heinäkuu 15, 2020, 06:00:49 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Jompen bonchit & bonsait

Aloittaja Jomppe, heinäkuu 18, 2015, 13:49:47 ip

« edellinen - seuraava »

Jomppe

heinäkuu 05, 2016, 21:50:54 ip #380 Viimeisin muokkaus: heinäkuu 05, 2016, 23:07:34 ip käyttäjältä Jomppe
Reissu tehty, sukuloimiset on suoritettu toistaiseksi. Ei pahoja yllätyksiä, Kumato, Sugar Rush ja Lemon Drop nuokkui veden perässä.
Kaksi chiliä kuitenkin joutui väistymään ja kolmas toipuu jos toipuu. Pahalle haisi. Joko arvaatte?

Juurimätä, oikein.
Aji Cristal ja Starfish heitti lusikan nurkkaan, ja Ojos de Pescado on taas alkupisteessä. Mitään takeita ei ole sen selviämisestä, mutta viimeiseen asti yritän.
Olisi pitänyt antaa vähän tarkemmat ohjeet akopille sisäkasvien osalta kuin "pari pientä lirausta". Ei siis millään muotoa anopin vika ;)
Nuo kaksi baccaa pitänee idätellä keväällä Autopotin täytteiksi. Sugar Rush sai tätä myötä armahduksen ja jää talvetukseen.
Se on muuten tartuttanut ekat podinsa ja on täydessä kukassa.

Parvekkeella tapahtunut paljon, podit turvonnert kunnolla ja uusia tarttunut roimasti. Kyllä tässä mennään likemmäksi kilon tuottoa näilläkin lähtökohdilla ja turhan säätämisillä.
Näyttänee siltä että Kumaton joutuu latvomaan parin viikon sisään, 7 terttua lienee tuolloin täynnä ja ehtinevät kypsäksi asti ennen hallaa.
Viime kesän farssia en mielellään toista. Kaikki runkotomaatit piti tuolloin kypsyttää sisällä.

Quintisho tarjoili ekat kypsät makupalat. Oikein hyviä, kirpsakoita ja jokseenkin makeita palleroita. Pienestä koostaan huolimatta mehukkaita, vähän kun olisi viinimarjaa puraissut.

Näyttää hyvältä, liian hyvältä ollakseen meikäläisen kätten töitä. Tällainen suhari kun olen.


Kuvia, vartokaatte, jos vaikka huomenna..?


Jatkoa:
Tuliaisina äiteeltä tuli useampi Palmuvehkan pistokas, sekä reissussa mukana kulkenut mangon sirkkataimi jota hän ei huolinut. Ymmärrän kyllä, kaikki oaikatmon täyttyneet viimeisen vajaan kahden vuoden aikana kukilla. Hyvä kun sekaan sopi.
Kaikki pääsi ruukkuun, ja katsotaan kuinka näiden kanssa käy. Vaimo kun tykkää palmuvehkasta niin pakkohan se on koettaa, vaikka tilaa chileiltä talvetuspöydällä viekin.

Salaatit ja yrtit kuivuivat pois, kuten oletinkin. Parvekelaatikot sai asukkaikseen koristechilit. Yhteen meni Black Pearl, Candlefire sekä Pretty Purple. Toiseen meni Explosive Ember, Numex Twilight sekä sisällä käsiin leivnnyt Bolivian Rainbow.
Viimeinen saa aurinkoisen kelin tullen harsot ylleen.
On muuten nätit laatikot nyt! Väriloistoa kerrassaan. Nätisti irtosi juuropaakutkin kokonaisena.

Jomppe

Noniin, kuvia pikaiseen räpsästy. Koittakaa saada selvää.Parvekelaatikot koristechileineen ja samettikukkineen.Sugar Rush ja Kumato. Ensinmainitussa pikaisella vilkaisulla noin viitisentoista pientä podinalkua, kukkia on ja tulee vielä mukavasti.Kumaton isoimmat molluskat.Lemon Drop on jo kiva pöheikkö, kun vain podit kasvaisi kokoa. Pieniä podinalkuja on kymmenittäin.Minipaprika Red ja toinen podi alkoi vaihtamaan väriä yön aikana. Kukkia takana piilossa vielä reilu kymmenkunta.Red Skin-paprika tuottaa myös salaattiaineksia. Yllättävänkin monta kun ajattelee kasvin ja astian kokoa.Jalapeno Hercules on vähän hontelo risu, mutta podeja on siinäkin jokunen jo tarttunut.Early Jalapeno taas on pieni ja tömäkkä pensas. Podeja ja pieniä alkuja on yhteensä n. 30. Jaksaa vielä jokusen kukan vääntää, sitten kai luulisi vauhdin hidastuvan.Piriz ja molluskat. Kasvatteli lomareissun aikana pisimmät oksat hyllyn säleiköstä läpi, mutta onnistuin saamaan ne sieltä pois vahingoittumattomana.Trepadeira do Werner on tuuhentunut kivasti, ja näyttäisi alkavan kukkimaan reippaalla kädellä. Lämpöä vain lisää, kiitos.


