kesäkuu 01, 2020, 05:00:37 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Makua kiinalaiseen chilikastikkeeseen?

Aloittaja johniemi, toukokuu 03, 2017, 21:31:04 ip

« edellinen - seuraava »

johniemi

Paikallisessa kiinalaisessa ravintolassa on mahtavan makuista chilikastiketta, todennäköisesti itse tehtyä. Chili on siinä pienenä murskeena öljyssä ja haluaisin nyt selvittää mikä voisi olla se salainen ainesosa joka tekee tästä niin hyvän makuisen. Hankala varmaan tätä kautta kertoa miltä tuo maistuu mutta jos joku kokki tai kulinaristi edes arvaisi niin siitä voisin lähteä kokeilemaan. Chilikastikkeessa on mielestäni voimakas suolainen/umamin maku. Voiko olla kalakastike / osterikastike? Jostain muistelen kuulleeni että mustapaputahnaakin käytetään. Voiko kala/osterikastikkeella tai mustapaputahnaa sekoittaa öljypohjaiseen chilikastikkeeseen siten että se säilyy kuukausia?

Toivottavasti joku saa tästä jotain koppia :) Jotenkin pitäisi nyt pähkäillä mikä hitto tuossa kastikkeessa tekee hyvän maun ja tehdä sen jälkeen sitä itse. Yritin ostaa kastiketta, eivät myyneet. Yritin udella mitä tähän laitetaan, sain vastaukseksi hymyn.