helmikuu 19, 2020, 22:19:29 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Kun maailma ei riitä

Aloittaja Minna S, maaliskuu 08, 2016, 18:05:28 ip

« edellinen - seuraava »

Minna S

Tervehdys Lempäälästä!

Olen ihan täysi noviisi chilien kanssa. Totta puhuen minun pakkini ei niitä edes kestä. Mutta tuo aviomies on sellainen peltipötsi, että epäilen hänen olevan lähes immuuni kapsaisiinille. Toistaiseksi ei ole löytynyt mitään, mikä olisi hänestä tulinen. Näiltä kulmilta ei riittävän tulisia chilejä löydy, joten niitä pitää vissiin alkaa kasvattaa itse. Kaikenlaista muuta kotona jo melkein kasvaakin  :)

0lli

Tervetuloa mukaan! Capsicum chinense lajin chilejä kasvamaan niin eiköhän sieltä ainakin löydy jotain sopivan tulista miehelle ^^
If you want to be happy for a lifetime, be a gardener.

PP

Tervetuloa!

Nyt alkaa olla vähän myöhäistä kasvattaa siemenestä varsinkaan chinensejä (tulisimpia), mutta siellä suunnalla on paljon harrastajia ja jollain on varmaan ylimääräisiä taimia. Hankit vaikka Trinidad scorpionin, Jigsaw:n, 7 Potin tai muiden kivojen chilien taimia. Jos niiden sadolla ei muutu miehen ilme, kyseessä on oikeasti immuuni tapaus. ;D

Minna S

maaliskuu 08, 2016, 21:17:23 ip #3 Viimeisin muokkaus: maaliskuu 25, 2016, 10:22:47 ap käyttäjältä Minna S
Kiitti  :) Uskon ja luotan siihen, että tuoreet chilit ovat paljon tulisempia kuin mitkään soosit. Trinidad scorpionia on löytynyt tähän mennessä vain Hot Headsin pullosta ja tuo vetää sitä kuin ketsuppia. Naga jolokia ei tunnu missään, sen tulisempaa en ole vielä tuoreena löytänyt.

PP

Lainaus käyttäjältä: Minna S - maaliskuu 08, 2016, 21:17:23 ip
Kiitti  :) Uskon ja luotan siihen, että tuoreet chilit ovat paljon tulisempia kuin mitkään soosit. Trinidad scorpionia on löytynyt tähän mennessä vain poppamiehen pullosta ja tuo vetää sitä kuin ketsuppia. Naga jolokia ei tunnu missään, sen tulisempaa en ole vielä tuoreena löytänyt.


Oliko tuore Naga jotain ulkomaista? Niiden tulisuus ei ole monien kokemuksen mukaan lähelläkään oikeita Naga-alkuisia lajikkeita ja Scorpionit ja muut pesee nagatkin.

Trioniska

LainausToistaiseksi ei ole löytynyt mitään, mikä olisi hänestä tulinen. Näiltä kulmilta ei riittävän tulisia chilejä löydy, joten niitä pitää vissiin alkaa kasvattaa itse.


http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=16633.0 chilifesteille kannattaa raijata tuo isäntä jos ei ole siellä jo joskus käynyt niin ihme jos ei ilme repeä vaikka the end makkaraa puraistessa jos sellaista vaikka löytyisi tulevana festareina...

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=14777.msg292868#msg292868
tuo yllä oleva pieni kuvakooste yhdistettynä
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=15229.msg292782#msg292782 missä P.P.S. ;)
Aloitteleva kasvattelija jolla mopo "voi" lähteä käsistä
http://chilimuistio.blogspot.fi/
Kaudet vuodesta 2014

Trioniska

http://www.chilitarvike.fi/hot-headz-satans-revenge-nagakastike-148ml

Tuosta soosista tulee varsin ikävää kun annostelee enempi.

Niin ja tuossa voisi olla hänelle siis dippaukseen perus salsaa ;) http://www.chilitarvike.fi/poppamies-naga-jolokia-88-pyree-jttikoko-1kg

Toki jos seuraa on eikä ihan täydellisellä rautavatsalla mene niin http://www.chilitarvike.fi/poppamies-mex-mex-pico-de-gallo raikas perusdippi ;)

Aloitteleva kasvattelija jolla mopo "voi" lähteä käsistä
http://chilimuistio.blogspot.fi/
Kaudet vuodesta 2014

Minna S

Kai se naga ulkolaista oli. Ei kuulemma kovin kummoista, mutta ihan jees paprikana salaatin seassa. Chilifestit on jo kalenterissa. Useampi on ehdotellut chilinsyöntikisaankin lähtemistä. Katsellaan nyt mitä kivaa sitä ennen löytyy. Kovasti polttelisi tietää missä se raja kulkee  ;D Täytyy tutkia palstan tarjontaa.

Wolfman

Ja kun itse kasvattamalla menee aika myöhään syksyyn jos nyt vasta laittaa itämään niin yksi vaihtoehto on tilata Heinän Penalta tuoretta  8) http://www.chilit.info/ Saa kotimaista laadukasta chiliä, tulisimpia alkaa saada varmaan taas kesäkuussa....

