heinäkuu 04, 2020, 01:29:40 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Mustia ötököitä

Aloittaja matti3, elokuu 23, 2015, 10:43:12 ap

« edellinen - seuraava »

matti3

Osaisiko joku auttaa tunnistamaan nämä ötökät? Chili josta noita löytyy on Scotch bonnet. Muurahaiset tuntuvat olevan niistä kiinnostuneita.

Tuossa muuta kuva.
https://www.dropbox.com/s/wz1tccrivcoiohf/IMG20150823090438_2.jpg?dl=0
https://www.dropbox.com/s/st9htwfj6ktr2t0/IMG20150823101401.jpg?dl=0

narttu

Kilpikirvoilta näyttäisivät ainakin googlen kuvahaun perusteella.
"Sometimes you have to be a bitch to get things done." <br />― Madonna

matti3

Kiitos vastauksesta. Laitan ensin mäntysuopakäsittelyn noille ja katotaan josko sillä lähtis.

narttu

Tälläinen neuvo löytyi netin ihmeellisestä mailmasta. ;)

Kilpikirvat majailevat kasvien lehtihangoissa, missä ne pääsevät lisääntymään salakavalasti. Toukka-asteet leviävät helposti kaikkiin kasveihin esimerkiksi käsien, työvälineiden ja ilmavirran mukana.

Torjuminen vaatii sitkeyttä. Poista ensin aikuiset, vahapeitteen suojaamat kilpikät ja pese kasvi huolellisesti. Suihkuta lehdistö kauttaaltaan pyretriiniä sisältävällä torjunta-aineella, joka tehoaa toukka-asteisiin. Toista käsittely useita kertoja. Vaihda myös kasvin multa ja ruukku.
"Sometimes you have to be a bitch to get things done." <br />― Madonna

Trioniska

Päärynäpuussa noita pirulaisia ollut niin nyt 2. vuotena katsonut aina missä muurahaisia parveilee ja mekaanisesti raaputellut pois niin ei ole kasvu kärsinyt enää. Kun 1. vuotena en ollut huomannut niin kummasti oli tuon silloisen paakkutaimen vointi romahtanut kun oli uusi kasvu kuorruttunut nesteitä imevillä kilvillä...

n. 180cm puun kohdalla toiminut hyvin tuo sillointällöin rapsuttelu niin ei ole ollut suurempia ongelmia kuluneena vuotena. chilit varmaankin eri kastia tässä tapauksessa, ei omissa chileissä noista havaintoja kuitenkaan...
Aloitteleva kasvattelija jolla mopo "voi" lähteä käsistä
http://chilimuistio.blogspot.fi/
Kaudet vuodesta 2014

matti3

Poistin silmin näkyvät kirvat pinseteillä. Siellä oli kolme rypästä joissa jokaisessa oli noin 4-7 ötökkää. Lisäksi käsittelin chilin mäntysuopaliuksella ja pyretriinillä.  Ajattelin mennä tästä eteenpäin suihkuttelemalla mäntysuopaliuksella muutaman päivän välein ja tarkkailemalla tilannetta. En haluaisi lähteä tässä vaiheessa kasvua tekemään mitään tämän radikaalimpia toimenpiteitä tai mullan vaihtoja, koska chili kukkii ja tekee hedelmiä tällä hetkellä. Kun hedelmät on tehty niin sitten asia on eri.

Tuossa melko lähellä on yksi Rocoto, mutta siinä ei näy yhtään ötökkää. Pitänee tarkkailla molempia ja täytyy ottaa huomioon että kirvat voivat olla levinneet siihenkin. Chilit ovat nyt erillään toisistaan.