tammikuu 23, 2021, 23:17:12 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Kuivattujen chilien turvotus ja huhmarointi tahnaksi...

Aloittaja kikke74, huhtikuu 08, 2015, 16:10:24 ip

« edellinen - seuraava »

kikke74

Sain thaikusta tuliaisena pussin kuivattuja chilejä. Haluaisin turvottaa ne pehmeäksi ja huhmaroida tahnaksi. Mihin nesteeseen upotan ne pehmentymään ja mitä nesteitä huhmaroinnin jälkeen lisään jos tarve vaatii?

wille

Aika usein reseptit (ainakin meksikolaiset) kehottavat liottamaan kuivattuja chilejä kuumassa vedessä, kunnes ne pehmenevät. Muut ainekset tahnaasi määrittyvät sillä, minkälaista haluat tahnasi olevan. Suolaa, öljyä ja etikkaa ainakin näkee käytettävän. Maustamisen suhteen taivas on rajana. Thai-chilien kanssa lähtisin kokeilemaan sitruunaruoho-kalakastike-akselilla.

Tahnaa kannattaa tehdä kerralla sen verran, mitä sitä kuvittelee yhdellä aterionnilla kuluvan. Eipähän sitten pilaannu jääkaapissa ja joka aterialle tahnan voi maustaa eri tavalla.
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

sorrii

Lexikon ohjeissa mitä mä olen nähnyt paahdetaan ensin kuivia chilejä kuumalla pannulla (ilman rasvaa!) kunnes alkavat ruskistua ja tulee sellainen pähkinäinen aromi. SITTEN liotetaan tilkassa vettä. Veden voi käyttää tai heittää pois jos on esim. kitkerää...
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

sorrii

ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

bonchi

Kun ite tekee.. niin saa sitä mitä sattuu tulemaan.