kesäkuu 03, 2020, 18:03:07 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Kookoskuitu överit.

Aloittaja ZiliVille, maaliskuu 30, 2017, 12:35:54 ip

« edellinen - seuraava »

ZiliVille

Morjes..

isompaan ruukun vaihdon yhteydessä oma Bangalore Whippet's Tail sai nähtävästi överit ja alkoi tehdä näppyjä ja ''hilseillä'' lehtien alta... lopulta osa lehdistä jopa tippui pois.

Kasvi on jo n.25cm, hyvin haarautunut ja tehnyt useita nuppuja. Kysymys kuuluukin että auttaisiko nuppujen pois nyppiminen mitään että saisi kasvin pelastettua?

Muut lajit ovat aivan kunnossa vaikka samalla lannoitevedellä ne kastelin. ilmeisesti oli liikaa kookoskuidussa jo oleva alku lannoite  :'(

Vuorikaskas

maaliskuu 30, 2017, 12:46:31 ip #1 Viimeisin muokkaus: maaliskuu 30, 2017, 12:50:46 ip käyttäjältä Vuorikaskas
Missä oloissa ne kasvaa? Ja minkälaiset ovat kaikki vaiheet olleet. Lannoitukset, purkit ja kaikki.      Ilman tarkempia tietoja on aika turha arvailla monista mahdollisuuksista. Kuvastakin voisi päätellä monenlaista.

Nupuista ei mitään haittaa ole ja olen kokenut ettei niitten nyppiminen vaikuta sitä eikä tätä.  Joskus on kuitenkin tuntunut, että nyppiminen aiheuttaa uusien syntymistä vaan  enemmän, minkä uskonkin olevan oikea ja oleellinen  havainto:  Kasvilla voi olla geneettinen taipumus varmistella edes muutaman siemenen syntymistä jo varhaisessa vaiheessaan.  Tätä voi edesauttaa myös huonot kasvuolosuhteet.

Vuorikaskas

Se on kuitenkin oleellinen havainto, että eri lajit ja lajikkeet kasvavat ja voivat eri lailla samanlaisissa oloissa. 

ZiliVille

ATAMin BcuzZ A, B ja boosteria käytän lannoitukseen ja maito purkista 6,5L ruukkuihin siirsin. 300w ledi panelin alla tuo on majaillut. Nyt siirsin sen ikkunalaudalle missä on 65w ESL, jos siinä sais vähän enemmän valoa.

Vuorikaskas

maaliskuu 30, 2017, 16:59:44 ip #4 Viimeisin muokkaus: maaliskuu 30, 2017, 17:04:39 ip käyttäjältä Vuorikaskas
Minulla ei ole kookoksesta kokemusta. mutta ihmettelen jos sitä myydään kovin vanhasti lannoitettuna.

Mainitsemastasi lannoitteestakaan en tiedä.  Mikä sen annostuskaan mahtoi olla. Ja miltä kasvit mahtoivat näyttää maitopurkeissa ja millä tahdilla siellä kasvoivat.

Ehkä muut jatkaa.  En minä osaa kuin kysellä.  Esim  kuvien perään...


Vuorikaskas

maaliskuu 30, 2017, 17:52:58 ip #5 Viimeisin muokkaus: maaliskuu 30, 2017, 19:18:21 ip käyttäjältä Vuorikaskas
Sää oletkin lähettänyt kuvia aiemmin, huomaan. http://chilifoorumi.fi/index.php?action=profile;area=showposts;u=13550

Kyllä ne paljon kertoo olosuhteista. Ja kasvien väri ja muu sanoo että tuo on ollut melkeinpä tehokasvatusta, jolloin ei ihme jos jokin lajike siellä oireilee.   Se on varmaan hyvä indikaattori jatkolle, ettei käy pahasti. "Täysillä" kasvattaminen on aika riskaabelia. Laji on kumminkin verraten hidaskasvuinen.

ZiliVille

Joo kuvia ei oikeen enään ole, sillä leikkelin huonot lehdet pois etteivät turhaa varjosta ''terveitä'' ja ajattelin nyt antaa kuivua ja kastella pelkällä vedellä muutaman kerran.

Pitää toivoa että tuo tuosta virkoaa.

sorrii

Mä olen kasvettanut monta vuotta suurimman osan taimistani kookoksessa [nykyään jatkettuna 1/4 perliitillä] ja lannoitteena sama B'cuzz, vaikkakin boosterien oon antanut olla kaupan hyllyllä.

Aika vahvasti olen lannoitellut ja heti sirkkavaiheen jälkeen alkanut lannoittaa EC 1.6 joka tulee laittamalla molempia lannoitteita [A+B] ~2.5ml/l .. Joskus olen kokeillut ihan mututuntumalla vaihdella niiden A'n ja B'n suhteita, eli antanut kasvuvaiheessa A'ta enemmän [=typpeä] ja kukittaessa B'tä enemmän [=kaliumia] ... Sellaista sekoilua josta ei voi tehdä päätelmiä  ::)

Minä olen pitänyt kookoksessa ne aika märkinä kokoajan liikkuvan elämäntapani takia ... siis silloin ennen, kun eukko asui Helsingissä. Edelleen on tapana, että laitan ruukkujen pohjalle parin sentin kerroksen hydrosoraa jolloin voin jättää alusastiaan vettä lillumaan, kun oon pitempään pois. Ei ole ollut ongelmia. Siksi juuri olen alkanut kookosta alunperin käyttämäänkin, ettei ylikastelun vaaraa juuri ole! Toki oon törmännyt joillakin lajeilla siihen, että ne eivät pidä niin märästä. Yleensä pienet annuumit ainakin kärsivät märästä. Birds Eye Babya en ole saanut koskaan itua pitemmälle ...  :-X
"Vietnamin Mummon Chili" samoin innostui kasvamaan paljon paremmin kun pidin kuivempana ...

Valmiiksi lannoitetut kookokset vähän epäilyttää, enkä niitä käytä. Joskus kokeilin Vapaavalinnan [=Tokmanni] kookosta, mutta taisin senkin sekoittaa tavalliseen kun huomasin sen lannoituksen.

******************

Jos epäilet överiä kookoksessa, niin huuhdo sitä alustaa kunnolla laskemalla vettä läpi reilusti. Kookoksestahan se liika vesi valuu nopeasti pois. Sitten kun kuivuu, niin normi lannoitus taas.

************

Itselläni on pari viime kesän Ajia talvehtimassa ja talven sato lopuillaan nyt. Ne ovat samoissa Autopotin ruukuissa missä kasvoivat kesällä mökillä. Oon talvella antanut rutiinilla samaa lannoitettua vettä kuin aina, ja huomasin erityisesti Lemondropilla, että alkoivat lehdet mennä vaaleiksi ja laikukkaiksi. Laskin sitten kunnolla puhdasta vettä läpi ja mittasin EC'n valuneesta vedestä. Se oli ~4, eli reilusti puolet liian vahvaa. Liottelin pariinkin kertaan ne sitten vedellä ja käytin Canna Flush -nimistä litkua jota myytiin joskus pilkkahintaan pois Pavunvarressa.
Nyt nuo kasvit alkavat taas tekemään uusia terveitä latvoja ja on taas luvassa satoa kesälläkin mökillä. Se olisi aika tylsää mökkioloissa, kun pitäisi odotella tuoreita chilejä syksyyn, kun kesä on jo ohi ...
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`