syyskuu 20, 2020, 07:11:25 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Jompen bonchit & bonsait

Aloittaja Jomppe, heinäkuu 18, 2015, 13:49:47 ip

« edellinen - seuraava »

Jomppe

Long time no see,siispä:

Kasvit voi hyvin. toissayö meni sisällä kun hallalla pelottelivat, nyt kymmenkunta astetta näyttää elohopea.
Lemon Drop kukkii ja kohta kymmenkunta podia tarttuneena, samoin Minipaprika Red jossa kuusi jälkeläistä oksilla.

Jalapenoista Early avaa huomenna ekat kukkansa parvekkeella, Herculeksella olisi intoa kukkimiseen mutta nypin vielä viikon pari siltä nöpöjä pois.
Paprika Red Skinille samat suunitelmat.

Tomaateista Tumpelo Tomppa puskee kymmenittäin nuppuja, viisikymmentä taitaa olla jo pamahtanut rikki. Kumatokin väsäilee nuppuja jo nyt.
Isossa astiassa majaileva Sugar Rush haaroo ja pari nuppuakin on näkyvissä.

Ikkunalautabaccat eli Ajit Fantasy ja Cristal aloittelee kukkimista, kerkesin jo luulla että niiden sato jää liika myöhäseksi ja jään pahimmassa tapauksessa ilman maistiaisia. Vaan toisin näyttää käyvän, ovat innostuneet spurttailemaan.
Keittiön pöydällä majaileva Piriz on saanut pari podia tartutettua, ja Trepadeira Wernerkin näyttää nyt pitävän nupuistaan kiinni. Aika tuuheaksi tuossakin valaistuksessa päässyt.
Pohjoisikkunalla kasvava Quintisho avaa näillä näppäimillä ekat kukat, unehtu siltä lannoitus tässä vahingossa.. Vieressään honteloksi venähtänyt Ethiopian Peppertree alkaa myös haaromaan ja jopa neljä nuppuakin näkyvissä.
Ruma ku saapas mutta kunhan vain maistiaisen tekee niin hyvä.


Ikkunalauta-chinense Ojos de Pescado kukkii jatkuvalla syötöllä, vaan ei tulosta.
Muista chinenseistä tapeiksi vedetyt Cajamarca ja Cheiro Roxa nuppuaa, ja näinä päivinä avautuu ekat kukat akvaariossa. Toivottavasti paremmalla tuloksella kuin ikkunalaudalla.

Koristechileistä Explosive Ember kukkii runsain mitoin, todella hieno ilmestys. Tuuhea mutta hento.
Numex Twilight on peitonnut ödeeman ja availee nuppujan näinä päivinä myös sekin, viikon sisään nuppujaan odotan avaavan punotut Indian Chili Bulletit, Black Pearlin ja Candlefiren.
Punotut ICB:t odottaa isompaa astiaa, sen verran ovat kasvaneet että isompi ruukku tekisi höpöä.


Yrtit, salaatit ja samettikukat voi paksusti, vaimolle hankin äitienpäiväksi vielä atsalean ja orkidean sai lähikaupasta lahjaksi.
Mökille on tullut suunniteltua kasvihuonetta vanhasta autojen pressukatoksesta. Ellei sitten tule hommattua vähän laadukkaampaa, saapi nähdä.
Jotain pientä "palkintoa" tupakkarahoilla 8)

Autopotti on ainakin parvekkeelle tulossa ensi kesäksi. Ja sisälle voisi tällaisen hankkia talvetettaville kasveille https://www.hobbyhall.fi/stromso-pienoiskasvihuone-2-ovinen-lev-70-cm?

