marraskuu 13, 2019, 22:04:03 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Miten Vesiviljellä?

Aloittaja Naxatax, joulukuu 17, 2005, 18:37:13 ip

« edellinen - seuraava »

Rolle R

Kiitos, tämä selvensi paljon. Äsken kokeilin että pysyykö Kekkilän kevytsora verkkoruukussa. Eipä pysynyt. Täytyy katsella kellarista sopivaa muoviverkkoa ja kääriä sitä ruukun sisäpintaan. En usko että Kekkilän puutarhaan tarkoitettu sora voi olla mitenkään myrkyllistä, tai ainakin suuresti hämmästyisin jos näin olisi.
Tai no, mitäpä jos lopettaisin sähläämisen ja hankkisin ihan oikeata hydro soraa :wink: .

Os2

Rakennustyömaitten sora on keraamista hehkutuskuonaa tms. elikkä sisältää käytännössä poltettua savea, voihan se myrkyllistä olla, samalla tavalla kuin savi takapihalla  :wink:  Itse olen kasveilla käyttäny kyllä, raekoon takia en kyllä vesiviljelyissä. Hydrosoraa myy myös hong kong-ketju, näin ainakin tampereella.
Ei setä ole paha, setä on vaan ruma

calm

Pääkaupunkiseudulla hydrosoraa on ainakin ollut Tarjoustalo-ketjun myymälöissäkin.

Anonymous

En löytänyt mistään hydrosoraa vaikka kävin hong kongissa ym. Mahtaisiko puutarhaliikkeissä olla? Löysin kuitenkin halpa hallista kevytsoraa joka maksoi 1,5e melko iso pussi. On paljon isompi rakeista kuin Kekkiän kevytsora ja pyöreätä palloa siis. Muistaakseni pussissa luki suurinpiirtein näin: Rakeilla erinomainen veden varastointikyky ja imukyky. Tukee kasveja ja hoitaa juurien ilmastoinnin. Eli kävisiköhän tällainen hydroiluun? Eihän sillä muuta merkitystä siinä ole kuin tukea kasvia jotta se pysyy pystyssä?

Nyt olisi hankittuna ämpäreitä ja niihin kansia ja muutamia erilaisia kippoja joihin yritän tehdä sopivia aukkoja juuria varten.

ATO

Lainaus käyttäjältä: "Anonymous"Löysin kuitenkin halpa hallista kevytsoraa joka maksoi 1,5e melko iso pussi. On paljon isompi rakeista kuin Kekkiän kevytsora ja pyöreätä palloa siis. Muistaakseni pussissa luki suurinpiirtein näin: Rakeilla erinomainen veden varastointikyky ja imukyky. Tukee kasveja ja hoitaa juurien ilmastoinnin. Eli kävisiköhän tällainen hydroiluun? Eihän sillä muuta merkitystä siinä ole kuin tukea kasvia jotta se pysyy pystyssä?


Kyseinen sora taitaa olla juurikin edellä mainittua natura gardenin hydrosoraa. Tai ainakin omassa pussissani lukee juurikin sama litania. Elikkä hydroiluun oikein sopivaa tavaraa.

Anonymous

Natura gardenhan tuossa kyllä lukee, mutta hydroilusta tai muusta vastaavasta ei mainita mitään.

Anonymous

http://viherpeukku.com/catalog/product_info.php?cPath=94_100&products_id=310

Tuollaisenkos nyt sitten pistän tilaukseen? Ja kun etukäteen maksaa niin ei tule postikuluja? Onko minulla sitten kaikki tarvittavat ravinteet?

Jassu

Lainaus käyttäjältä: "Anonymous"http://viherpeukku.com/catalog/product_info.php?cPath=94_100&products_id=310

Tuollaisenkos nyt sitten pistän tilaukseen? Ja kun etukäteen maksaa niin ei tule postikuluja? Onko minulla sitten kaikki tarvittavat ravinteet?


