toukokuu 26, 2020, 22:53:27 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


250W esl + halpisheijastin

Aloittaja Mimikettu, helmikuu 20, 2015, 19:29:28 ip

« edellinen - seuraava »

Mimikettu

Auttakaa hölmöä!

Minulla on siis tuollainen yllä mainittu kombo. Nyt kun ne yhdisti, lamppu roikkuu varsin surkean oloisena kantansa varassa. Uskaltaako sen antaa olla noin vai meneekö se rikki? Onko kenelläkään kokemuksia? Modausideoita?

Kiitos ja anteeksi.

Whili

Rautalankaa..  kulmarautoja...  ??
Mikäli lampunkanta pysyy heijastimessa kiinni, niin kyllä lamppukin  8)
Saatko kuvaa rakennelmasta, niin olisi helpompi neuvoa..

NPhoBiaz

Itsellä on samanlainen setti. Minulla siinä peltiheijastimessa on siinä keskiviivalla pieni rako, josta saa tukemattoman pään ripustettua, ettei roiku kannan varassa. Valmistaja on LUMii ja tuo ripustusnippeli tuli MAXii-heijastimen mukana. Näkyy kuvassa vihreänä kiinnikkeenä.Jos heijastin on tarpeeksi halpis, ei tuollaista kiinnikettä tule mukana, josko on edes reikää sille. Siinä tapauksessa kannattaa ehdottomasti viritellä jokin kannatus polttimolle. En suosittelisi jättämään roikkumaan kannan varaan, on tuolla 250W polttimolla sen verran painoa.

Mimikettu

Kiitos vastauksista! Millä materiaalilla lamppu kannattaisi sitoa, ettei se sulaisi tai vahingoittaisi lamppua? Onko kellään kuvaa tuetusta lampusta?

Whili

Lampun putket ei hirveästi lämpiä, joten sitomisvaihtoehtoja löytyy runsaasti. esim. RAUTALANKA
Muovia ja keinokuitunaruja välttäisin.

NPhoBiaz

Jämäkkä rautalanka on tosiaan hyvä. Hukkasin tuon vihreän kiinnikkeen talven aikana, joten omanikin on nyt rautalangan varassa. :D

Mimikettu

Huh, asennus suoritettu, hyvin meni!

Valtava kiitos kaikille nopeista vastauksista! On tämä foorumi kyllä mahtava paikka :) Ei tällainen chilinoobi pärjäisi mitenkään yksin 

0lli

Hyvä että apu löytyi, noiden halpisheijastimien kanssa on aina vähän tota ongelmaa, itse ostin aikoinaan saman tien plug&grow paketin ja siinä heijastin oli sen verran jämäkkää tekoa että ei roikkunut tippaakaan esli :)
If you want to be happy for a lifetime, be a gardener.

Mimikettu

Opiskelijaperheessä hinta tulee aina ensimmäisenä kriteerinä kaikissa ostoksissa. Tietenkään köyhällä ei ole varaa ostaa halpaa, mutta jostain se on aina vaan tingittävä  ::)

Eikä alunperin suunnitelmiin kuulunut vielä ostaa noin isoa lamppua... Mutta kun olin mattimyöhäinen idätyksissä ja viime vuonna taimet olivat vähän honteloita valon vähyyden takia, ajattelin, että hittoako sitä sen enempää miettimään. Jos minulla on tasan yksi rahaa nielevä harrastus niin ei kai se kovin paha voi olla  ;D

Parempi heijastin tulee ostoslistalle heti kun rahaa liikenee enemmän (noh, pari uutta lamppua voisi myös ostaa ensin...), mutta kyllä tuokin viritys ajaa asiansa jonkin aikaa :)

Huru-ukko

Jos heijastin on kuvan mukainen sitä tuskin on syytä vaihtaa, käytä nekin rahat vaikka johonkin kivaan isellesi.
Itse en kovin paljoa laske valotehon lisääntyvän heijastimen avulla, vaikka sillä jotain merkitystä onkin. Valkoiseksi maalattu seinäkin on toimiva.