Jomppe

toukokuu 19, 2016, 12:24:33 ip #361 Viimeisin muokkaus: toukokuu 19, 2016, 12:27:29 ip käyttäjältä Jomppe
On tässä tullut mietittyä että mitä teen nuille honteloille Ethiopian Peppertreelle sekä Panambille. Ratkaisuna karaisu parvekkeella harsojen alla ja mökille taivasalle kokeeksi. Saas nähdä miten käy. Sisällä eivät olisi tässä valaistuksessa(pohjoisikkuna) luultavasti tehneet mitään maistiaisia ja talvetettavatkin on aika pitkälle jo valmiiksi mietitty, eivätkä nuo kuulu kuvioihin.
Tuo edellisessä viestissä linkittämäni kasvihuoneen(pikemminkin kaappi) tulo varmistui, vaimonkin suostumuksen sille sain(ei tarvitse ainakaan narinaa kuunnella 8)).

Näiden kahden baccan kaveriksi harsojen alle laitoin myös annuumeista Black Pearlin ja Candlefiren. Neljä chiliä suuntaa siis parin viikon sisään mökille, ja baccat istutan aika syvään. Latvominen hidastaisi kai liikaa tässä vaiheessa?

Syksyllä sitten näkee, kannattaako jatkossa uhrata chilejä mökille ilman kasvaria.


Edit. Ensi kaudeksi siis suunnitteilla mökille valmis kasvaripaketti, ei riitä aika tänä kesänä autokatoksesta tuunaamiseen. Niin paljon muutakin hommaa siellä, kuten aina :)

Jomppe

toukokuu 20, 2016, 20:35:18 ip #362 Viimeisin muokkaus: toukokuu 20, 2016, 22:32:55 ip käyttäjältä Jomppe
Ulos karaistumaan siirretyt iskussa alun lurpahtamisen jälkeen. Hyvältä näyttää niidenkin osalta.

Huomasin tässä, että tuohon parvekkeen hyllyssä omissa lokeroissaan olevat 5l astiathan mahtuu kaksi per lokero. Siispä järjestin Minipaprika Red:in ja Red Skinin toiseksi ylimpään, ja Jalapenot Early ja Hercules keskimmäiseen.
Toiseksi alimpaan pääsi Piriz ja alimpaan Trepadeira do Werner pienen oksien taivuttelun jälkeen harsojen alle nauttimaan keleistä. Ylimmällä hyllytasolla nauttii Tumbling Tom-tomaatti.

TdW:stä onnistuin katkaisemaan yhden oksan. No, enpä ihmettele kun 60cm kasvin yrittää tunkea astioineen 30cm korkeudeltaan olevaan hyllyyn..

Parvekkeen asukkeja on siis tätä nykyä Sugar Rush, Lemon Drop, Piriz, Trepadeira do Werner, Jalapenot Early ja Hercules, paprikat Red Skin ja Minipaprika Red.
Tomaatteja edustaa Tumbling Tom Red ja Kumato.
Yrteistä ja salaateista tilli, basilika, persilja, pinaatti ja lehtisalaatti.
Kesäkukkia edustaa ryhmäsamettikukat sekä kelta-musta orvokki.


Ei tuholaisia, *kop kop*.


Edit. Unohtui laittaa, että parvekkeella on alkaneet kukkia Tumbling Tom-tomaatti, Early Jalapeno ja sinne siirretyt Piriz ja TdW on kukassa. Piriz:ssä kukkia auki kymmenkunta. Saa nähdä tartuttaako shokin aikana podeja, vai tiputtaako jo tarttuneetkin.
TdW menetti melkein puolet kukista oksan mukana, lehtimassasta ei lähtenyt kuitenkaan kuin neljännes.
Lemon Drop tartuttaa säännöllisesti ja Minipaprika kukkii taas.

Jomppe

Nyt alkaa pätkityissä chinenseissäkin tapahtua. Cheiro Roxa ja Cajamarca kukkii, ja Aji Cachucha työntelee nuppuja.

Hiphei, vaikka on harmaa ja sateinen keli ynnä migreeni, niin tyytyväinen olen tähän settiin. Kieli pitkällä maistiaisia odotellen! :P

Jomppe

Piitkästä aikaa kuvia, kaikista ei lähikuvia mutta eiköhän tilanne näistä selviä.Kun TdW ja Piriz pääsi parvekkeelle, Numex Twilight ja Explosive Ember täytti niiden paikat..


