toukokuu 26, 2020, 16:17:31 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Ekonyymin 2016

Aloittaja ekonyymi, tammikuu 24, 2016, 22:04:15 ip

« edellinen - seuraava »

ekonyymi

Kiirettä on pitänyt, ehkä vähän ähkyä viime kaudestakin. Kauden aloitus on viiraantunut ja nyt se heijastuu myös idätyslistaan.

c.annuum


 • Jalopeno Biker Billy

 • Hungarian Hot Wax

 • Leek

 • Nattalyc.baccatum


 • Aji Cristal

 • Aji Fantasy

 • Aji Verde

 • Inca Red Drop

 • Lemon Drop

 • Starfish

 • Sugar Rushc.chinense

 • Fataliiekonyymi

Ei voinut ihmeitä odottaa, kun makrolinssin....hinta oli 10 egeä. Mutta ei kai tämä nyt ihan loputtoman
huonokaan ole. Ensimmäiset sirkkalehdet näkyvissä, Aji Fantasy.


DP

3€ linssisetillä (macro, wideangel, fish eye) + LG G2 sai tämmösen kuvan C. galapagoensestä:


Onks siullakii tuossa silleen et makrolinssin päällä on toine linssi -> tullee wideangle linssi? Näyttäs kuvasta että ois molemmat linssit päällekkäin, eli wideangle käytössä.. Oma linssisetti näyttää nimittäin lähes täysin samalta ku tuo siun, ja sillä pääsee kyl tosi paljon lähemmäs.. ??? Vrt. vaikka tuosta  Locaton kuvaa lautalla

ekonyymi

Hahaa. Olisin ehkä tuonkin tiennyt jos:

 • tietäisin valokuvauksesta jotain

 • olisin lukenut ohjeet


Enpä olisi heti arvannut, mä jotenkin arvelin että olis vaan kaks linssiä, mutta se klipsi on siis se makro itsessään. Kiitos kovasti vinkistä.

Pitää vaan mennä tosi lähelle, että saa lähikuvan - sekö se taktiikka on ? Esim lautalta tuntui, että vaan reunalta saa kuvan, jos itu on keskemmällä, niin ei onnistu.

(sama) Aji Fantasy


Starfish


ps. hikipipolle terveisiä, sun siementen itämisprosentti on tähän mennessä 100%.

ekonyymi

Voi voi, ei tämä taas mene ihan putkeen. Lautta-idätyksiä kuivui, näistä menetettiin lemon drop, inca red drop ja sugar rush. Sitten kivivillaan laitetuista kuivui aji cristal ja muutamia varataimia.

Muita on sentään saatu pidettyä hengissä.


ps, Köpä, missä pv-kirja ?

PP

maaliskuu 29, 2016, 18:43:51 ip #5 Viimeisin muokkaus: maaliskuu 29, 2016, 18:47:08 ip käyttäjältä PP
Mulla saattaa oli ylimääräisiä noista. Pitää kattoa kunhan ehdin ruukuttaa ja laittaa NFT:eitä pyörimään.

Jos siis kiinnostaa korvaavat taimet.

ekonyymi

Kiitos tarjouksesta, jos jotain ylimääräistä löytyy, niin olen kovasti kiitollinen. Ollaan yhteyksissä.

ekonyymi

Starfish iloisena ja terveen näköisenä, vaikka lehtiä vois olla vähän enemmänkin.


ekonyymi

Yks Hot Wax:n taimi ei yltänyt kvarttaalitulokseensa. Kompostikomennus.


ekonyymi

Vähemmän innostuneena löysin pihachileistä ruokaa makrolinssille.
Onneksi on muutamia podejakin tulossa.


ekonyymi

Viime kesänä tultiin tulokseen, että kasvari on jäänyt liian varjoiseen nurkkaan kun ympäröivä kasvillisuus on noussut kasvarin katon tasalle. Sen kautta kasvua oli vaikea tavoitella. Tänä kesänä kasvari siirrettiin keskemmäs pihaa, mutta siirron kestäessä tämän kauden tavoitteita piti laskea. Publerit pääsivät kasvariin vasta kesäkuun alussa.
Startfish paremmassa vauhdissa, Aji Cristal koittaa myös pysytellä mukana.

ekonyymi

Starfish on parhaiten kokoa saavuttanut kasvi, nyt jopa ennen juhannusta sain harsotkin pois :-)Tänä vuonna Aji Fantasy on päätynyt passiiviin (valkoinen ruukku), ei kauhean iso, mutta nuppuja ja podin alkuja on jonkun verran. Vieressä Aji Verde, joka jäi vähän lähtökuoppiin taimipublerissa, mutta on ainakin korkeudessa saanut kurottua antamaansa etumatkaa.


ekonyymi

Yhdestä reissusta tultiin, toiseen ollaan lähdössä. Muutkin on osoittaneet hyviä kasvuja, mutta positiivisin ehkä Fatalii, joka matalasta korkeudestaan huolimatta voi tehdä hyvän sadon.
Kiitos Köpä, kun hoidit kasveja edellisreissun. Kyllä ne nyt nämä pari päivää pärjää, kun laitoin kaikki täyteen.

ekonyymi

Muilla on tietty jo puolet syötykin, mutta mulla aukesi vasta satokausi. 3 Leekin podia oli päässyt ottamaan vähän punaista väriä. Polte oli harjaantumattomaan suuhun juuri sopiva.

Aji Fantasy tekee passiivissa melkein aiempien vuosien publerien veroista satoa, ehkä se on syytä jättääkin passiiviin jatkossa.

Jos Fatalii kasvarissa tekee lupaavan alun jälkeen hyvän sadon, niin pitää olla tyytyväinen.
ekonyymi

Viherkasvua ja raakoja podeja on ihan mukavasti, mutta kerätty sato tähän mennessä on 114g.
Jos tämä olisi ensimmäinen kausi, niin kyllä kysyttäisi motivaatiota jatkolle. Onneksi on takana vähän parempiakin kausia ja käytiinpä Köpän kanssa hakemassa virtaa ChiliFestiltä. Omasta mielestäni 2014 chilioluet oli parempi kattaus, nämä tämän vuotiset eivät säväyttäneet samalla tavalla. Chililopputuotteita ja podikauppaa oli mukavasti, ruokapuolella oli onneksi jotain muutakin keksitty, kuin nyhtöburgereita (vaikka hyviä nekin olivat).

ekonyymi

Nyt alkaa vähän näkyä valoa tunnelin päässä. Vaikka kilot ei vielä ropisekaan, niin Fatalii, Leek ja Nattaly ovat kyspytelleet podeja. Nattaly teki hauskan näköisen podin:


ekonyymi

Pieni myrskyäminen yöllä, yksi ruukku kaatunut ja yksi passivihydro täynnä vettä. Nostetaan kaatunut takaisin pystyyn ja lapotaan liika neste passiivista - taitaa olla muutenkin tarpeen miettiä ulkokasvien siirtämistä sisään.

ekonyymi

Hieman surullisempi satokuva, katkenneiden oksien ja muuten kohtalonsa kohdanneiden taimien sadosta:Mutta myös positiivisempi yllättäjä, Fatalii, alkaa näyttää jo ihan oikealta satokuvalta:On jo sen verran huolestuttavan kylmiä öitä, että ulkokasveista parhaimmat siirtyvät sisään (huonoimmat kompostiin). Kasvihuoneeseen varmaan jää vielä pari publeria - ainakin vielä tänä viikonloppuna.