lokakuu 20, 2020, 23:24:55 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Pölytyksestä

Aloittaja Infernal_Idiot, marraskuu 21, 2015, 17:56:14 ip

« edellinen - seuraava »

Infernal_Idiot

Kysyisin niinkin tyhmiä, kun että pitääkö min itte leikkiä hyönteistä ja pölyttää min chiluacle negro vai onko we itsepölyttyvä?
Qui pacem desiderat, preparet bellum!

Huru-ukko

Lainaus käyttäjältä: Infernal_Idiot - marraskuu 21, 2015, 17:56:14 ip
Kysyisin niinkin tyhmiä, kun että pitääkö min itte leikkiä hyönteistä ja pölyttää min chiluacle negro vai onko we itsepölyttyvä?

Chilit on itsepölyttyviä. Jos haluat varmistella, niin kevyt ravistus kukinta aikaan auttaa.
Jos haluat 100% varmuuden niin sitten sutimaan  ;D....

Omat chilit on ilman minun apuani tehneet satoa jo useamman vuoden.
Arvailtavaksi jää niiden podien määrä, joita olen menettänyt laiskuuteni vuoksi  ;) :D.....

chipe

Yleensä ottaenhan nuo tekee kukkia selvästi enemmän kuin mitä niistä kehittyy hedelmiä, eli mutu-tuntumalta veikkaisin ettei se kauheasti vaikuta kuinka tehokkaasti kukat pölyttyy. Jos ei pölyty niin kasvi tekee lisää kunnes pölyttyy, ja jos pölyttyy hyvin niin kasvi vain pudottelee enemmän ylimääräisiä. Tietty jos kukkiminen on muutoinkin heikkoa niin silloin voi tietysti olla eroa kuinka monta hedelmää saa jäämään kiinni.

Jossain on kanssa väitetty että lopputuloksena olisi geeneiltään vahvempia hedelmiä jos noita pölyttelee ristiin, erityisesti kasviyksilöiden välillä. Tuon paikkaansapitävyydestä en osaa sanoa, kun aika tuuristahan se kuitenkin on kiinni minkämoista materiaalia siihen lopputulokseen päätyy jos pölytys tapahtuu ristiin.