helmikuu 28, 2020, 14:15:04 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Jone1970 viides kausi 2017

Aloittaja Jone1970, tammikuu 03, 2017, 01:33:48 ap

« edellinen - seuraava »

Jone1970

Vuorossa kausi numero 5. Luvassa on ihan perussettiä sillä ajatuksella että pienemmällä määrällä puskia saadaan paremmalla hoidolla suurempi sato! Viime kauden Equador-teema (pubeja) lässähti heti alkuunsa mahojen siementen vuoksi, joten tämän kauden lajikkeissa on pubeja ainakin kolmannes. Loput ovat chinensejä sekä baccoja ja ehkäpä mukaan mahtuu muutama Thai-chilikin. Mitään uusia siemeniä en ole ostanut, enkä osta.

Laitoin ensimmäiset siemenet tulille tapaninpäivänä. En jaksanut viritellä idätyslauttaa vaan leikkasin muovialustasta, jossa on 77 kivivillakuutiota 2 x 8 kuution kokoisen palan, jonka laitoin halvan "minikasvarin" sisään. Siemenet (1 - 4 per lajike) laitoin kivivillakuutioden päälle ja minikasvarin pohjalle reilun sentin vettä. Itäneet siemenet laitetaan aikanaan jokainen omaan kivivillakuutioonsa ja itämättä jääneet on helppo nostaa kuution päältä pois. Minikasvari on valaistu ja lämmittetty 14 tuntia vuorokaudessa. Lämpötila minikasvarin sisällä nousee parhaimmillaan liki 30:n asteeseen ja tippuu alle 20:n yöllä kun valaistus ja idätysmatto ovat pois päältä. Ilmankosteus systeemin sisällä hipoo varmasti sataa. 

Ensimmäinen siemen (Scotch Bonnet Red by Fatalii) iti alle vuorokaudessa, ja pääsi sirkoille alle viidessä vuorokaudessa. Iloisempi yllätys oli kuitenkin se, että sekä PI 355812 että Giant Rocoto itivät viritelmässäni vain muutamassa vuorokaudessa. Ovat varmasti omassa hoidossani nopeimmin itäneitä rocotoja ikinä.

Taimien valaistuksesta vastaa edelleen itse rakentamani valaisimet 30W Bilteman ESL-lampuilla. Bilteman laadusta voi olla montaa mieltä mutta tosiasia on se että nämä aikanaan muutaman euron maksaneet ja monta vuotta kestäneet lamput ovat pitkäikäisimmät omistamani ESL:t ikinä! Harmi ettei noita enää saa. Ajatuksena on siirtyä pikkuhiljaa LED-lamppujen käyttämiseen ja senpä takia tilasin Amazon.de:stä "corn led"-tyyppisiä lamppuja 4 kpl (https://www.amazon.de/gp/product/B01L1LYVKG/ref=oh_aui_detailpage_o00_s00?ie=UTF8&psc=1). Nähtäväksi jää kuinka hyviä ovat.

Mikä ei tapa sattuu ihan hel*etisti.

Jone1970

Kauden alusta on nyt tasan 15 päivää. Siemeniä on laitettu tulille tähän mennessä 35 kpl, ja itämisprosentti on 75:n kieppeillä. Sirkoille on itäneistä ehtinyt 17 siementä, joten ihan kelpo alku kaudelle. 

Lopullista kasvatuslistaa en ole vielä pistänyt kasaan, mutta toistaiseksi se näyttää tältä:

C.chinense

  • Orange Habanero

  • Fatalii

  • Scotch Bonnet Red

  • CGN21500

  • Harold St. BartsC.pubescens

  • Locato

  • Guatemalan Orange

  • Giant Rocoto

  • PI355812

  • CanarioLoput lajikkeet valitaan ja pistetään itämään joskus kuun loppupuolella.

Toistaiseksi taimet ovat vielä pelkällä vedellä mutta tarkoitus olisi aloittaa lannoitus miedolla Flora Micro/Mato-kombolla kohtapuolin. Miksi kalliita Flora-litkuja? No koska niitä sattuu nurkissa olemaan.

Lopuksi vielä pari fotoa. Koska tältä foorumilta on likipitäen mahdotonta löytää alkutalvesta kuvia sirkkalehtisistä taimista päätin kantaa korteni kekoon, ja täyttää tuota puutetta omalla vaatimattomalla panoksellani...  ::)
CGN21500:n ensimmäinen varsinainen lehtipari on jo näkyvissä.


PI355812:n pentu


Minikasvariviritelmä kivivillakuutioineen
Mikä ei tapa sattuu ihan hel*etisti.