tammikuu 27, 2021, 13:02:46 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


PP:n 2017-2019 (Homeiset rocotot 2017 ja vähemmän homeiset sen jälkeen)

Aloittaja PP, maaliskuu 13, 2017, 21:55:11 ip

« edellinen - seuraava »

PP

Ketä tulossa lauantaina Kallioon?

https://www.facebook.com/events/208883872960054/

Jos vaan onnistun olemaan mokaamatta savustimen kanssa, tuolla on myynnissä 5 kg niin hyvää lihaa, että moni ei ole maistanut sellaista.

aphertti

Vois koittaa houkutella duunikaverit safkikselle 👌


Sent from my iPhone using Tapatalk

chilifellow

Uudenmaan alajaoston tuntien. Ruoka tulee olemaan jopa erinomaista ellei taivaallista. Rocotoja käytetään antimissa. 🍴
# www.chiliyhdistys.fi / jäsen 058 #

PP

Laitetaan tuommonen, kun ei muuta ehdi. Siinä on viime viikon lämpötila kasvarista.


Viikko 20 eli 15.-21.5. kasvihuoneessa pikkukasvarin hyllyllä.

Eilen purin pikkukasvarin pois ja kannoin melkein kaikki loput rehut tallista kasvariin. Kaksi rocotoa ja kaksi chinenseä on vielä NFT:eissä monimetallin alla.

Chiliharri

Hyvin näkyy tuo lämmityksen aiheuttama "sahaus" tuossa käyrässäsi. Odotan kyllä innolla, kun tuo minun palikka saapuu.

PP

Pari päivää meni niin, että hyvä kun muisti kastella chilit. Vedettiin töissä minun johdolla sellaiset BBQ-setit, että ihan heti ei tule isompia. Tuo albumi on ainakin jonkin aikaa julkinen.

https://www.facebook.com/markushaapala/media_set?set=a.10154617921446439.1073741831.695381438&type=3

TheTäti

Lainaus käyttäjältä: PP - kesäkuu 03, 2017, 01:52:44 ap
Pari päivää meni niin, että hyvä kun muisti kastella chilit. Vedettiin töissä minun johdolla sellaiset BBQ-setit, että ihan heti ei tule isompia. Tuo albumi on ainakin jonkin aikaa julkinen.

https://www.facebook.com/markushaapala/media_set?set=a.10154617921446439.1073741831.695381438&type=3


Hyvältä näyttää ...😀

PP

Pikaräpsy kasvarista aamulla.Ei noilla kuuhun mennä, mutta eiköhän sieltä tule loppukesästä ja alkusyksystä podi poikineen. Rocototkin on vielä tuolla, koska kasvarin lämpötilat on pysyneet niillekin suotuisina eikä ulos ollut järkeä siirtää. Nyt pitää saada ne ulos ja Blumat-systeemi käyntiin.

karvainen

Hyvältä näyttää, alkukesä ollut surkea, toivottavasti kesä jatkuu toisesta päästä pidempään.

PP

Kesä ei ole jatkunut järin lämpimänä, mutta rehut kasvaa ihan OK. Ainakin suurin osa.


Rocoto Brown Large ei ole ruskea eikä iso. Lisäksi monet podit mädäntyy päästä. Muut rocotot on OK, joten en usko, että olisi kyse ainakaan lannoitusongelmasta.


Se ei ole kasvanutkaan juuri yhtään kuukauteen ja eikä ole oikein terveen näköinene. Uusi kasvu on toistaiseksi hyvän näköistä, mutta sadon suhteen on jo aika myöhäistä.


Montufarista ei tarvi valittaa tänäkään vuonna. Tässä on kaksi taimea samassa, mutta toinen yksittäinenkin on hyvässä tahdissä (paitsi niille, joille rocoto on myöhässä ellei juhannuksena ole kypsiä podeja grilliin).


Tumbling Tomit sopii tosi hyvin Suomen kesään, jopa tällaiseen viileään.

Kasvarista kuvia joskus myöhemmin.

PP

Meinasi taas unohtua. Ehtisikö joku innokas ja avulias käydä täyttämässä säiliöitä ja kastelemassa pari irtokasvia noin viikon päästä? Riippuen keleistä ja lomareissun pituudesta pitäisi käydä kerran tai kaksi. Palkkana kasvarin tuotantoa nyt tai myöhemmin, kun chiliä kypsyy enemmän, ja rahallisestikin voin korvata.

PP

Eikö ole ketään joutilasta kastelemaan?

Tässä vähän rääpäleitä kasvarista.


Ei ole viidakkoa.


Aji Cristal ja Sugar Rush.


Congo. Pitkään pienessä ruukussa kärsinyt ja puolukoista päätellen myös viileistä keleistä.


Tomaatit on ihan hyvän näköisiä. Olen pitänyt kasvuston ilmavana ja se näyttäisi auttaneen, koska raakileita ja kukkia on reilusti.


Murkuloita.


Black Cherry, ehkä paras tomaatti ikinä.

Trioniska

Lainaus käyttäjältä: PP - heinäkuu 18, 2017, 12:48:37 ip
Eikö ole ketään joutilasta kastelemaan?


Vähän on etäisyyttä mutta jos lähempää ei ehdokkaita löydy niin voisihan sitä käydä pyörähtämässä kerran tai parikin.

