kesäkuu 01, 2020, 05:35:21 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Perulaisen keittiön tuntijoita?

Aloittaja Chilivaari, lokakuu 16, 2016, 13:09:23 ip

« edellinen - seuraava »

Chilivaari

Viime päivinä on kahdesti sattunut eteen juttuja perulaisesta keittiöstä. Villen keittiössä (Yle Areena) perulainen Suomessa asuva nainen selitti makujen perustuvan mietoihin chileihin, joita hänellä oli omasta Perusta tuodusta varastosta mukana muutama pussi. Yhdessä luki selvästi Aji Amarillo ja erään ruoan maun hän mainitsi tulevan "Ahi Amahiijosta".  Ääntäminen oli sen verran espanjalaista, että en heti ymmärtänyt. Reseptiosiossa ei chilejä ollut eritelty, Aji riitti määritelmäksi.

Aamulehdessä oli tänään juttu perulaisesta "huippukokista" (sellaisiahan ne aina on, kun Suomessa vierailevat), joka vannoi kolmen chilin ja tuoreiden raaka-aineiden nimiin. Mistään en löytänyt tarkempaa tietoa, mutta jollakin ulkomaisella sivustolla oli miehen reseptejä ja siellä mainittiin Aji Panca, Aji Amarillo-tahna ja rocotot.


Nuo ohjeet ja mielipiteet ovat lähellä omia mieltymyksiäni, mietoa, mutta maukasta. Löytyykö jostakin lisätietoa?

Tössö-64

Tuollaisen kirjan omistan. Jos englannin kieli on hallussa, niin suosittelen lämpimästi. http://www.adlibris.com/fi/kirja/peru-9780714869209

chilifellow

Perulainen keittiö on maukasta ja ruokien monimuotoisuus kiitettävää. Voikun helsinkiläinen ravintola La Morena jatkaisi jossakin muodossa. Heiltä olisi saanut myös eri Aji tahnoja lasipurkissa ostettuna.

Varsinkin Aji Amarillo tahna oli hyvää. 😋
# www.chiliyhdistys.fi / jäsen 058 #

Tössö-64

Olen tilannut ebay.de:stä Aji Amarillo-tahnaa ja rocoto-tahnaa. Molemmat ovat tosi herkullisia, suosittelen kokeilemaan. :thumbup:

Chilivaari

lokakuu 16, 2016, 17:31:51 ip #4 Viimeisin muokkaus: lokakuu 16, 2016, 17:36:31 ip käyttäjältä Chilivaari
Oletko katsonut, mitä ainesosia siinä tahnassa on?
Aji Amarilloa olen kasvattanut useina vuosina ja mieltynyt sen makuun, mutta tahnaa en ole tehnyt.
Aji Pancaa on meillä kasvanut myös, mutta ei nyt muutamaan vuoteen.


Edit:
Jaa, sisältö löytyi saksalaissivuilta: Chili, suola, sitruunahappo ja säilöntäaine.
Purkki 3€, postitus 12€.

Hubert

Tämä on mahtava sivusto. Paljon hyviä reseptejä ja monessa on reseptin lisäksi taustatarinoita.

http://perudelights.com/

Aji Amarillo pastea muuten tehtiin chilifesteillä yhdistyksen näytöskeittiössä.

Tössö-64

Tänä vuonna kun Aji Amarilo ei itänyt lainkaan ja Aji Panca ei ollut kasvamassa, piti pistää tilaus Ebay.de:n myyjälle latinando.de:lle. Eilen tuli taas kerran tuttua tavaraa: Aji Amarillo- , Aji Panca- ja
Rocoto-tahnaa kutakin neljä purkkia. Kaikki kotiovelle vain 51,87 eurolla.


Tänään tehdään Chupe de camarones-keittoa. Nam.