Horna

Lainaus käyttäjältä: Whili - helmikuu 20, 2015, 19:51:37 ip
Lampun putket ei hirveästi lämpiä, joten sitomisvaihtoehtoja löytyy runsaasti. esim. RAUTALANKA
Muovia ja keinokuitunaruja välttäisin.


Minulla on ihan paksulla juuttinarulla. Eli ei tosiaan kuumene paljoa. Tokihan tuommoista juuttinaruratkaisua kannattaa tarkkailla, koska voisin olettaa että se ajan kanssa haperoituu tai heikkenee lämmön vaikutuksesta.
"sä vaikutat normaalilta, joten ilmeisesti et ole sukua"
-kauko röyhkä

Huru-ukko

helmikuu 21, 2015, 10:17:41 ap #11 Viimeisin muokkaus: helmikuu 21, 2015, 10:31:54 ap käyttäjältä Huru-ukko
Voisinkohan ehdottaa tukemiseen käytettäväksi yleisintä hyödykettä joka löytyy melkein kaikista talouksista  :o.
Leikatkaa oluttölkistä 2-3 cm leveä siivu vaikka ympyrän suuntaan, siitä sopiva pätkä jonka molempiin päihin painetaan reiät vaikka niillä saksilla.
Tämä alumiinisiivu sitten kiedotaan sinne lampun sakaroihin vaikka pariinkin, ja reistä sitten joku naru heijastimen läpi. Tukee paremmin kuin naru, eikä ole pelkoa että lämpö voisi sytyttää sen palamaan.

Tuosta polttimosta olen kyllä sitä mieltä, että se on testattu tuhanteen kertaan että sen kanta jaksaa kantaa putkien painon.
Mutta tämähän meneekin askartelun piiriin  ;D.

Jos mikä voi olla että menee pieleen niin yhtenä vaihtoehtona esim. omassa ehdotuksessa on että siltä matkalta jolta eslin putki ottaa alumiiniin kiinni, voi tulla joku poikkeama lämpölaajenemiskertoimessa joka rikkoo putken ja päästää savut ulos  :o :o. Tätä vaihtoehtoa varten suosittelen kaikille jotka on laittaneet jotain sinne polttimon putkiin hommaamaan uuden tai käytetyn cooltuuben lähifoorumilta toripalstalta (jos siellä sellainen on).
Tötterö sitten suunnataan esliin ja sen pitäisi sitten pitää putket kivasti viileenä, ja samalla myös heiluttelee chilin oksia jolloin tukemista ei tarvita vaan sen 10 kilon sadon saa kerättyä syksyllä laariin  :o ::).....

0lli

Lainaus käyttäjältä: Mimikettu - helmikuu 20, 2015, 23:43:02 ip
Parempi heijastin tulee ostoslistalle heti kun rahaa liikenee enemmän (noh, pari uutta lamppua voisi myös ostaa ensin...), mutta kyllä tuokin viritys ajaa asiansa jonkin aikaa :)


10e + Postikulut niin saat tuon mun plug&grow heijastimen, esli mulla simahti siitä joku aika sittten ja tuo heijastin on nyt tyhjän panttina kun ledit roikkuu teltassa :)

Tässä linkki tohon heijastimeen: http://www.vplux.fi/tuotteet.html?id=5/17
If you want to be happy for a lifetime, be a gardener.

unenkuva

Minä voisin ostaa tuon paremman heijastimen sinulta 10e hinnalla :)

0lli

Lainaus käyttäjältä: unenkuva - helmikuu 24, 2015, 13:53:54 ip
Minä voisin ostaa tuon paremman heijastimen sinulta 10e hinnalla :)


Joo onnistuupi, laittelen YV:tä :)
If you want to be happy for a lifetime, be a gardener.