Suosittelen vaihtamaan tuon dry ph downin nestemäiseksi, joudut hieman maksamaan väliin mutta käyttö on ihan toiselta planeetalta kun voit nestemäistä annostella lääkeruiskulla...
Jassu @ chilit.net
Suomen Chiliyhdistys ry:n jäsen #028

Jupe56

ja lisättäköön että tuo nestemäinen kestää pirun pitkään eli tommonen 1l pullo kestää 5v  :lol:
Jos haluat olla yhden päivän onnellinen, ota humala.
Jos kolme päivää, mene naimisiin.
Jos kahdeksan päivää, teurasta sika ja syö se.
Jos haluat olla ikuisesti onnellinen ryhdy puutarhuriksi.
Ps. Pahin asia on se että siihen VOI jäädä koukkuun.

Anonymous

Minulla olisi nyt siis kaikki muu paitsi ravinteet, pumppu ja letkua. Minulla on mullassa kasvamassa muutama parin sentin pituinen chilin taimi, uskallanko pistää ne tuonne purkkiin jossa on tuota natura gardenin kevytsoraa jos hankin tiistaina pumpun ja letkua ja tilaan maanantaina ravinteita? Vai annanko olla mullassa siihen saakka, että saan kaiken tarvittavan? Voisin kyllä kastella tuota soraa vaikka joka päivä montakin kertaa jos chilit eivät muuten siinä selviydy näitä paria päivää että saan kaiken kuntoon? Juuret on noissa chileissäni ehkä 2-4cm pituisia eli eivät yltäisi joka tapauksessa lähellekään purkin pohjaa?

Jassu

Lainaus käyttäjältä: "Anonymous"Minulla olisi nyt siis kaikki muu paitsi ravinteet, pumppu ja letkua. Minulla on mullassa kasvamassa muutama parin sentin pituinen chilin taimi, uskallanko pistää ne tuonne purkkiin jossa on tuota natura gardenin kevytsoraa jos hankin tiistaina pumpun ja letkua ja tilaan maanantaina ravinteita? Vai annanko olla mullassa siihen saakka, että saan kaiken tarvittavan? Voisin kyllä kastella tuota soraa vaikka joka päivä montakin kertaa jos chilit eivät muuten siinä selviydy näitä paria päivää että saan kaiken kuntoon? Juuret on noissa chileissäni ehkä 2-4cm pituisia eli eivät yltäisi joka tapauksessa lähellekään purkin pohjaa?

Odota että saat kaiken tarvittavan, ravinteet ei niin supertärkeitä olisi mutta tapat sen kasvin jos et saa ph:ta säädettyä oikeaksi.

Muutenkin se kasvi jaksaa kyllä odottaa siellä mullissa siirtoaan ihan mainiosti, tässä suhteessa ei nyt kannata hätäillä vaan odota että saat kamat. Mitäs sitten jos nyt laitat sen puskan hydroon ja jonkun toimitusvaikeuden yms takia saat ph-downin 2 viikon päästä - siihen mennessä kasvi on jo taatusti kuollut.
Jassu @ chilit.net
Suomen Chiliyhdistys ry:n jäsen #028

harrastelija

Mitä mieltä olette chilin kasvattamisesta tällaisissa:
http://viherpeukku.com/catalog/product_info.php?cPath=95_133&products_id=538

Mahtaisikohan onnistua?

Fatalii

Kieltämättä ajatus kiinnostaisi... koittamalla selviää, ei olisi näemmä kovin paha investointikaan... :)
The best chile pepper seeds available here:
http://fataliiseeds.net

Join Fatalii FACEBOOK with over 75 000 chileheads all around the world!
http://fatalii.net/fb

Check the latest chile articles and pictures here:
http://fatalii.net/
Being updated all year around

bassino

Lainaus käyttäjältä: "Anonymous"Natura gardenhan tuossa kyllä lukee, mutta hydroilusta tai muusta vastaavasta ei mainita mitään.


