toukokuu 30, 2020, 21:06:06 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Prunus -suku (mm. kirsikat, luumut, aprikoosit)

Aloittaja Cyradish, toukokuu 14, 2016, 13:05:51 ip

« edellinen - seuraava »

Cyradish

Olisiko kellään ollut kokemusta näistä?

Japanilaisen ruuan suurena ystävänä tulin hankkineeksi pari vuotta sitten Prunus Mumen, eli ume -hedelmän / japaninaprikoosin, siemeniä. Jos niistä ikinä saan hedelmää tuottavat puun, olisi lähinnä kokeilun vuoksi tarkoitus tehdä lempparilikööriä, eli umeshua. Suomesta saa kyllä umeshua, mutta se on vaivaiset 32e/l, kun sama tavara Japanissa on 8e/l. Kyllä syö ihmistä!

Samalla tilasin myös Prunus Aviumin, imeläkirsikan, siemeniä, koska kirsikat nyt vaan on parasta.

Molempia olen nyt pitänyt kosteassa mullassa jääkaapissa jonkun aikaa ja eilen pistin sitten kosteaan multaan ikkunalaudalle. Olen vain jostain puutarhafoorumilta lukenut, että kirsikka saattaa ottaa oman aikansa, ennenkuin sitä sattuu huvittaa itämään (esimerkiksi vuosi saattaa mennä...).

Kellään täällä kokemuksia itämisajoista? Tai jotain törkyhyviä vinkkejä näiden kanssa? Tai miksipä ei ihan pelkkää yleistä lätinää näistä? :)
Tuurilla ne laivatkin seilaa.

moritz

Terve

Bongasin japaninaprikoosin siemeniä etsiessäni kirjoituksesi. Olisin kiinnostunut mistä tilasit kyseiset siemenet, omat etsinnät eivät suoraan ole tuottaneet tulosta..? Tarve on jotakuinkin sama eli olisi mielenkiintoista joskus päästä tekemään omaa umeshua :)
Ja lähtikö tuo kasvamaan? :)