Ikkunalaudan asukkeja:


C.rhomboideum. Keppiin sidottu kaksi pisintä latvaa.


Starfish pääsi Ojos de Pescadon purkkiin kun tämä menetti latvansa.


Kukassa oleva Aji Cristal.


Aji Fantasy josta nappasin pari nuppua ja kukan pois, nyt saa kukkia.


Pimenta Lagrima.


Cheiro Roxa.


Cajamarca.


Pink Habanero.


Yleiskuva ikkunalaudasta.

Pohjois-ikkunan asukit Indian Chili Bullet ja Quintisho, jälkimmäisestä myös lähikuva.Akvaarion asukkeja:


Ojos de Pescado, joka tuuhentui sopivasti boncheilua varten. Kukki rajusti ikkunalaudalla, ei vaan valoa tai lämpöä ollut tarpeeksi.


Trinidad Perfume.Aji Cachucha, jonka istutin tapiksi vetämisen jälkeen kyljelleen.Bolivian Rainbow on tuuhea pieni puska.


Yleiskuva akvaariosta. Mandariini tekee viittä uutta latvaa.


Parvekekasvit:


Vasemmalta lähtien Candlefire, Lemon Drop ja Black Pearl. Edessä vaimon orvokki. Black Pearlin tummumista odotellen, viikon verran on pihalla majaillut.


Lähikuva podittavasta Lemon Dropista.


Kasvihylly. Tumbling Tom-tomaatti, Minipaprika Red, Early Jalapeno, Piriz ja Trepadeira Werner kukkii, loput kukkii viikonloppuun mennessä jos vähänkään aurinko näyttäytyy.Sugar Rush, parit nuput olen ottanut pois.Kaksilatvainen Kumato-tomaatti. Tästä yhden kukkavarren nappasin pois, jotta molemmat varret kukkisi edes jokseenkin samaan aikaan.


Yleiskuva parvekkeelta.Tällainen meinkinki täällä. Cheiro Roxa ja Cajamarca tiputtivat taas avonaiset kukkansa tuohon ikkunalaudalle jouduttuaan.
Toivotaan että oli vain shokkia ja saavat aikaiseksi edes yhdet podit tälle kesälle. Tämä toive pätee myös muihinkin chinenseihin.
Aji Charapitasta en tosin odota mitään, niin huono ja kituliaasti kasvava että pätkäisin sen uudestaan(olisko kolmas kerta) ja uusin mullat sekä tarkistin juuret. Muut kasvaa kohisten akvaariossa, se vaan ei sitten niin millään..

Starfish on niin pieni, että sekään tuskin kerkiää satoa tuottaa, mutta talvetukseen se on kuitenkin menossa.

Katsotaan miten tämä tästä kehkeytyy.. Pääasia on että on mukavaa 8)Jomppe

Viime postauksessa unohtui kuvat näiden lootien kasvateista :)


Persilja, basilika ja tilli.


Samettikukkasekoitus, saanee ainakin yhden rivin harventaa.


Lehtisalaatti ja pinaatti. Molemmista jo neljä kertaa kerätty isoimmat lehdet pois. Kasvaa sentillä vuorokaudessa ja vettäkin menee sen mukaisesti.
EC 2.3 Puutarhan Kesää joka toisella kastelukerralla näyttää olevan passeli lannoitus näille.
Onhan se kiva syödä ruisleivän päällä "oman maan" satoa! :)

Jomppe

Chilimiitti pidetty parin Kuopiolaisen kesken, Trepadeira Werneriä pääsin maistelemaan ja oli ehkä parempaa kuin odotin. Skorpparia tuli myös maisteltua, ja illalla tuli rouskastua kokonainen podi. On vain salakavalan hitaasti nouseva polte >:D
Yöllä kahteen kertaan herätti ja nyt aamupäivän savu noussut ahterista :fire:


No, itse aiheeseen, eli jouduin puntaroimaan parin toimenpiteen välillä; joko latvoa akvaariossa tilaa syövät Aji Cachuchan ja Trinidad Perfumen, haarovat ja nuppuilevat, tai sitten heittää pois Aji Charapita ja CGN21500. Jotka toinen ollut kitulias sirkkataimesta saakka ja toinen ei kerkiä satoamaan.
Päädyin poisheittoon.
Nuista talvetukseen olisi päässyt vain Aji Charapita, joten mieluummin otan sen riskin että saan Aji Cachuchasta ja Trinidad Perfumesta maistiaiset versus että olisin pitänyt kaikki enkä olisi oletettavasti saanut podin podia mistään.

