tammikuu 24, 2021, 13:31:05 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Minervan kausi 2016

Aloittaja Minerva, maaliskuu 26, 2016, 11:20:26 ap

« edellinen - seuraava »

Minerva

maaliskuu 26, 2016, 11:20:26 ap Viimeisin muokkaus: huhtikuu 03, 2016, 20:04:49 ip käyttäjältä Minerva
Nyt kun minut on pakotettu paikoilleen, ehdin viimeinkin avaamaan päiväkirjan tälle kaudelle. Jep, pitäisi tietää, että kun alkaa olemaan "vanha" rouva, ei passaa väistää ja antaa tilaa nuoremmalleen, jotta hän voi kulkea hiekoitetulla väylällä. Onneksi jalka ei nyt kauhean pahasti ole rikki, pari viikkoa pakkolepoa vielä ja sitten sen pitäisi (kun oikein tuuri käy) olla kunnossa.

Chilikausi alkoi täällä ensimmäisten kylvöjen merkeissä 1.1.2016. Toinen satsi multiin päätyi helmikuussa. Siemeniä meni 4 kpl/lajike kasvuturpeen ja Mustan mullan seokseen. Itäminen oli melkein kaikissa 100 % ja tapahtui 1-2 viikossa. Ainoa huonommin kasvuun lähtenyt oli Trepadeira do Werner, niistä iti vain 1. Mutta yhdelläkin pärjää, jos sen vaan saa pidettyä hengissä.

Lajikelistaus seuraavaksi. Se on kaikkea muuta kuin järkevästi laadittu. Kopsasin laiskuuksissani suoraan oman muistiinpanoni, poistin vaan omat tarkemmat merkintäni. Täällä on kuitenkin (pääsääntöisesti  ;) ) niin fiksua porukkaa, että tiedetään mikä on annuum ja mikä chinense tms.
Aji Benito
Aji Cereza
Aji Cristal
Aji Fantasy
Aji Limo
Aji White Fantasy
Bido Tacana
Bonda ma Jacque
Brasileira Marimbondo
Brazilian Starfish
Canario
Habanero Hot Chocolate 
Habanero Brown Large
Jalapeno Chichimeca
Jalapeno Craigs Grande
Kashmiri Mirch
Manzano Orange 300 000
Ñora
Pimento Sweet salsa pepper
Scotch Bonnet Red
Serrano del Sol
Trepadeira do Werner

Kuvia kotiviidakosta:

Manzano Orange, kerätty siemen. Jälkeläinen voi olla mitä sattuu.


Ñora on jälkimmäistä kylvösatsia.


Aji Cristal


Epäselvä kuva Scotch Bonnetista


Kotiviidakko

En olisi minä ellei olisi läjä muitakin taimia tulossa...

Yrttejä - sitruunabasilikaa, oreganoa ja punaista basilikaa näissä kuvissa.


Daaliat ovat nousussa.

No niin, nyt on säädetty kuvia. Toivottavasti nyt onnistui.

Tällä kaudella kasvatuspaikkana on pienehkö kasvihuone ja lämmin sekä suojaisa terassi. En usko, että tulen vieneeksi yhtään chiliä avomaalle viljelypalstalle. Jätän itselleni taimia 2 per lajike. Kunpa tämä kesä olisi parempi säiden suhteen kuin edellinen.
Toiset syövät elääkseen, toiset taas elävät syödäkseen.

NPhoBiaz

Valitettavasti kuvasi eivät näy. :(
Voit vapaasti mennä tuonne kokeilemaan, että miten saisit kuvasi näkyviin. Pyri saamaan [img]-tagien väliin linkki, joka alkaa "http://" ja loppuu tiedostopäätteeseen, esimerkiksi ".jpg". Html-tagit kuten <img> eivät toimi täällä.

Minerva

Kiitos. Tuota vähän pelkäsinkin. Säädän hetken ja yritän saada ne näkösälle.
Toiset syövät elääkseen, toiset taas elävät syödäkseen.

Wolfman

Lainaus käyttäjältä: Minerva - maaliskuu 26, 2016, 11:49:27 ap
Kiitos. Tuota vähän pelkäsinkin. Säädän hetken ja yritän saada ne näkösälle.


Nyt näkyy  :)

Minerva

huhtikuu 03, 2016, 19:47:34 ip #4 Viimeisin muokkaus: huhtikuu 04, 2016, 09:00:43 ap käyttäjältä Minerva
Tänään chilit pääsivät tilavampiin ruukkuihin. Osa rocotoista löysi itsensä amppeleista. Oli ihan viime hetket vaihtaa ruukkua. Juuria sai houkutella irtoamaan pienistä ruukuista jo ihan huolella.

On ihastuttavaa seurata tytärtä, jolle chilit ovat myös tärkeitä. - Äiti, tules katsomaan kuinka paljon Aji Fantasy on kasvanut. -Äiti, apua! Chilit ovat ihan kuivia, niitä täytyy kastella!
Olin tuosta pirpulista erittäin kiitollinen viime viikolla, kun hän huolehti chileistä äidin oksentaessa neljä päivää noron kourissa.
Sitten muutama kuva. En ole saanut otettua hyviä kuvia pitkään aikaan, enkä jaksanut vieläkään säätää valoa ynnä muuta. Mutta näkee noista vähäsen kasvun tilannetta.


Kaiketi Aji Cereza. Kävin jo kaksi kertaa katsomassa, että mikä se nyt olikaan ja en himskatti sentään muista vieläkään.


Ohan tässä näitä. Joukossa on kyllä muitakin kuin chilejä.


Habanero Hot Chocolate kaipaili jo isompaa tilaa ja parempaa multaa.


Taimitarhaa toisesta suunnasta


Manzano Orange amppeliksi päätyvässä ruukussaan.
Toiset syövät elääkseen, toiset taas elävät syödäkseen.

Rähinä-Reetta

Hyvältä näyttää kasvit, ja ihana apulaispuutarhuri siellä! ^-^ Meillä pitää jo teini-ikäiselle tarjota palkka tehdystä ylimääräisestä työstä.  ;D