maaliskuu 30, 2020, 22:10:59 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Afterburner:in 1. Virallinen kausi

Aloittaja Afterburner, tammikuu 07, 2015, 15:54:07 ip

« edellinen - seuraava »

Afterburner

tammikuu 07, 2015, 15:54:07 ip Viimeisin muokkaus: tammikuu 07, 2015, 15:57:08 ip käyttäjältä Afterburner
Terve!

Eli käytännössä siis toinen kausi alkamassa, mutta ensimmäisen luen harjottelu kaudeksi koska oli vain yksi lajike kasvatuksessa kokeilu mielessä..

Tänään laitoin uudet Chilit itämään kivivillaan, luin vasta nyt tuosta idätyslautasta, joka vaikuttaisi olevan parempi vaihtoehto mutta kokeillaan tällä nyt ensin. Minikasvihuoneessa siis kivivillakuutiot sisällä ja lämpömatto alla, vedessä hieman Biobizzin root juice mehua.

Itämään siis meni:

4 x Fatalii Jigsaw (Tämän haluaisin onnistuvan)
2 x Super Chili
3 x Aji Fantasy
3 x Bolivian Rainbow
3 x Moruga Yellow
3 x White fatalii

Pääsääntöisesti siis tulisia lajikkeita näin aluksi, tarkoitus ottaa kasvamaan myös miedompia lajikkeita kuten Champion, kasvamaan. Sekä tomaatti ja mini paprika on listalla myös.

Rakentelin syksyn pimeinä valotelineen chileille, johon on tarkoitus myös integroida pöytätaso jahka päästään muuttamaan isompaan asuntoon. Kyseiseen telineeseen olen sijoittanut 2 x 125w esl valot, toinen sinisellä ja toinen punaisella spektrillä varustettuna, vaihtelen polttimoiden puolta silloin tällöin. Telineeseen mahtuu keskelle vielä yksi valaisin lisää, minulta löytyisikin vielä 400w natikka, mutta yritän pitää sähkölaskun aisoissa noide esl:ien avulla..Kuvissa näkyy myös viimekesällä istutetut Cayanne Long Slimmit, joista säästetään ehkä kaksi kasvia kun uudet pitää siirtää ruukkuihin. Jospa tässä nyt laittelisi loput lajikkeet lautalle itämään illan kuluksi :)

-Afterburner

0lli

Kätevän näköinen tuo sinun rakentama valoteline!

Itse suosittelisin 2 x 125w 6400k eslit molempiin vaan, itsekin meinasin jossain vaiheessa samalla idealla tehdä, noilla "väreillä" kikkailu ei vissiin oikein vaikuta chileihin. Paremmaksi havaittu tuo 6400k ja paljon miellyttävämpi silmällekin kuin 2700k punertava valo :) Mutta loppupeleissä itse tietenkin päätät ja varmasti hyvin kasvaa vaikka olisikin ne eri väriset eslit.

Meinaatko ulos viedä joitakin tuosta vai kaikki chilit noilla valoilla? :)

Itsellä Jigsaw teki satoa yllättävän vähällä valolla chinenseksi, joten varmasti sinäkin onnistut!
If you want to be happy for a lifetime, be a gardener.

Afterburner

Tarkoituksena oli ostaa ainakin se 6400k polttimo, mutta sitten taas kun ostaisi yhden heijastimen lisää niin saisi ton 2700k keskelle   :D Ulko-kasvatuksesta en vielä tiedä, pitäisi saada varmaan se kasvihuone ensin..

Tähän mennessä melkein kaikki itänyt super chiliä lukuun ottamatta ja 1 Aji Fantasy ja 2 White Fataliita nostikin lehtensä jo pinnalle.