Tuo on juuri sitä itseään. Pussissa lukee:"Savirakeet korvaavat tavanomaisen kukkamullan..." ja istutusohjeet passiiviseen vesiviljelyruukkuunkin löytyy. Ihanteellista tavaraa vesiviljelyyn.
"As long as there are Peppers, there is Hope"
(a new Finnish proverb)

Jore

Minä jo tässä aikaisemmin kokeilin tuota pienessä altakastelupauliinassa, pesin tuoreesta taimestä mullat pois ja pistin kasvamaan lecasoraan. (justiin saman näköisiä kuin kuvassa)

Kerkesi kasvaa noin 10cm pitkäksi kuin jostain syystä laitoin taimen taas multaan. Liekö loppunut sora kesken etten saanut sitä enää isompaan, vai mikä oli syynä että lopetin, mutta toimii se kuitenkin :)

pauliinassa vaan mahtaa olla vääränmallinen se multajalka, sen kait pitäs olla koko alustaltaan pohjassa jotta taataan tarvittava kosteus sorassa? ehkä multajalkaan ja pohjalle voisi laittaa ohut kerros esim. kookoskuitua joka imee vettä pikkasen paremmin?
Jalapeno = Pelaan jo

harrastelija

Mikäs on tuon vesipumpun tarkoitus tuossa systeemissä? kierrättää vettä vai saada happea sinne veteen? Kävisikö ihan esimerkiksi akvaarioissa käytettävät pumput joista tulee ilmakuplia? En nimittäin ole mistään löytänyt vesipumppua, vaikka kaikki lähikaupat olen kiertänyt. Muutaman uppovesipumpun löysin, jotka kierrättivät 8500l/minuutissa vettä ja maksoivat 50e, joten niille ehkä tuo 10l vesiämpäri olisi hieman turhan pieni. Mahtaisiko ihan tavallisesta akvaarioliikkeestä saada uppovesipumppuja vai mikä niiden virallinen nimi on?

bassino

Vesipumppu kierrättää ravinneliuosta pohjalta pinnalle hapettumaan. Nesteen pinnan liike tehostaa hapettumista. Ilmapumppua käytettäessä ilmakuplat rikkovat nesteen pintaa ja ravinneliuos hapettuu. Molemmat siis hapettaa ravinneliuosta, mutta uppovesipumppu saattaa toimia tehokkaammin juuri tuon tehokkaamman kiertosysteemin ansiosta. Vähähappinen neste on pohjalla, joten kierrättäminen tehostaa hapettumista.

Esim. pieni 200l/h tehoinen Jebo uppovesipumppu toimii mainiosti. Niitä on löytynyt mm. Hong Kongeista, Säästöpörsseistä, Motonetistä ym... Hintaa 5-10 euroa. Mainitsemasi kaltaiset pumput ovat liian tehokkaita perussysteemeihin. Hyvin varustelluista akvaarioliikeistäkin löytynee molemman tyyppisiä pumppuja. Uppovesipumppuja voi löytyä ihan vesipumppu -nimikkeellä.
"As long as there are Peppers, there is Hope"
(a new Finnish proverb)

Fatalii

Huomattavasti tehokkaampi ratkaisu tuo uppopumppu, pienikin pumppu hapettaa tehokkaasti isommankin astian ja riittää mainioisti tehokkaaseen sadotukseen asti, toisin kun ilmapumppu, uppopumppu on lisäksi paljon äänettömämpi ja varmempi ratkaisu.

Viherpeukun tuollainen 17e hintainen uppompumppu on jo kyllin tehokas isompaankin ämpäriin.

Ohjeet simppeliin ämpärihydroon kuvineen ja linkkeineen täältä:
http://juuri.org/growing/index.php?option=com_content&task=view&id=48&Itemid=69

Niin ja rakentelijat, noille ohjeille olisi tarvetta, saa laitettua itse esille tuonne sivuilleni kirjautumisen jälkeen.
The best chile pepper seeds available here:
http://fataliiseeds.net

Join Fatalii FACEBOOK with over 75 000 chileheads all around the world!
http://fatalii.net/fb

Check the latest chile articles and pictures here:
http://fatalii.net/
Being updated all year around

Nuthead

Fatalii, minkäs kokoisia nuo sun ämpärit on? Onko ihan tavallisia 10L vai..?
-pähkinäpää-

Fatalii

The best chile pepper seeds available here:
http://fataliiseeds.net

Join Fatalii FACEBOOK with over 75 000 chileheads all around the world!
http://fatalii.net/fb

Check the latest chile articles and pictures here:
http://fatalii.net/
Being updated all year around