elokuu 10, 2020, 18:39:57 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Mikä ötökkä kiusaa??

Aloittaja nirole, elokuu 22, 2015, 08:41:06 ap

« edellinen - seuraava »

nirole

Höh, meninkin mielessäni huokailemaan, ettei mun chilejäni ole ötöt vaivanneet. No nyt on! Eli mikä tämä ötö on ja miten pääsen siitä pysyvästi eroon ennen kuin ne aiheuttaa isompaa haittaa??Ja tämmöisiä vaurioita se aiheuttaaEnsikosketus oli tulinen, mutta polte jäi 😀

Trioniska

Kirvoja?

Tarkasta nuput ja kukat, jos siellä isompia ryppäitä niin pitkällä mennään jo noiden määrässä...
Aloitteleva kasvattelija jolla mopo "voi" lähteä käsistä
http://chilimuistio.blogspot.fi/
Kaudet vuodesta 2014

Faraokaktus

syyskuu 10, 2015, 23:16:37 ip #2 Viimeisin muokkaus: syyskuu 10, 2015, 23:55:51 ip käyttäjältä Faraokaktus
Vähän samanlainen kysymys. 

(Ensinnäkin tiedän että tämä saattaa olla vähän tyhmä aika vuodesta istuttaa...mutta...)

Tänään huomasin että sirkkalehdissä oli parissa taimessa vaaleita liikkuvia ötököitä.  Suh't isoja.  Kuvassa näkyy yksi ylemmässä lehdessä ja yksi alemmassa lehdessä.... Mitään ideaa mikä tämä on? ja voiko näin varhaisessa taimivaiheessa yrittää myrkyttää niitä jollain mäntysuovalla tms? 

Kaikki astiat desinfioin, kuten myös kivivillan.... eli nää varmaan tullut jonkin kaupan hedelmän mukana....? Siis eivät ole todellakaan "tosi isoja" mutta juuri tarpeeksi isoja nähdäksesi niiden liikkuvan.  Kahden isoimman (varhaisimmin itäneen) sirkkalehdissä näitä ainakin näin. 
Trioniska

Lainaus käyttäjältä: Faraokaktus - syyskuu 10, 2015, 23:16:37 ip
Vähän samanlainen kysymys. 

(Ensinnäkin tiedän että tämä saattaa olla vähän tyhmä aika vuodesta istuttaa...mutta...)

Tänään huomasin että sirkkalehdissä oli parissa taimessa vaaleita liikkuvia ötököitä.  Suh't isoja.  Kuvassa näkyy yksi ylemmässä lehdessä ja yksi alemmassa lehdesse.... Mitään ideaa mikä tämä on? ja voiko näin varhaisessa taimivaiheessa yrittää myrkyttää niitä jollain mäntysuovalla tms? 

Kaikki astiat desinfioin, kuten myös kivivillan.... eli nää varmaan tullut jonkin kaupan hedelmän mukana....? 

(Kuvan laitan ku keksin/teen photobucket tilin)


Jos pieniä taimia niin itse manuaalisesti nyppisin tai nahkealla liinalla pyyhkisin. Toki suihkuttelisin ensin reippaasti suihkupullolla vedellä minkä jälkeen tuo pyyhintä... tuo jos kyse kirvoista. Toki suopailua voi tehdä että suihkuttaa, odottaa 30min ja huuhtelee niin rasittaisi kasveja vähemmän + toistot koska kerrasta mikään kanta lähde kuolemaan.

Jos vihannespunkki kyseessä niin pyretriiniä ja paljon onnea mukaan, koska voinee olla tiukat paikat...

Tuossa apuja tunnistukseen http://www.hyonteismaailma.fi/hyonteiset/kasvit-ja-kukkaruukut/

Jos lenteleviä niin tarra-ansoja.