Syykin tähän chilien murhaamiseen on selvä, ahneus. Sanontakin menee että ahneella on paskainen loppu.
No, eipä tarvi ensi kaudelle hankkia uusia lajikkeita. Syksyllä villakuutioiden kanssa kokeilu Aji Charapitan ja muiden villien kanssa. Rhombo sentään voi hyvin.

Parvekkeella Tumbling Tom avannut parikymmentä kukkaa näistä parin viime päivän viileistä keleistä huolimatta.
Cheiro Roxa ikkunalaudalla kukkii taas muutaman kukan voimin, toivotaan että tulevien päivien aurinkoiset ja lämpöisät kelit saa aikaan podien tarttumisen.


Jomppe

Hmm, jokseenkin mystistä.. Nyt on viimeisen viikon aikana löytynyt parikymmentä valkoista tyhjää kirvan kuorta Kumaton, Sugar Rushin ja etenkin lehtisalaatin lehdiltä. Yhden ainoan elävän olen löytänyt Kumatosta vaikka tarkkaan olen useampana iltana/iltapäivänä syynännyt kasvit läpi.
Pl. Minipaprikan joka on köytettynä varrestaan hyllyyn.

Onneksi ovat sentään olleet kuolleita kuoria eivätkä eläviä, ja toivossa on hyvä elää, että joku hyötyelikko ollut ja on vauhdissa :)

Parvekkeella tarttuilee podeja tuon tuosta, tämä menee nyt paremmin kuin uskalsin toivoa. Näyttää siltä että päästään tekemään säilykkeitä!

Sisätiloissa Quintisho tartuttaa joka toisen kukkasen ja chinenseistä Cheiro Roxa vaikuttaa tartuttaneen ekan podin.
Aji Cristallissa näyttää olevan viisi podia kiinni ja lisää kukkia avautuu huomenna. Tavoite sen osalta siis täyttyy.
Aji Fantasy taas vähän hidastelee, tai sitten kristalli päätti laittaa turbovaihteen päälle ja näyttää, kuka käskee.

Explosive Emberin parit podit vaihtamassa väriä ja Numex Twilight on valkoisenaan kukkia.
Nämä on ehdottomasti paikkansa ansainnert keittiön pöydällä, ja EEtä tulen kasvattamaan jatkossa lahjaksi. Ja ainakin kerran, mielellään kaksi kertaa latvottuna. Ensimmäisistä lehtipareista lähtien. Näille riittää valo podittamiseen, hyvällä prosentilla on tähön saakka podit jääneet kasvamaan.

Jomppe

Hellettä jiihaa, nyt tapahtuu parvekkeella suorastaan silmissä.
Piriz tartuttanut reilu kymmenkunta podia ja Trepadeira do Werner hyvässä kukassa, niidenkin osalta näyttää tavoite täyttyvän.
Jälkimmäistä pääsin tosin maisteleen Kuopiolaisten miitissä.

Lemon Drop tekee runsaasti uusia versoja ja kukkia löytyy nyt melkein mullan tasalla. Podeja tarttunut jo kolmisenkymmentä.
Early Jalapenossa kukkia auki 8 plus tarttuneet kuusi podinalkua, kokoonsa nähden runsaasti mielestäni. Katsotaan monta jaksaa tartutella.
Black Pearl kukassa.


Ikkunalaudalla Cheiro Roxa pölisee nyt hyvin, ja eka tarttunut podinalku sinnittelee paikoillaan. Varovainen ja toiveikas fiilis.
Cajamarca tiputtaa edelleen kukkia, mutta eiköhän se siitä.
Pink Habanerokin nuppuilee nätisti.