Pidä minua toki varalla jos muita ei tarjoudu. Niin ei lomalla tarvitse sinun ainakaan chileistä huolehtia luinka voivat.
Aloitteleva kasvattelija jolla mopo "voi" lähteä käsistä
http://chilimuistio.blogspot.fi/
Kaudet vuodesta 2014

PP

Eipä ole tullut juuri kirjoiteltua. :)

Samaa vanhaa sillä poikkeuksella, että kaikki on pahastui myöhässä. Rocotoja on varmaan vieläkin enemmän raakana kuin kypsänä tai poimittu.

Kaikki tomaatit meni tänä vuonna täysin pieleen. Ei kasvun puolesta vaan siksi, että heinakuun lopusta alkaen kypsyvät tomaatit alkoi järjestään homehtua ja pilaantua heti kypsymisen jälkeen. Näin sekä ulkona että kasvarissa. Sama home ei onneksi vaikuta chileihin.

Jame

Komppaan niin PP:tä kuin NPhoBiaz:takin. Kesä oli mitä oli eli kasvu oli hidasta ja kankeaa eli. Kausi oli siis syvältä ja poikittain.

Omat kasvattelut rajoittuivat AD2017 työkaverilta saatuihin ylijäämätaimiin, kiitos kissanpentujen Nipsu & Chili (lasten keksimä nimi   ;D). Kasveja oli yhteensä vissiin 10, ja ainut mistä on tullut toistaiseksi kypsiä podeja on Mini Rocoto. Montufar, Peru Cusco ja Red Peruvian vielä kypsyttelevät podejaan autotallissa. Jos hyvin käy niin kokonaissaldo voi kohota lähelle kiloa. Onneksi oli aiemmilta kausilta kuivachiliä, pakastechiliä, paholaisen hilloa, etikkachiliä jne.

Lähdetään siis siitä, että ensi kausi ei voi mennä huonommin. Jeweltä tilatut siemenetkin saapuivat tänään, HYL:in kaupallistamista odotellaan jne.
Failure is simply the opportunity to begin again - this time more intelligently.

Chiliharri

Lainaus käyttäjältä: PP - lokakuu 18, 2017, 11:58:52 ap
...
Kaikki tomaatit meni tänä vuonna täysin pieleen. Ei kasvun puolesta vaan siksi, että heinakuun lopusta alkaen kypsyvät tomaatit alkoi järjestään homehtua ja pilaantua heti kypsymisen jälkeen. Näin sekä ulkona että kasvarissa. Sama home ei onneksi vaikuta chileihin.


Sain ainoat tomaatit kahdesta Gerdeners Delight kirsikkatomaattiruukusta kasvarissa. Sen sijaan tuo piffi kasvattelee edelleenkin noita mokkuloitaan tuolla kasvarissa ilman ensimmäistäkään kypsää.
Kohta lopetan lämmityksen. Joo, tuo harmaahome  :thumbdown:. Mulla se iski chileihinkin syyskuussa.
Lisäsin sen jälkeen lämmitystä kasvariin kuivauksen takia, ja sumuttelin vetyperoksidiakin. Kyllä sillä jonkinlaista ensiapua sai pahimpiin homepesäkkeisiin.

PP

Eipä olle tullut juuri päiviteltyä. Kausi loppui vasta pitkällä joulukuussa ja puoliraakana poimittuja on vieläkin viileässä. Mitähän niillekin tekisi. En punninnut kaikkea, mutta kokonaissato on jossain pitkällä yli 20 kg. Rocotoja ainakin 18 kg ja muuta 5-6 kg.

Tämän vuoden rocotot on sirkoilla ja menee tänään lautalta purkkeihin. Jospa ne kasvaisi nyt hyvin eikä tarvisi NFT:tä keväällä. En taida tehdä ollenkaan päiväkirjaa, koska tulossa on kevyempi kausi eikä päiväkirjaa jaksa kuitenkaan päivittää kun ei ole uutta sanottavaa. Rocotoja laitan normaalisti, mutta muuta korkeintaan viisi lajiketta. Jospa kerrankin jäisi kunnolla tilaa tomaateille.

PP

Taidanpa jatkaa tämän vuoden vähät jutut laiskasti viime vuoden päiväkirjaan.

Rocotot (6 lajiketta) on hyvässä vaiheessa 10-15 cm korkeina ja osa haarautuneina. Muut on vasta lautalla, jossa on vain viisi lajiketta ja siihen jää. Jostain syystä muut itää paljon hitaammin kuin rocotot joulukuussa ja vasta Sugar Rush on sirkoilla reilussa viikossa.

PP

huhtikuu 23, 2018, 14:56:55 ip #38 Viimeisin muokkaus: huhtikuu 23, 2018, 19:41:56 ip käyttäjältä PP
Huikea tahti mulla täällä. Kaikki kasvaa OK, joskin baccat ja yksi ainoa chinense tuli laitettua vähän myöhään. Ei jaksa ja ehdi laittaa tänne vanhan toistoa, mutta jos katsotte chiliyhdistyksen instagramia niin nehän on lähinnä minun juttuja. :D

Viime viikon lämmöt kasvarissa näytti tältä. Anturi siirtyi kolmantena päivänä ruukusta ylä"hirren" alle, mikä nosti ehkä vähän paisteajan lukemia.

Jos kuva näkyy kaikille, se tarkoittaa, että Firefox-kikka toimii edelleen.

Huru-ukko