helmikuu 25, 2020, 17:01:24 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Maukkaita, persoonallisia chililajikkeita etsitään

Aloittaja Raineri Sipinen, helmikuu 22, 2017, 08:06:38 ap

« edellinen - seuraava »

Raineri Sipinen

Terve! Chiliharrastus lämpenee kovaa vauhtia uudestaan viime keväänä valmistuneen kasvihuoneen innoittamana. Hieman hakua täällä palstalla tehneenä olen joitakin otsikon mukaisia chililajikkeita yrittänyt löytää. Tarkoitus olisi siis otsikon mukainen. "Pienen" itämisvaiheen onnettomuuden jälkeen jälkeen on tämä kausi osittain menetetty, mutta jotakin kuitenkin säilyi. Ilmeisesti ( :D) mnulta löytyy tällä hetkellä Rocoto, Lemon Drop, Aji Cristal ainakin. Lisäksi toivottavasti White Fatalii, tai Habanero Orange, mutta voi olla myös jotain muuta. Nuo lajikkeet itse Fataliin kuvausten mukaan valitsin otsikon mukainen ajatus päällimmäisenä.

Lemon Drop noista on itse kasvatettuna ainut ennestään tuttu ja sitä on tullut käytettyä kala-, ja kanaruuissa.

Jos saisi suosituksia vaikkapa viidestä lajikkeesta, niin voisi tulevaan valmistautua jo pikku hiljaa ainakin ajatuksissa. Tuolta lajikuvauksista löysin kiinnostavaksi Harold St. Bartsin. Ja Chili-Ilen videoista heräsi kiinnostus Hainan Yellow Lanterniin, jota toivottavasti joskus saa kokeilla. Jotenkin itseä myös kiinnostaa muun, kuin punaisen, väriset chilit - vaikka onhan  niitä noissa ed. mainituissakin. Starfish ja Haba Brownia on joskus ollut kasvatuksessa. Ja vielä jos kriteereitä miettii, niin tulisuudeltaan ehkä tuon Lemonin taso olisi mukava. Kiitos vastaajille etukäteen!

PP

Rocotoja on turhan myöhäistä idättää, mutta jos saat jostain Peru Cuscon taimena, kannattaa kokeilla. Podit on isoja ja keltaisia ja potkua riittää rocotoksi paljon.

Mikähän se Rocoto on? Fatalii ei myy mitään pelkästään sillä nimellä.

Jos miedot kiinnostaa, Pink Habanero on ehdottomasti kokeilun arvoinen. Näyttää ja maistuu Habanerolta mutta tulisuutta ei ole juuri lainkaan.

Raineri Sipinen

Lainaus käyttäjältä: PP - helmikuu 22, 2017, 14:47:56 ip
Rocotoja on turhan myöhäistä idättää, mutta jos saat jostain Peru Cuscon taimena, kannattaa kokeilla. Podit on isoja ja keltaisia ja potkua riittää rocotoksi paljon.

Mikähän se Rocoto on? Fatalii ei myy mitään pelkästään sillä nimellä.

Jos miedot kiinnostaa, Pink Habanero on ehdottomasti kokeilun arvoinen. Näyttää ja maistuu Habanerolta mutta tulisuutta ei ole juuri lainkaan.


Kiitos vinkistä!

Rocoto on Red Peruvian.

akselsson1

Kuullostaisi siltä että olisit mahdollisesti ajien perässä. Sieltä löytyy monia hyviä ja satoisia lajikkeita. :) Erikoisempia siellä esim Quintisho.  ???
I have no idea what I'm doing, but I am!

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: akselsson1 - helmikuu 23, 2017, 21:11:53 ip
Kuullostaisi siltä että olisit mahdollisesti ajien perässä. Sieltä löytyy monia hyviä ja satoisia lajikkeita. :) Erikoisempia siellä esim Quintisho.  ???


Quintisho on koettu. :) Se on aika epätavallinen, puolivillihkö baccatum, jonka makuun ei itse oikein ihastunut. Jännän erilainen bacca kyllä. Jos mennään baccojen ulkopuolelle, Poblano on maultaan varma valinta. Jigsaw on niin omaa maailmaansa, että se on suoranainen kansallisvelvollisuus kokeilla! :)  Purira ja Goat's Weed ovat taatusti persoonallisia. Muitakin kiintoisia ja hyviä löytyy joka lajileiristä.

chilifellow

helmikuu 24, 2017, 12:42:44 ip #5 Viimeisin muokkaus: helmikuu 24, 2017, 12:45:37 ip käyttäjältä chilifellow
Maukasta ja hyvää. C.b. Aji Habanero. Tätä on kiva rouskuttaa tuoreeltaan. Suhkoht nopea kasvaa ja podittaa.  :chili:
# www.chiliyhdistys.fi / jäsen 058 #

Vuorikaskas

helmikuu 28, 2017, 08:55:31 ap #6 Viimeisin muokkaus: helmikuu 28, 2017, 10:35:49 ap käyttäjältä Vuorikaskas
Viime kesän uusi tuttavuus, Peruvian Giallo Arancio, on uusi baccatum suosikkini.  Hedelmäistä kuivattuna.  Kivan väristä.  Oli kaksi yksilöä ja toisella oli toisenlainen oranssin sävy.   Mukavasti erilainen kuin Lemon Drop, jota aina edelleen mulla kasvaa, vaikka yhtäläisyyksiäkin on.    https://www.google.fi/search?q=Giallo+Arancio&client=firefox-b&biw=2560&bih=1329&source=lnms&sa=X&ved=0ahUKEwixz9f8l7LSAhXBCywKHfzBBb8Q_AUIBygA&dpr=1 

Trepadeiraa Werner oli mahtava elämys kunhan tuli kunnolla kypsäksi.  Ja oli todella satoisa ja kiva ruukussakin.   Piriz hyvin paljon vastaava.  Molemmat raakana oli ihan popsittavia mietoja, mutta tosiaan kypsänä tuli huikea aistikokemus.   Nämäkin pääsi jatkoon.  Nämä on ulkonäöltään ihan toisenlaisia kuin LD ja PGA.  Piriz lie pitemmälle jalostettu monenvärisin hedelmin jotka kuitenkin kypsyvät samaan väriin kuin TW.  Ei näitä erota ulkonäöltä toisistaan ennen hedelmäntuottoa ja silloinkin vaikea erottaa kypsin hedelmin.


Chinenseosastolta nostan esiin Harold Bartin Greenin, jonka kypsyyttä sai hiukan opiskella ja tarkkailla koska väri on vihreä, mutta lopulta osoittautui mielettömän maukkaaksi.  Oli jo kolmas kesä kun sitä yritin kasvatella ja nyt vasta onnistui.  Rehevä ja isohko chinense siitä paljastui (ainakin isompi kuin mitä Naga Morishia olen saanut kasvamaan).  Jostain syystä tavallisen värinen versio siitä ei menestynyt vieläkään kypsäksi asti eikä se muutenkaan tuntunut olevan aivan yhtä elämänvoimainen.  Vihreässä sävykin kyllä tietenkin muuttuu silleen ovelasti kuultavan tummaksi. Lainaus käyttäjältä: Raineri Sipinen - helmikuu 22, 2017, 08:06:38 ap
"Pienen" itämisvaiheen onnettomuuden jälkeen jälkeen on tämä kausi osittain menetetty, mutta jotakin kuitenkin säilyi.


Ole kuulolla maaliskuun loppua kohden, huutokauppaa tiedossa.  http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=5592.msg337941#msg337941  YV:kin toimii.

unenkuva