Akvaariossa chinenseistä Trinidad Perfume kaipailee lisää tilaa. Tuon kanssa täytyy miettiä joku hyvä ratkaisu. Kun ei raaski latvoakaan tässä vaiheessa kautta.

Cabai Burung Ungu tuottaa murheita, siemeniä on jäljellä joten ellei mikään auta, niin ensi kaudelle sitten uudella ponnistuksella eteenpäin ja kasvi parvekkeelle.

Jomppe

Jomppe täällä, vauhti päällä! Kuka tunnistaa mistä lastensarjasta? ;D

Akvaariossa Aji Cachucha aloittaa kukkimisen ja mikä parasta, kaikki kolme isointa latvaa on samoissa tunnelmissa.
Trinidad Perfume ei vieläkään näytä haaromisen merkkejä.
Kohta pitää jotain tekemän.

Everkistus, vieläkö plantaasilla on tilaa? :D
Kasvi ei tosin ole karaistu..

Akvaariossa on muuten hyvä pöhinä päällä; mandariini kasvaa sen minkä kerkiää, Pretty Purple kukkii ja Bolivian Rainbow avasi ekat kukat myös.
Ojos de Pescado toipunut pätkimisestä, ja ekat nuput näkyvissä. Ja teki comebackin entistä tuuheampana :thumbup:

Pohjoisikkunalla Quintisho tartuttelee podeja tämän tästä, ja Indian Chili Bullet innostui lannoituksen myötä avaamaan lisää kukkia.
Sielläkin siis tapahtuu, pessimistisyydestäni huolimatta ;)


Parvekkeella pöhisee, ja kasvun ohjausta kaipaa nyt myös Jalapeno Hercules ja Piriz. Ylätasot on tullu vastaan jo eilen, en vain ole saanut aikaiseksi könytä ja naruttaa.
Huomisen hommia.
Sen sijaan Tumbling Tom Red-tomaatti sai isomman astian honkkarintuliaisina. Mentiin sitten suoraan 20litraiseen :)
Vettä sai muuten antaa tuossa 5l astiassa parhaimmillaan kolme kertaa päivässä nyt helteiden aikaan. Pari litraa oli haihdutus jo nyt, entä sitten heinäkuun helteissä(toivotuissa ainakin)?
Onhan tuo tosin 35cm korkea ja 40cm halkaisijaltaan nytkin. Pyöreä pallomainen puska, olisi kai voinut jättää latvomatta, on meinaan niin tiivis että ei varmaan homehtuminen ole syksymmällä kaukana. Ainakaan ilman harvennusta..
Astian pojalle laitoin pari kouraa kanankakka/merilevä-rakeita.
Hyötyä tai haittaa, en tiedä. Saa nähdä 8)

Ja ei, kukkien määrästä päätellen ei tomaatista ole vaimolla puutetta, täytynee miettiä myös tuleville kesille että jos ei laittaisi runkotomaattia, vaan menisi pelkästään amppelitomaateilla..

Kuvia luvassa huomenna kiinnostuneille.