Trioniska

Niin, http://www.jacktherooster.fi/barkitchen

Ala carte listalta isännälle valitsette tuon ja omaan makuun muuta jos haluat pian testata isännän pötsiä ja ilmeettömyyttä ;)

Lainaus16,50€
Death Burger vol 2!!
Entistä vaarallisempi, skorppion mausteella terästetty! Roosterin klassikko jo vuodesta 2010 lähtien! Suomen tulisin burgeri, jonka kanssa ei ole leikkimistä. "Diablo", "Kuoleman pihvit" sun muut ovat lasten aterioita tämän rinnalla. Toivottavasti et suunnitellut mitään loppupäiväksi... Pariloitu naudan täyslihapihvi, cheddajuustoa, pekonia ja kuumia kastikkeita. Nauttiminen omalla vastuulla! Koko annoksen syönyt henkilö saa nimensä Death Burger Hall of Fameen sekä kateutta herättävän Death Burger t-paidan. Tarkemmat tiedot ja ohjeet haasteen suorittamiseen saat henkilökunnalta.
Aloitteleva kasvattelija jolla mopo "voi" lähteä käsistä
http://chilimuistio.blogspot.fi/
Kaudet vuodesta 2014

Minna S

Juu, tätä ehdotin heti ekana tänä aamuna 😈


Sent from my iPhone using Tapatalk

Minna S

Tässä tuoretta purtavaa odotellessa käytiin pari viikkoa sitten chilitarvikkeessa vähän shoppaamassa. Tässä vaiheessa neljästä Trinidad Scorpionista itää vasta yksi, mutta "Magic Plant" Carolina Reaperin purkkiin on ilmestynyt viisi pikkuruista tainta 😊 Maustepurkin pohjalta löytyi lisäksi Piri-Pirin siemeniä, tökkäsinpä niitäkin joutessani kasvamaan kun minikasvihuoneessa oli runsaasti vielä tilaa. Niistäkin itää jo useampi. Jahka sitten joskus hedelmää tulee niin isäntä lupasi videon maistamisesta 😄 Niin ja Death Burgerin tuo meinaa käydä syömässä lähiaikoina. Pitäisiköhän siitäkin ottaa video...?


Sent from my iPhone using Tapatalk

perniö

Tervetuloa!

Video on kyllä ihan pakollinen, jos herra aikoo selättää Death Burgerin!

Itse olen näissä piireissä varsin tissiposki, mutta pikkuhiljaa sitä toleranssia kehitellään. Koitahan itsekin lisätä jotain mietoa valmiskastiketta muutama pisara kerrallaan, se aromi tulee pienilläkin määrillä. Tämä on aivan ykkönen jopa emännän mielestä, joka ei mikään chilipää (vielä) olekaan: http://www.poppamies.fi/gringo-bandito-chilikastike/green-hot-sauce/

Minna S

Laitan omaan ruokaani potkua mieluummin inkiväärillä tai muilla mausteilla. Vatsahapot reagoi sen verran pahasti chiliin, ettei mun juuri tee mieli syödä sitä. Joskus toki pikkuisen, mut seuraamuksia voi tulla about viikoksi ja silloin ei voi edes nukkua, mikä on mun hermoilla aivan murhaa. Isännällä onneksi on toleranssia minunkin edestäni 😂 Pitääpä suunnitella koska mentäisiin burgerille. Kai sieltä mullekin joku salaatti löytyy 😜


Sent from my iPhone using Tapatalk

Minna S

No nyt se selätti sen death burgerin  Videon kuvasin, mutta sen viihdearvo on varsin mitätön. Ei mitään dramatiikkaa, muutaman kerran niisti. Ei ottanut edes maitoa jälkkäriksi. Peltipötsi ei vieläkään tiedä mitä tulinen tarkoittaa. Kisoihin on ilmoittauduttu ja carolinaa ja scorpionia kasvaa ikkunalla.

Chilijamppa

toukokuu 19, 2016, 13:38:40 ip #15 Viimeisin muokkaus: toukokuu 19, 2016, 14:00:25 ip käyttäjältä Chilijamppa
Kyllä itse kasvatetut Nagat oli sen verran tujua tavaraa, ettei niitä mielellään siltään syö ja onnistuin tekemään niistä myös melkoisen myrkyllistä chilikastiketta, kun pistää vaikka puolet pelkkää nagaa. Itse kaikki tulisimmat chilit kannattaa kasvattaa lajikepuhtaista siemenistä, jos halajaa sitä todellista kuumuutta.

Itse siirryin näistä äärimmäisen tulisuuden tavoitteluista enemmän sinne lajikkeiden maun ja niiden ruuassa käytettävyydeen tavoitteluun. Toki kastikkeissa ja mausteseoksissa on tarpeen käyttää tujakampia lajikkeita, ettei mene ihan ketsuppiasteelle.