toukokuu 30, 2020, 12:05:54 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Tregren genie chilinkasvatuksessa ?

Aloittaja tp-chili, helmikuu 23, 2015, 18:22:15 ip

« edellinen - seuraava »

tp-chili

Onko kukaan kokeillut otsikonmukaista vesiviljely+valo-aparaattia chilien kasvatuksessa? Olisiko mitään tekoa esim
versojen kasvatuksen alkuvaiheissa? Idätykseen tuota ei liene oikein pysty käyttämään...?

-tp-chili-

MiM

Liian pieni jotta siitä olisi varsinaista hyötyä ja liian kallis, jotta kannattaisi hankia pelkästään taimivaiheeksi.
Viime vuodesta opin sen asian, ettei kannata aloittaa liian aikaisin ja ravinteita voi antaa myös vähemmänkin. 8)
-Chilijamppa-

tp-chili

Cittarissa oli vaan tuollainen potta + valo tarjouksessa! kumpikin osa 20e...ajattelin vaan että olisiko tuosta ruukkuosasta mihinkään...valoa kohta saadaan toivottavasti jo auringostakin 😊

KP78

Tuli työpaikalle tuollanen. Kokeilen miten sillä onnistuu pinaatin ja lehtisalaatin idättely kookosbriketissä.
Toistaiseksi ei parissa viikossa ole mitään vihreää noussut, siemenetkin ovat kyllä vanhoja...

Modausta vaatisi:
Vesipumppu toimii paristoilla. Ledien virransyöttö verkkovirrasta muuntajalla. Pitäisi viritellä pumppu toimimaan samalla muuntajalla.

Chilien kasvatteluun tuo ei sovellu.
Idätyksessä ehkä voisi hyödyntää mutta samantien kun ensimmäiset lehdet tulevat olisi jo kiire siirtää muualle.
Saahan tuohon tilattua jatkovarsia kalliiseen hintaan (15€/17cm pätkä muovia (vai olikohan luvut toisinpäin)) led-valolle, mutta en näe mitään järkeä siinä. Ennemmin jatkaa vaikka sopivalla edullisemmalla puurimalla.

Ilmainen (käytetty) vekotin, pitäähän sitä testata.

KP78

Työpaikalla tuli kokeiltua tosiaan, pinaatit ja lehtisalaatit ei tuntunu tykkäävän koska kuolivat. Miniruusun pistokas tykkäs. On muuten edelleen hengissä se pistokas, emokasvi kuoli.
Modasin tässä parisen viikkoa sitten pumpulle virran 7805-regulla ledeiltä, on huomattavasti mukavempi kun ei tarvitse paristoja vaihdella. Kyrvähti vain virtalähde pari päivää sitten, piti viritellä toinen vastaavanlainen tilalle.
Pidin tuossa muutamia viikkoja sweetbiten taimia, kasvu oli lähes olematonta ja sweetbitet ovat nyt loisteputkien alla isommissa ruukuissa. Kookosbriketeistä kyllä ehti juuret tulla läpi, paremmin on kasvua tullut nyt ihan normaalissa ruukkukasvatuksessa. Miniruusun pistokkaat tuosta tykkää, ja koska niillä muutenkin hitaampi kasvutahti on, aion käyttää tuota härveliä vain hitaammin kasvavien kasvien pistokkaille.

Jomppe

Minulla on tuo pelkkä valoteline pikkutaimille, mahtuu näppärästi useampikin pikkuruukuissa majaileva.
En tiedä mistä johtuu, mutta välillä valo välkähtelee. Pikku näpäytyksellä helppaa, pölyä tms, lieköhän olisi puhdistuksen paikka..

chililibre

Itsellä tuollanen TREGREN systeemi kanssa. kokeilumielessä siinä idätin ja ne kasvoivatkin ihan kivasti.. Niin kivasti että eilen päätin rakentaa polvenkorkuisille ihka uuden NFT järjestelmän. kannattaa kokeilla  ;)