Everkistus

Plantaasilla on tilaa, pakolaisia otetaan vastaan :D

Jomppe

kesäkuu 04, 2016, 18:18:01 ip #371 Viimeisin muokkaus: kesäkuu 04, 2016, 20:34:34 ip käyttäjältä Jomppe
Luvattuja kuvia, pikaisia räpsyjä joten laatu on mitä on.Ikkunalaudan asukit. Cheiro Roxa jatkaa kukkimista ja itsepintaisesti pitää podinalkua paikoillaan, vaikka muut kukkaset kyllä tippuu lahjakkaasti?
Cheiro Roxalla sama vika, ei enään päästä edes kukkaan saakka vaan tiputtelee jo nuppuina.Parvekehylly.Sugar Rush ja Kumato. SR availee kohtapuolin kukkasensa.Lemon Drop on touhukas. Podeja ja podinalkuja alkaa olla jo kiitettävästi.Tumbling Tom Red-tomaatti on aika pöheikkö.Piriz:kin podittaa.Minipaprika Red:in podeja. Tämä innostui kukkimaan, katsotaan miten kylmä keli vaikuttaa siitepölyn tuotantoon.Early Jalapeno tartuttanut koht'silleen 15 podia, vaikka on pieni kooltaan.Akvaarion yleisilme tällä hetkellä, Pretty Purple kasvoi lamppuihin kiinni ja siirrettiin keittiön pöydälle.Aji Cachucha nuppuilee ja haaroile/aloittelee haaromista kaikista latvoista.
Bolivian Rainbow kukkii hennon varovaisesti, ei kai uskalla vielä kaikkia voimia laittaa kukkimiseen kun pelkää saksia?? ;DTässä olisi Everkistus tuo Trinidad Perfume, jonka näillä näkymin saat pelasta latvomiselta. Pientä liikalannoituksen merkkejä(ihmettelen tätä, köyhässä mullassa EC 1.2 ollut) ilmassa.
Ellei ala pikapikaa haaromaan niin kärinä käy(JOLLEI tuo ryppyily ole jo lampuista johtuvaa).
Samassa kuvassa myös palautuva Ojos de Pescado, 5v vanha kaktus mallia IKEA sekä toista kesää kasvava mandariini.
Talvehti muuten yllättävän hyvin ilman valaistusta, yhden lehden taisi tipauttaa. Nyt työntää 8 uutta latvaa.Pohjoisikkunan yllättäjä, Quintisho. Näyttää siitä tulevan tuuhea ja podejakin on jokunen jo tarttunut. Kukkia vielä tulossa runsaasti.


Edit. Heehee, ajatuskatko. CAJAMARCALLA siis nuppujen pudottelua nyttemmin kukkien pudottamisen sijaan.

Chiljonka

Ihan normaalia toi nuorten lehtien ryppy chinensellä. Ennemmin laittaisin lisää lantaa, tietty sulla toi tila vähä rajottaa :(.

Jomppe

Lainaus käyttäjältä: Chiljonka - kesäkuu 04, 2016, 22:13:30 ip
Ihan normaalia toi nuorten lehtien ryppy chinensellä. Ennemmin laittaisin lisää lantaa, tietty sulla toi tila vähä rajottaa :(.


Kiitos, tuopa hyvä tietää jatkossa. Vielä en kuitenkaan EC-lukua nosta, kun näyttää Aji Cachuchakin tekevän nuppuja samoilla lannoilla.
Everkistus saa luultavasti tuosta täydennyksen plantaasille, latvomaan en ala :)

Jomppe

Päässä napsahti tuon ruukkutetriksen kanssa.

Eli akvaario lähti, lamput roikkumaan kettingillä amppelikoukuista ja pienimmät toivottomat yksilöt(itse tunaroitu) nakattu mäkeen.
Cheiro Roxa, Cajamarca ja Pimenta Lagrima lähti, sydämestä ottaa, mutta niiden siemeniä on jäljellä.

Kolmisen päivää sitten siirsin parvekkeelle Trinidad Perfumen ja Pink Habaneron. 4 x harson alle. No, eilen illalla vilkaisin niin ruskeina olivat eivätkä yön aikana vironneet. Loput arvaattekin.

Ja mitä C.rhomboideumiin tulee, niin pisimpien latvojen napsimisen jälkeen se veti veteläksi? Ellei tokene tuosta niin pistokkaita on muutama vetreä, joista yhden lupasin Everkistukselle. Sori tuon jo luvatun Trinidad Perfumen puolesta 8)

Persiilleen menee mutta menkööt, nuo hengissä olevat on sitä paremmassa iskussa. Ajit Cristal ja Fantasy kukkii, Quintishossa parikymmentä kukkaa ja podeja napsuu tämän tästä, Indian Chili Bullet tartuttanut muutaman podin ja nuppuja runsaasti. Nämä on nyt siis ikkunalaudalla.

