syyskuu 18, 2019, 10:06:03 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Mustat pisteet lehdissä

Aloittaja miimoi, marraskuu 15, 2016, 17:41:28 ip

« edellinen - seuraava »

miimoi

Eihän tää vaan oo ripsiäisen paskaa? Mitään suurempaa liikettä en silmällä nähny. Joissain lehdissä on noita pisteitä enemmän jossain vähemmän tai ei ollenkaan. Vai olisko banaanikärpäsen paskaa...niillä oli syksyllä invaasio meillä.

http://aijaa.com/Tsyh6I

Maikeli

Kyllähän tuo vähän siltä itseltään vaikuttaa. Onko pahimpien täpläkeskittymien ympäriltä alkanut lehti ikään kuin kuivumaan ja ohentumaan? Kovasti samalta näyttää, kuin omissa kasveissani. Ripsiäisten toukat voivat olla todella pieniä, kannattaa ottaa pahiten täpliintynyt lehti irti ja tutkia kunnolla luupin tai suurennuslasin kanssa kirkkaan valon alla. Niitä voi löytyä sekä ala- että yläpuolelta lehteä. Mulla näköjään vaikuttanut aika paljon, kun ostin ilmankostuttimen pöhisemään kasvien juurelle. Ripsiäisiä ei ole enää juurikaan löytynyt ja lehdetkin alkavat taas pysyä kiinni. Silti pitää varmaan kohta kerätä loppu sato pois kasveista ja myrkyttää ne kunnolla, kun pitäisi saada uudet itämään pikapuoliin. Varsinkin rocotoilla alkaa kohta olla kiire jo, mutta en halua uusia tulokkaita laittaa ripsiäisten syötäväksi enkä myöskään myrkyttää kasveja ennen sadonkorjuuta...

miimoi

Löyty pistokkaan lehdestä. Muissa puskissa ei juuri täpliä ole. Täytyy tutkia tarkemmin tuota pisteistä lehteä. Harmi vaan ku ei oo kunnon suurennuslasia.