Sisäkasveista ei mitään järisyttävää muutosta, Quintisho leviää tasaiseen tahtiin ja kukkii yhtä lailla, Indian Chili Bullet kypsyttelee kymmenkuntaa podia ja Aji Fantasy on hontelo pitkä varpu. Tai pikemminkin heinä.
Lamppujen alla hengestään taistelee Ojos de Pescado, ja pisimpien oksien saksimisesta palautuu Aji Cachucha jossa yksi podi kiinni ;D
C.rhomboideum oli tehnyt n. 5cm pitkät juuret ja pääsi multaan eilen, topakkana tuo vielä on eli eiköhän selvinne. Tämä korvaakin sitten sen juurimätään menehtyneen emäkasvinsa.

Tuossapa taitaa sitten olla sisächilit tällä hetkellä, kun Aji Cristal ja Starfish kuoli pystyyn ja mätäni, ja kun tuo Bolivian Rainbow pääsi yhdessä muiden koristechilien kanssa parvekelaatikkoon.

Mutta, ei voi kauhalla vaatia jos lusikalla on annettu, eli näillä mennään ja ensi kaudelle Autopot sekä vähemmän kasveja pl. bonchiviritelmiä ja yrityksiä.


Jomppe

Pyh, pitkä kirjoitus hävisi bittiavaruuteen...

Lyhyesti; ekoja kypsiä maistellut useammasta kasvista.

Jomppe

Joo, pitkään taas mennyt ilman päivityksiä ja edes foorumilla ei ole tullut kuin pikaisesti pyörähdettyä.
Kesä on kiirusta aikaa lapsiperheessä 8)

Kasvit voi hyvin, maistiaisia on kypsyttämättä ainoastaan Jalapeno Hercules ja Sugar Rush. Paprikoista Red Skin.

Pellillinen on uunissa paraikaa kuivumassa, sekalaisia, lähinnä Lemon Droppia. Quintishoja on napsittu suoraan puskasta säännöllisesti. Menee talvetukseen tämä kasvi, sen verran hyviä pieniä palleroita  :)

Jalapeno Early ei mielestäni ole mitenkään hääppöinen, pizzan päällä menee mutta kaupan vihreät on melkeinpä paremman makuisia..

Piriz on hyvää. Suosittelen. Maultaan jokseenkin Trepadeira Wernerin kaltainen, mielestäni kuitenkin parempi. Makuasioita.

Sugar Rush on iso puska, pitkään pysyi tolkuissaan ilman tukemista, mutta nyt oli pakko. Naru kaiteen ympäri ja siitä kasvin ympäri. Saa nähdä riittääkö.
Tukeva ja stabiili, puumainen sekä satoisa. Jos maku on vielä jokseenkin hyvä niin menee jatkoon kyllä jo nuilla ensin mainituilla ominaisuuksilla.
Suu on tuohesta, vaikkakin sauhuttelun lopetuksen jälkeen on vähän palautunut ;)

Aji Fantasy on tappina, kasvatti taas hillittöntä lenkoa. Katsotaan ensi vuonna uudelleen.

Koristechilit pursuaa podeja, etenkin Candlefire, joka on TUPATEN täynnä podeja. Ei ole kaukana, että podien lukumäärä menisi yks-yhteen lehtien lukumäärän kanssa. Lopetti nyt kukinnan ja ekat podit alkaa olla kohta täysin kypsiä.

Aji Cachucha-bonchi voi paksusti. Kukkii mutta kukat olen nyppinyt pois.

C.rhomboideumin pistokkaat otti kaikki ja juurtui hyvin, kertaalleen latvottu. Seuraavista otan uusia pistokkaita ja kasvatan puskan kokoa, sekä vien jokusen syksyn miittiin halukkaille.


Tomaatit voi myös hyvin, joskin vähän on Tumbling Tom hidastellut. Kukkii kuin mahdoton, muttei kasvata itse tomaatteja. On sentään jokusen kypsän tarjoillut ja piiikkuhiljaa alkaa palleroita ilmestyä. Vaan aikaa ei ole hirmuisesti.
Menee talvetukseen joka tapauksessa. Pistokkaan siis napsaisen.

Kumaton pitkäksi pääseen varkaankin laitoin testimielessä kuppiin, foliota ympärille, ja viikossa oli senttiset juuret.
Moni on täällä kirjoitellut että ei ole saanut juurtumaan. Ettehän käytä valoa läpäisevää astiaa?
Valoa läpäisemätön muovimuki, päällä folio jonka läpi tökkään pistokkaan tuoreen imupinnan kanssa ja laimeaa lantaliuosta kuppi täyteen.


Kuvia, joo. Kunhan kerkiän.
Mökille huomenissa ja onkimaan taas lahnaa pakastin täyteen. On se meinaan uunikalana hyvää! :-*Trioniska

Elokuu 02, 2016, 22:00:33 ip
LainausKuvia, joo. Kunhan kerkiän.


Kiireitä pidellyt kuten muillakin?
Aloitteleva kasvattelija jolla mopo "voi" lähteä käsistä
http://chilimuistio.blogspot.fi/
Kaudet vuodesta 2014