lokakuu 22, 2019, 19:53:57 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Flunssa-äänestys: oletko kipeä kun syöt chilejä?

Aloittaja luomukala, maaliskuu 23, 2016, 09:40:59 ap

« edellinen - seuraava »

Kuinka usein sairastat flunssaa? Vastaa vain jos käytät chilejä tuoreena useita kertoja viikossa!

En lähes koskaan, mutta näin on ollut aina
4 (23.5%)
En lähes koskaan, kun aloin syömään chilejä
3 (17.6%)
Harvoin, ehkä kerran vuodessa
7 (41.2%)
Satunnaisesti, muutamia kertoja vuodessa
2 (11.8%)
Usein, kuukausittain
1 (5.9%)

Äänestäjiä yhteensä: 17

luomukala

maaliskuu 23, 2016, 09:40:59 ap Viimeisin muokkaus: maaliskuu 23, 2016, 10:27:18 ap käyttäjältä luomukala
Chileillä on kiistatta osoitettu olevan antimikrobisia ja antioksidanttisia vaikutuksia. Myös tulehdusta hillitsevä vaikutus on löydetty. Kapsaisiini estää säteilyn aiheuttamia vaurioita entsyymeille ja antioksidanteille.

Muistan jostain lehdestä lukeneeni Jukka Kilpisen haastattelun, jossa hän sanoo että kun alkoi käyttämään chilejä, niin ei ole flunssat enää koskaan sen jälkeen iskenyt.

Haluaisin tehdä tällaisen äänestyksen jotta voitaisiin nähdä onko foorumin väellä ollut samanlainen etu chilien syömisestä.

Huomiokaa, että voit vastata ainoastaan, jos käytät TUOREITA chilejä useita kertoja viikossa.

Tutkimuksia:

https://www.researchgate.net/publication/230129138_Study_on_the_antimicrobial_activities_of_the_capsaicin_microcapsules

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12452665

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18338764

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0378874111007963

https://www.dovepress.com/antioxidant-activity-of-capsaicin-on-radiation-induced-oxidation-of-mu-peer-reviewed-article-RRBC

http://www.esciencecentral.org/journals/antimicrobial-properties-of-chili-peppers-2332-0877.1000145.pdf

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12005045

http://www.ann.ugal.ro/tpa/Anale%202013/3_CDima.pdf

http://www.mdpi.com/1420-3049/19/4/5434/pdf