tammikuu 15, 2021, 20:49:10 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Anonyymin pienimuotoinen ja mieto kausi 2015

Aloittaja Anonyymi, helmikuu 02, 2015, 22:48:44 ip

« edellinen - seuraava »

Anonyymi

Moro taas kaikille pitkästä aikaa!

Nyt lähti täälläkin kausi 2015 virallisesti käyntiin, pienimuotoisesti ja aika miedosti tosin. Siemenet laitoin eilen itämään.Itämässä siis seuraavat lajikkeet:

Panambi C.baccatum
Chilaca C.annuum
Bolivian Rainbow C.annuum
Ramiro C.annuum
Sunrise Scorpion C.chinense (ei nyt ihan mieto :D)
Tabasco Greenleaf C.frutescens

Muita hyötykasveja tälle kaudelle:

Tomaatit:
Gardener's delight
Ildi
Orange Queen

ja lisäksi kuukausimansikka Rügen ja ananaskirsikka

Ps. jos joltain löytyy Jamyn tai Ancho Poblanon siemeniä niin olisin kiinnostunut  ;D

Jone1970

Lainaus käyttäjältä: Anonyymi - helmikuu 02, 2015, 22:48:44 ip
Ps. jos joltain löytyy Jamyn tai Ancho Poblanon siemeniä niin olisin kiinnostunut  ;D

Minulla taitaa olla muutama kipale Ancho Poblano:n siemeniä jäljellä.
Mikä ei tapa sattuu ihan hel*etisti.

Anonyymi

Noniin!

Tänään kurkistin idätyslaatikkoon ja siellähän jo yksi sunrise scorpion ja panambi puski häntää. Taitaa olla henkilökohtainen ennätys niin chinensen kuin baccatumin itämisnopeudessa.
Jone1970 kiitoksia, mutta löysinkin viime vuoden chilinsiemenet ja siellä oli muutama ancho poblanon siemen tallessa, joten eipä olekkaan tarvetta enää :)

Edellisten lisäksi meni siis Ancho Poblano ja Gourmet (paprika C.annuum) idätykseen. Aji Pancon siemeniäkin löytyi (monen muun ohella)  ja se vaikuttaa aika mielenkiintoiselta lajikkeelta, joten sitäkin ehkä voisi laittaa vielä. Kellään kokemuksia minkä makuinen kyseinen laji on?

Anonyymi

Pientä päivitystä kehiin!

Chilit ovat siirtyneet idätysboksista multiin ja osa pukkaa jo oikeita lehtiä. Lähes jokaista lajia on nyt pari kappaletta kasvamassa, joista myöhemmin karsin heikomman pois (niin raa'alta kuin se kuulostaakin  :'( ), mutta pakko sillä muuten ei riitä valot eikä tilat. Maaliskuun alussa vielä tomaatit kasvamaan, joten valo- ja tilaresurssit koetuksella vielä enemmän.

Tässä pieni kuvapläjäys:


Yleiskatsaus tilanteeseen... Valoina tosiaan 2x36W coolwhite putket.


Lähikuvaa..
Näillä lannoitteilla mennään tämä kausi.


Enzeit

Voin olla väärässäkin.

Chilipeikko

On kyllä siististi järjestyksessä. Sinullakin melko tarkkaan hyötykäytössä valaisimen alunen.

Anonyymi

Hehe, joo on pitänyt aika tiiviiseen rivistöön laittaa, että mahtuvat. Siellä on chilit ja paprikat, ananaskirsikat, kuukausimansikat ja vaahtera-auliot sulassa sovussa. Löytyy onneksi vielä 50W cool white ESL, joka tulee varmasti tarpeeseen, kun nuo siirtää isompiin muoviruukkuihin ja loput sitten ikkunalaudalle, joille ei keinovaloa riitä. Varmasti jo kuukauden päästä luonnonvaloa riittää tarpeeksi  ;)