Lamppujen alle jäi Ojos de Pescado ja Aji Cachucha chinenseistä, joista jälkimmäisessä kuusi kukkaa auki sekä pölyä paljon.
OdP nuppuilee kovasti ja vieläkin pienempänä kuin edellisen tyveämisen jälkeen. Starfish on myös lamppujen alla, näyttää tekevän nuppuja, yllättävän aikaisessa vaiheessa niinkin isoksi kasviksi kuin se on?
Bolivian Rainbow kukkii lamppujen alla niinikään, ainoa koristechili sisätiloissa, muut on parvekkeella. Eivät ole kylmästä moksiskaan.
Explosive Emberissä ekat podit kohta täysin punaisia.

Parvekkeella muuten hiljaista kehitys, ekat tomaatit Kumatoon ja TThen tarttunut. Lemon Droppi jaksaa kukkia, ihme tapaus.


!NOTE TO SELF!
Pyydä ensi vuonna jonkun vetämään turpaan jos yritätkään laittaa enempää chilejä itämään kuin 10!
Tää on naurettavaa touhua.

Everkistus

Tekevälle sattuu :)

Sain joka tapauksessa itsekin täydennystä palstalle kun vaihdoin tutulle taimimyyjälle Chili de Arbolin, Trepadeira do Wernerin ja Trinidad Scorpion Peachin siemeniä Aji Fantasy Sparkling Whiteen ja Fidalgo Roxa x Grao de Boden taimiin.

Jomppe

Oppisi vain ajattelemaan asiat loppuun asti ennen kuin alkaa tekemään, tai ilman suuruudenhulluutta..
"Ken kuuseen kurkottaa, se katajaan kapsahtaa".
Onko nuita chilejä nyt noin kolmasosa siitä, mitä tuli itämään laitettua?

Kuitenkin, jotain on tulossa syötäväksi asti:


Quintishon kukka podien keskellä.Aji Cristal.Lemon Drop ei paljon kylmästä hätkähdä. Kukkia senkun aukeaa, kylmyys näkyy siitepölyn vähyydessä.Piriz.Pretty Purplessa kolmisenkymmentä kukkaa.Vaimon orvokki.Makuuhuoneen lipaston päällinen näyttää nyt tältä. Tilat jätetty Lemon Dropille ja Aji Cristalille talvetusta varten.
Eli talvehtimaan pääsee Lemon Drop, Aji Cristal, Starfish, Bolivian Rainbow, Ojos de Pescado ja Aji Cachucha. Sekä tietenkin C.rhomboideum, joko tuo jota latvoin, tai sitten pistokkaasta. Veikkaan juurimätää, passiivissa kun kuitenkin on. Vetyperoksidia annoin ja annan tekohengitykseksi. Harmittaa.Ja olohuoneen ikkunalauta.
Ah tätä tilan määrää.

Jomppe

kesäkuu 19, 2016, 23:15:55 ip #377 Viimeisin muokkaus: kesäkuu 19, 2016, 23:22:05 ip käyttäjältä Jomppe
Jokunen päivä viime päivityksestä. Ei isoa uutta, podeja sekä tomaatteja tarttuilee säännöllisesti. Huomenna voisi kaivaa kameran esille.

Sen verran mainitsemisen arvoista, että Mandariini saa aamulla langoituksen, ja Aji Cachucha on nätti bonchi jo nyt.
Oikeastaan olen yllättynyt sen suhteen! Pitänee kai ottaa tavaksi, että lätkäisee ruukkuun vain jotenkin(tuon istutin kyljelleen), ja pari kertaa saksia naps niin hyvää tulee ;D
Todella tyytyväinen olen sen ulkonäköön.

Kun luulin, että Pretty Purple tummuu nopeasti verrattuna Bolivian Rainbowiin, niin Explosive Ember on ihan läpeensä värjäytynyt. Majailee PP:n vieressä parvekkeen hyllyn ylimmällä tasolla, eli loistetta saa aamusta iltaan.
Nätti kasvi, vielä kun useampikin podi vaihtaisi väriä punaiseksi.

