tammikuu 15, 2021, 18:55:54 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Crudelis kausi 2015 - Kahdeksas kerta toden sanoo

Aloittaja Crudelis, tammikuu 06, 2015, 18:20:14 ip

« edellinen - seuraava »

Crudelis

Jospa sitä jotain tällekin viikolle päivittäisi. Männä viikolla muutaman taimen jo siirtelin isompiin ruukkuihin ja juuret oli sillä mallilla, että olisi voinut siirtää jo aikaisemminkin. Tänään olisi sitten tarkoitus siirtää suurin osa 1,5 litran muoviruukkuihin.

Ebaysta tilattu EC-mittarikin kolahti torstaina postilaatikkoon niin nyt pystyy vähän tarkemmin seuraamaan millaisia litkuja sitä chileille antaa. Vaikka hyvinhän tuo on kyllä mennyt mutullakin tähän asti  ;D

Crudelis

Laitetaanpas muutama kuva monologin jatkeeksi.Saunaan kasvaa viidakko. Kaikki 1,5 litran ruukut kun eivät hyllyyn mahtuneet niin osan siirsin sitten saunaan ja virittelin loisteputken valoksi.Naga viime vuodelta. Joulukuun alussa sai niskaansa lampun ja katkesi niin että jäi vain yksi lehtipari jäljelle. Hyvin näyttäisi kuitenkin toipuneen.Aji Fantasy NFT:ssä.

Enzeit

Voin olla väärässäkin.

Crudelis

EC-mittari testattu ja NFT:n litkut oli semmoiset 1,5mS. Hyvinhän nuo on kohdalleen sattuneet vaikka en niitä aiemmin sen tarkempaan ole mittaillut.

Saa nähdä joutuuko keväällä saunan lauteita purkamaan, että saa nuo kasvit tuolta sitten poiskin. No se on sen ajan murhe  ;D


Crudelis

Yhdestä Carolina Reaperin purkista löytyi sitten yllätys. Tai oikeastaan kaksi. Ilmeisesti siirtynyt taimea siirtäessä kaksi siementä isompaan purkkiin, jossa olivat nyt sitten parin kuukauden jälkeen päättäneet alkaa itämään. Noh, nyt on sitten viisi taimea Reaperia. Pitänee laittaa jakoon "suht mietona" chilinä  ::)

Crudelis

Eilisen palkkapäivän kunniaksi lähti tilaukseen lisävalaistusta, lannotteita sekä bubbleritarvikkeita. Lisäksi Poppamieheltä piti tilailla uusia rubeja ja sooseja.

Kohta pitäisi alkaa tehdä sitten päätöksiä mitkä taimet lähtee jakoon ja mitkä yritän mahduttaa kasvihuoneeseen. Kaikkea kun ei voi saada  ::)

Crudelis

Pari viikkoa vierähtänyt edellisestä  päivityksestä. Alkaa olla jo sen verran valoisaa ja lämmintä, että mennyt aika metsässä kiroillessa muovilättyjen perässä.

Viime viikolla oli chilien suhteen katastrofin aineksia ilmassa kun NFT:ssä olevat Ajit olivat päättääneet syystä tahi toisesta kaatua yön aikana. Cristalille ei tullut siinä mitään vahinkoa, mutta Fantasyn varsi katkesi puoliksi. Onneksi näyttää siltä kuitenkin ettei siitä suurempaa vahinkoa ole tapahtunut tai sitä ei ole ainakaan vielä huomattavissa.

Viime vuotinen Monster Naga on alkanut puskea kukkia jo oikein urakalla ja olen niiden antanut sitten jäädä, jos vaikka sieltä alkaisi podeja muodostumaan. Tämän vuotisista olen kaikki kukat nyppinyt pois, että kasvavat vielä isommiksi ennen kasvihuoneeseen siirto.

PP

Puoliksi katkenneet selviää yleensä hyvin. Olen joskus korjannut jopa 90% irronneita oksia onnistuneesti.

Crudelis

Eilen tuli nypittyä lähemmäs 50 kukkaa pois. Tosin myöhässä olin tuonkin suhteen, kun Pepperoncinissä oli jo kaksi podin alkua. Kasvakoot nyt sitten niin saapahan ennen elokuuta jo jotain syötävääkin :D


Urakka aluillaan ja puolet chileistä suihkun lattialla

MiM

Miksei niitä podin alkuja voi nyppiä? Itse annoin Cristalin pari alkua kasvaa parisenttisiksi, ennen kuin poistin ne. Olivat oikein mehukkaan vihreän paprikan makuisia.
Viime vuodesta opin sen asian, ettei kannata aloittaa liian aikaisin ja ravinteita voi antaa myös vähemmänkin. 8)
-Chilijamppa-

Crudelis

Tokihan nekin voisi nyppiä pois. Ajattelin vain että kun on ne podit kovalla vaivalla väkertänyt niin antaa sitten kasvaa :)