heinäkuu 11, 2020, 11:48:00 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Miten käyttää tylsiä paprikan makuisia chilejä?

Aloittaja Luky, lokakuu 19, 2016, 17:09:06 ip

« edellinen - seuraava »

Luky

Ostin kokeiluksi kahta lajiketta, joita en ole aiemmin kokeillut:

-Rocoto Riesen Geld
-Turbo Pube

Molemmissa tuntuu olevan potkua ihan sopivasti, mutta maku on molemmissa aika tylsä "paprika", kun aiemmin olen käyttänyt lähinnä habaneroa ja cayenneä, joiden maku on hedelmäisempi ja parempi.

Joten onko joku keksinyt, miten tylsiä paprikanmakuisia chilejä kannattaisi käyttää, muuten kuin vain potkun antamiseen? Voiko niistä tehdä esim. jotain hyvää kastiketta tai jotain, joka parantaisi niiden makuakin?

Maikeli

En osaa mitään suositella, mutta en itse ainakaan ole ikinä niin maukasta paprikaa maistanut, kuin mitä  omat Turbo Pubet ovat. Todella hedelmäinen ja mielenkiintoinen maku. Ensi kaudeksi tulee 4 eri rocotoa...nam

Trioniska

Turbo pube on tuommoinen makustelu snack chili voi iskeä vaikka kahdet kappaleet sellaisenaan silputen jauhelihaspagetin sekaan niin tulee miellyttävää makustelua.

Toki tuo Riesen olisi elementissään täytettynä "normipaprikana" juustoa, jauhelihaa, pekonia millä nyt haluaa lisätä makua pohjavireeseen

Pubeista toki aina mustat siemenet pois että ei käy kovien siemenien kanssa ongelmia.

toki johonkin chinense pyreeseen tai soosiin antamaan loivempaa ja täydempää poltetta?
Aloitteleva kasvattelija jolla mopo "voi" lähteä käsistä
http://chilimuistio.blogspot.fi/
Kaudet vuodesta 2014

Whili

Pubet pitää olla todella kypsiä että maku on kohdallaan.
Parhaimmillaan ovat kun rupeavat hieman pehmenemään ja tipahtavat itsestään puusta.  :D

Turbo pube on maukas lajike, mutta tuo keltainen RR on, kuten Trioniska sanoi, parhaimmillaan täytettynä.

Luky

Kypsemmissä (siis silleen, että alkaa tuntumaan jo kunnolla pehmoiselta ja kuori on ryppyinen) Turbo Pubeissa alkaa olemaan makua, joskin aika hienovaraista, mutta vähän raaemmat on aika paprikamaisia.