tammikuu 16, 2021, 08:23:05 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Uusi chileihin hurahtanut foorumilainen..

Aloittaja J.J Chili, tammikuu 28, 2015, 14:44:21 ip

« edellinen - seuraava »

J.J Chili

Tervehdys arvon chiliharrastajat!

Nyt vihdoinkin sain tehtyä tunnukset tänne,olen jo jonkin aikaa lueskellut tätä saittia ja tietoa täältä hakenut kun on toi chilikärpänen päässyt puraisemaan aika pahasti.. Chiliä on ruuan laitossa tullut pari vuotta käytettyä,mutta nyt oon innostunut tosta kasvatuksestakin. Olen siis täysi aloittelija vielä siinä puuhassa. Fataliilta tuli siemeniä tilattua,ja niistä on kasvamassa sellaisia lajikkeita kuin Jalapa,Jamaican Scotch Bonnet ja Aji Cristal,nämä ovat sirkoilla, Aji Fantasy vielä itää,+ tasapuolisuuden nimissä on tyttöystävällä muutama tomaatin alku saman valon alla..Aattelin aloittaa tän kasvatus harrastuksen ihan maltillisesti muutamalla lajikkeella. Valona toimii chilikaupasta ostettu EnviroGrow 2x55W,6500k loistari. Sitten kun joskus kevät ja kesä saapuvat,niin chilit saavat siirtyä lasitetulle parvekkeelle oleskelemaan.

Ja sitten tähän alkuun heti yksi kysymys,onko 33 astetta liian lämmin chileille? Kasvit kasvaa olkkarin nurkassa pienellä pöydällä,jossa on lämpöpatteri vieressä,ja yläpuolella lämpöä tuo tämä em. loistari. Lämpötila vaihtelee siinä 32-33 asteen tuntumassa.

Trioniska

tammikuu 28, 2015, 15:28:09 ip #1 Viimeisin muokkaus: tammikuu 28, 2015, 15:56:11 ip käyttäjältä Trioniska
Terve ja tee olosi kotoisaksi täällä foorumin syövereissä...

Mukavan oloiset lajikkeet olet valinnut  :)

Äskettäin tullutkin keskustelu noista kasvattelu lämpötiloista olkaa hyvä. http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=15894.0 Kannattanee hieman nostaa valoja jos alentaisi ainakin sirkkavaiheessa lämpöjä hieman tuosta 33 asteisesta.

Nuo kauniimmat asukit kannattaa tosiaan pitää tyytyväisenä että on helpompi harrastaa ;)

Edit: Kai olet tuon kahlannut lävitse, kattava perussetti http://infernochili.net/index.php?page=kasvatus
Aloitteleva kasvattelija jolla mopo "voi" lähteä käsistä
http://chilimuistio.blogspot.fi/
Kaudet vuodesta 2014

NPhoBiaz

Tervetuloa kirjoittelemaan! :) Jos/kun tulee lisää kysyttävää, laita rohkeasti tuohon ketjuun viestiä niin vastaillaan. Ja tuolla oikean ylänurkan hakupalkilla löytää vastauksen yllättävän moneen asiaan. ;)

0lli

Tervetuloa mukaan! Juuri viime viikolla tuli itsellekin fataliilta jalapaa ja jamaican scotch bonnetia, mielenkiintoisia molemmat :) Menestystä kasvatukiin!
If you want to be happy for a lifetime, be a gardener.

J.J Chili

Kiitokset lämpimästä vastaanotosta,ja myöskin vinkeistä! Tästä on hyvä lähteä liikkeelle.

Ja Trioniska,on tullut luettua aika hartaasti noi infernochilin sivut... Pitääpä lukaista toi lämpötila keskustelu myöskin.

Oikein hyvää ja satoisaa kasvatuskautta 2015 kaikille!

Toby

Hoidan & kasvatan chiliä apinan raivolla.

erkkakar

helmikuu 01, 2015, 10:09:00 ap #6 Viimeisin muokkaus: helmikuu 01, 2015, 10:15:53 ap käyttäjältä erkkakar
Morjensta!

En viitsi tehdä omaa postausta. Itsekin innostuin tässä kokeilemaan omien chilien kasvatusta. Chilit olleet jo pitkään mun juttu, mutta kasvatukseen en aiemmin ole intoutunut. Nyt tuossa pöydällä lamppuviritelmän luona kasvaa habaneroja, serranoja ja red cherry hot peppersit. Postissa on tulossa vielä naga morichin ja padronin ja parin muun siemeniä.

Ensimmäinen satsi iti jo niin nopeasti, että en kerennyt työkiireiden takia kunnon valoja rakentamaan. Se olisikin seuraava projekti. Tilanpuute vain iskee sisätiloissa!Tuossa on siis yläpuolella vielä keittiön tason valaisin tuon eslin lisäksi. 70-luvun asunnossa vaan tahtoo olla aika vähän pistokepaikkojakin.

erkkakar

Niin ja Kokkolassa asun. Mulla tulee taimia niin paljon, että jos joku haluaa niin voin lahjottaa. Ainakin habaneroa on ihan mahdottomasti. Menee kuitenki vielä jonkin aikaa, että saan nuo omiin purkkeihinsa.