Mangoa tuli tässä syötyä ja tuikkasin senkin siemenen paperiin ja avonaiseen pussiin. Edellinen yritys mätäni multaan muistaakseni, liikakastelu onnistuu näköjään sillekin..


Odottelen innolla sitä päivää, kun päästään täältä kerrostalosta maantasalle rivariin, niin pääsee aloittamaan bonsai-harratuksen kunnolla: täällä kun ei juuri talvilepoa kaipaavia kasveja juuri parvekkeella saa talvea hengissä selviämään.
Jonkinnäköinen mystiikka se on, mikä siinä bonsai-harrastuksessa kiehtoo..

Huomasimpa tässä kun unta odottelen, että näköjään tuo luonnonvalo ottaa tuolta ikkunasta aika tehokkaasti myös tähän lamppujen alle.
Starfish on aivan kääntyneenä ikkunaa päin, vaikka on lähestulkoon suoraan lampun alla. Säikähdin jo että on reppana kuiva.

Nyt menee jo niin hakuammunnaksi, aika alkaa nukkumaan. Hyviä unia!


Edit. Niin, se unohtu, että C.rhomboideumin pistokkaista kaikki näyttää selviävän ja kahdessa on jo yli 1cm juuret.
Näistä kaksi jakoon ja kaksi itselle, samaan ruukkuun ja yhteen punottavaksi.
Nyt en ota riskiä passiivien suhteen, menee ihan tavalliseen turpeeseen höystettynä soralla.

Jomppe

Kuvat jäi, aikaa ei ole puolentoistaviikon reissua järjesteltäessä sekä suunnitellessa.

Lähdetään siis käymään sukuloimassa synnyinseudulla Ruotsinmaalla. Kasvien kastelu jää anopin hoitoon, kaksi kertaa käy kastelemassa, neljä päivää joutuvat pisimmillään olemaan ilman kastelua.

Eniten huolettaa nuo 5l astiat, miten riittää niissä nesteytys. No, mittakannu anopille framille ja sanoo että litran max. kun lorottaa niin riittää niille, eikä parissa viikossa isoja tuhoja vielä ylikastelullakaan saada aikaan. Tuohan on silkkaa ylikastelua, mutta parempi niin kuin kuivumiskuolema..?

Salaatit ja yrtit pitänee siirtää kaiteen taakse suojaan, niistä haihtuu nestettä todella kovaa tahtia!

Tumbling Tom on järisyttävässä vedossa, olen valehtelematta nyppinyt satakunta kuivaa kukkaa pois, ja kukkia on tällä hetkellä auki toinen samanmoinen määrä. Ekat tomaattipallerot alkaa olla täysikasvuisen kokoisia.
Mietin että jos ottaisi syksyllä pistokkaan ja kokeilisi pitää talven hengissä. Jos meinaa levitä koko käsiin, niin ainahan voi taas aloittaa "alusta" uusilla pistokkailla ja taas mahtuu hetken kasvamaan.

Kaikkineen, edelleen menee hyvin ja kirvoista on päästy. Ei ole näkynyt yhdessäkkään kasvissa. En tiedä mikä ne tappoi, mutta en valita vaikkei niitä häiriöksi asti ole ollutkaan.


Katsotaan, tuleeko katkeraa tekstiä reissun jälkeen kun kasvit kuoli.
Näihin tunnelmiin, lomalle lomps! :)

Trioniska

Lainaus käyttäjältä: Jomppe - kesäkuu 22, 2016, 16:24:24 ip
Kasvien kastelu jää anopin hoitoon, kaksi kertaa käy kastelemassa, neljä päivää joutuvat pisimmillään olemaan ilman kastelua.

Katsotaan, tuleeko katkeraa tekstiä reissun jälkeen kun kasvit kuoli.


Yhtälö on ainakin mukavan kuuloinen ;)
Aloitteleva kasvattelija jolla mopo "voi" lähteä käsistä
http://chilimuistio.blogspot.fi/
Kaudet vuodesta 2014