Kirvoista chilitunarilla varsin laaja-alainen koonti http://chilitunari.blogspot.fi/2015/07/eroon-kirvoista-pyretriinilla_7.html
Aloitteleva kasvattelija jolla mopo "voi" lähteä käsistä
http://chilimuistio.blogspot.fi/
Kaudet vuodesta 2014

Faraokaktus

Kiitos vinkistä. 

Kolme noista nappasin ja nitistin kostealla pumpulipuikolla äsken.

Tosi vaikea nähdä minkänäköisistä örkeistä on kysymys - Koitin suurennuslasin kanssa katsoa, mutten saanut mitään selvää. 

Mul on noi tommosella matalalla pöydällä, minkä alla mulla on pussi kaktusmultaa ja mustaa multaa...  Voiko mahdollisen invaasion syy löytyä sieltä... Tai toisin sanoen, heitänkö ton mustamultapussin roskiin kun en varmaan tulis edes sitä mihinkään käyttämään?

Pitää kai kattoa jos toi mun järkkäri toimii ja jos peruslinssillä osaisin ottaa tarpeeksi läheltä kuvan josta sais selvää. 

Trioniska

Aloitteleva kasvattelija jolla mopo "voi" lähteä käsistä
http://chilimuistio.blogspot.fi/
Kaudet vuodesta 2014

Faraokaktus

syyskuu 11, 2015, 09:33:02 ap #6 Viimeisin muokkaus: syyskuu 11, 2015, 09:41:25 ap käyttäjältä Faraokaktus
Nyt aamulla en enään näitä havainnut, mutta jos ne ovat esimerkiksi ripsiäisiä, niin niiden muniahan saattaa vielä olla taimissa.  Saa nähdä mikä on tilanne illalla kun tuun takas kotiin.

Eilen illalla tosiaan nappasin pumpulipuikolla ne 3 tai 4 jotka siinä vaiheessa havaitsin.  Sumuttelin taimet myös pelkällä vedellä tän jälkeen.   

EDIT:  Tein nopean haun ja yritin etsiä foorumilta vastausta että miten vahvaa mäntysuopaliuos tulisi olla.  Ainakin yhden postauksen löysin missä puhuttiin 5% suhteesta veteen.  Onko erilaisia näkemyksiä?  Mites sitten rypsiöljyn suhde? (jos sitä haluaa kokeilla).

Nonparelli

syyskuu 11, 2015, 10:37:38 ap #7 Viimeisin muokkaus: syyskuu 11, 2015, 10:39:11 ap käyttäjältä Nonparelli
Se mitä itse on tullut luettua mäntysuopasuihkuttelusta sekä täältä foorumilta että tuolta puutarha.netin puolelta niin 3-5% on yleinen konsensus liuoksen vahvuudesta. Mä olen käyttänyt 5 % liuosta aikuisille kasveille :) Ja öljyä olen lurauttanut sekaan, sillai summittaisesti. Ehkä about 1 rkl litraan on ollut mun määrä, vähän vähempikin varmasti riittää.

Faraokaktus

syyskuu 11, 2015, 12:01:54 ip #8 Viimeisin muokkaus: syyskuu 11, 2015, 12:28:38 ip käyttäjältä Faraokaktus
Kiitoksia vastauksista Trioniska ja NonParallelli. 

Mä laitan kohta tonne Aloittelijoiden Nurkkaan semmosen threadin mihin laitan vähän dokumentointia tähän "invaasioon" asti tekemistä jutuista noiden istutusten suhteen.
Dokumentoin sen takia just et jos ja kun jokin menee pieleen, voin sitten esim. täältä viisaammilta kysellä että missä vaiheessa olisitte toiminut toisin ym.
Peliähän ei ole tietenkään vielä ehkä menetetty, mutta laitan sen jo nyt jos nyt sattuu niin että joudun laittaa siemenet itämään vähän parempaan aikaan tulevaisuudessa. 

EDIT: Eli täällä tämmöinen:  http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=16576.0