Kirjoittaja Aihe: Lisukkeita ruoille peruschileistä?  (Luettu 6100 kertaa)

Poissa chilinerd

  • Paprika
  • *
  • Viestejä: 22
    • Profiili
Lisukkeita ruoille peruschileistä?
« : Elokuu 08, 2015, 22:44:46 ip »
"Lisukkeet ovat ruoan kerma" kuulin sanottavan kerran asiaa koskevassa radio-ohjelmassa.  ???

Chili-ihmiset ovat todennäköisesti yrittäneet lähes kaikkea maan ja taivaan väliltä, joten olisi hyvä onnistuneita kokemuksia kasata meidän muidenkin käyttöön.

Oma onnistunut kokeilu oli pannulla paistetut ananaspalat pieneksi leikatun chilin ja grillimausteen kanssa. Laitoin siis ananaspaloja muutamaan tilkkaan öljyä ja sekaan pilkottua chiliä. Chilin tulisuus levisi todella tasaiseksi ananaksiin ja yhteismaku oli erinomainen. Makeaa ja tasaisesti polttavaa :o. Yllättävän paljon sai chilejä laittaa potkun aikaansaamiseksi. Tähän mennessä olen kokeullut serranolla ja orange habanerolla. Olivat kyllä ihan eri makusia, mutta silti toimivia.
Sopi hyvin ainakin grillisafkan kanssa. Voisin kuvitella, että jokin melko pistävästi polttava chili voisi sopea tuon makean kanssa parhaiten.

Poissa wille

  • Chiliyhdistyksen jäsen
  • FG Jigsaw
  • ****
  • Viestejä: 5027
  • They're coming for you, Barbara!
    • Profiili
Vs: Lisukkeita ruoille peruschileistä?
« Vastaus #1 : Elokuu 31, 2015, 12:36:55 ip »
Oma onnistunut kokeilu oli pannulla paistetut ananaspalat pieneksi leikatun chilin ja grillimausteen kanssa.

Toden totta. Isoja paloja kokonaisesta ananasakäämästä voinokareen kera pannulle ja pilputtua Lemon Dropia ja valkosipulia perään. Toimii.
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

Poissa Cheini

  • Tabasco
  • ***
  • Viestejä: 307
    • Profiili
Vs: Lisukkeita ruoille peruschileistä?
« Vastaus #2 : Huhtikuu 06, 2016, 21:05:49 ip »
Täytetyt (minulle miedot) chilit aina maistuu :) varsinkin jos jossain kokkauksen vaiheessa lisätään juustoa.
Parhaat salsa reseptit olikin kerätty toisen otsikon alle.

Suosikkini on oma 'Magic fries' dippi :D
eli pääaineksina ranskankerma (creme fraiche), tuore valkosipuli ja jalapenot.
-Vs ja jallut pienen pieneksi silpuksi. huom. esim. sauvasekoittimella saattaa tulla vetistä mössöä ja sitä ei haluta. Jos oikoo niin vspuristin ok, mutta sit pienempi määrä ettei sen maku dominoi.
-Sekoita ranskankermaan ja anna maustua jääkaapissa hetki
- Tee uunis vaik ranuja ni voit dippailla. Tai sipsei whatever. :)
Itse teen ruokaa tunteella ja maistellen ni heittäisin arvion 1prk r.kermaa, 1-2 vs, 1-2 jallu.
Idea on et molemmat maistuu. Huom. Kun dippi on sekoitettu, se ei vielä maistu niin voimakkaalle kuin vähän aikaa jääkaapissa muhittuaan. You'll see..  :)

Ja toivon ettei kokit loukkaannu neuvoista. Kaikki ei vaan ole niin itsestäänselvää kaikille. Esim. Chilin kasvatus  :)
Joko tehdään kunnolla tai ei tehdä mitään