mirka

Eiköhän näin syksystä niitä bonchiaihioita voi kinuta tarvittaessa muilta harrastajilta kun kasvit suuntaavat monilla kohti kompostia. Tarjoaisin omiani, mutta valitettavasti kaupanpäällisinä tulisi kolmea laatua tuholaishyönteisiä, joten...  ::)

wipsu

Juuu kiitos ei tuholaisia, niitä on jo riittävästi kaksijalkaisina  ;)

Lisää kukkasia ja podeja... Aurinkoiset päivät ja lehdettömämpi puu, tai sitten kylmyys?
Yks
Kaks
oho.

wipsu

Poblanossa on paljon uusia kukkasia ja pari pikku alkua. Aji Fantasyssa vähemmän kukkasia, enemmän kypsyviä ja kypsyneitä paprikoita. Tulisuus on ollut olematonta ;)

Leikatakko vaiko eikö? Hiukkasen bonchiprojekti kiinnostaisi, mutta kun satokausi näyttää vasta alkaneen, niin odotetaan. Jää vaan bonchikilpa tältä vuodelta  :o

Vaihtoehto b) olisi ollut ruinata huonoon kotiin muilta leikeltäviä chilejä, mutta ei riitä jaksaminen. Niidenkin hoitamiseen.
Yks
Kaks
oho.

wipsu

Melkeen unohtuneita satokuvia: Poblanon mustat podit olivatkin tummanpunaista täynnä. Nomonomi, sain siemeniä talteen seuraaville kausille, en ensikaudelle ;) Koitan talvettaa nykyisen, tai sitten nautin sadosta läpi talven? Nyt siinä on enemmän podeja tulossa ja nuppuja pukkaa  ;D


Kesän kypsyttämät 2 klp.

Siemeniä sisällä oli vähän ja pari pallurapaprikaa, ihan älyttömän tulisina...


Podit ja talteen saadut siemenet.
Yks
Kaks
oho.

wipsu

BONCHITänään repäsin, Aji Fantasy oli jo tiputellut alimmat lehtensä ja uusia nuppujakaan ei enää näkynyt. Niin snipeti snips, siis köhöhö. Öh armotonta oksasaksimista kynsisaksilla. Jätin varren  ja podit ikkunalle kypsymään  ;DAluksi tietenkin mallasin uutta ruukkua vanhan päälle.

Kylpyhuoneessa tapahtui juurakon siistiminen ja uudelleen ruukutus. Multavalintana keittiön kaapista löytynyt Kekkilän yrttimulta. Laitoin söpösti yhden pikkukiven juurakkoon, mutta lopuksi peitin mullalla kaiken ruukkuun... Katsotaan kaivanko myöhemmin kiven esille ;)
Ei vielä ihan lopullisissa mitoissaan oleva bonchi, mm juurakkoakin saksin tuosta vielä vähäisen. Bonchialkion käsittely oli kuitenkin kylpyhuoneessa helpompaa isomman varrren kanssa kun pikku lehti pysyi varren suojassa.

Ja sitten ruukussa edestä takaa ja sivulta:


Päätän joskus myöhemmin mikä puoli on Bonchin etu, aka esittely puoli  8)
Yks
Kaks
oho.

wipsu

Aika kuluu, bonchi on kasvanut, mutta toinen ruukunvaihto taikka runsaampi juurien poisto ensimmäisellä kerralla olisi saanut bonchimpaa aikaan. Pari kuvaa olen nappassut, joskus vielä liitän ne tänne.

Läppärin laturi on rikki, aikaakaan ei ole. Vuosi loppuu, kausi jatkuu, uusi pitäisi alottaa. Ainaki8n alustaa.
Yks
Kaks
oho.

wipsu

Prööt. Aika tietoteknistä tusaamista hiplatitabletilla sorkkia tekstiä, taikka kuvia mihkään. Vaihtukoon vuosi, ei tuo bonchi kovin kummoiseksi ole kasvanut, kisakuva, nyyh. No ensi vuonna edustavampaa ;)
Yks
Kaks
oho.